470 virtuele werkplekken WIJeindhoven

WIJeindhoven is een samenwerkingsverband tussen diverse partijen onder de regie van de gemeente Eindhoven. Doelstelling van deze samenwerking is dat mensen met een ondersteuningsvraag zelf de controle behouden over hun leven. Wie hulp nodig heeft, klopt aan bij Wijeindhoven. Wijeindhoven organiseert de hulp die nodig is, zo dicht mogelijk bij huis. Het maakt niet uit of het over werk, wonen, samenleven in wijken en buurten, zorg of ontspanning gaat.

Uitdaging

Winvision werd ingeschakeld om de ICT-strategie te helpen vormgeven. De vernieuwing van de werkplekken had daarbij de hoogste prioriteit.

Aanpak Winvision

Winvision hielp de werkplekken voor de medewerkers te flexibiliseren en virtualiseren. Voorheen werkten ze met een iPad en werd er naar eigen inzicht samengewerkt, bijvoorbeeld via WhatsApp, Dropbox en WeTransfer. Dat is nu veel veiliger, gestructureerder en eenduidiger geworden. In twee weken tijd heft Winvision in samenwerking met de gemeente alle 470 mensen overgezet. We hebben de iPads ingenomen, geschoond, de virtuele werkplekken op de Surface Pro’s beschikbaar gemaakt en alle medewerkers getraind, zodat ze overal goed hun werk kunnen doen.

De voordelen op een rijtje

  • Veilig en gestructureerd samenwerken
  • Flexibele, virtuele werkplekken
  • Medewerkers van de teams kunnen nu zelfstandig en veilig bij de inwoners aan de keukentafel werken.

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?