1. Home
  2. Actueel

Actueel

Studiereis Zorg naar Brussel: ‘Kennis opdoen en leren van elkaar’

“We hebben min of meer hetzelfde vertrekpunt en een vergelijkbare ambitie. Maar we zitten niet allemaal in dezelfde fase. Het is prettig om van elkaars aanpak en ervaringen te leren. Dat is misschien nog wel de belangrijkste meerwaarde van zo’n trip”, aldus Roberto Oremus, directeur Bedrijfsvoering van Jarabee Jeugdzorg. Oremus was deze zomer een van de 15 deelnemers aan de zorgstudiereis van Winvision naar het Microsoft Executive Briefing Centre (EBC) in Brussel.

News 15 okt 2018 | Marcel Lucker
Winvision partner van Microsoft bij ontwikkeling Azure Digital Twins

ICT-dienstverlener Winvision is, als onderdeel van een zeer select gezelschap van internationale Microsoft-partners, nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Digital Twins, de nieuwe toepassing van Microsoft op het Azure IoT-platform voor slim en duurzaam beheer van gebouwen en objecten. Microsoft heeft Azure Digital Twins op 24 september gepresenteerd tijdens de Microsoft Ignite 2018 conferentie en maakt het medio oktober voor de markt beschikbaar.

News 8 okt 2018 | Winvision
Vloeken op de nieuwe ICT-knopjes
‘Zo handig die ICT-bouwers, die zitten altijd ver weg.’ In de Volkskrant schetste columnist en huisarts Joost Zaat twee weken geleden een vrij vernietigend beeld van de zorg-ICT zoals hij die ervaart: ‘Onzinnige ict-knopjes teisteren de zorg’. De strekking van de column is vrij helder: zorg-ICT is vooral bezig met het ontwikkelen van schitterende hoogtechnologische systemen en verzint allerlei slimme nieuwe dingen waar de werkvloer – in dit geval de zorgverlener – helemaal niet op zit te wachten. Sterker nog: al die nieuwe toepassingen en knopjes hinderen de arts, verpleger en specialist alleen maar in het werk.
Blog 4 okt 2018 | Marcel Lucker
Leuk werk? Alsof je zelf zo leuk bent!
Je mag kiezen: je blijft in je huidige baan en krijgt een salarisverhoging van 100 procent. Je gaat dus in één keer twee keer zoveel verdienen voor hetzelfde werk. Of: je levert de helft van je huidige loon in en krijgt de baan die je écht leuk vindt. Uit een onderzoek van Brunel blijkt dat bijna twee derde voor de tweede optie kiest. In theorie dan. Switchen van baan is nog geen garantie op leuk werk.
Blog 2 okt 2018 | Marcel Lucker
Slimme scholen voor betere opleidingen
Alle inspanningen van een onderwijsorganisatie zijn erop gericht studenten slimmer te maken. Het draait om kennisoverdracht en studenten opleiden om die kennis toe te passen. Dat gebeurt nu nog vaak in een omgeving die zelf niet uitblinkt in slimheid of lerend vermogen. Het gebouw en de campus zijn vaak nodeloos inefficiënt, energieverspillend en nogal onpersoonlijk. Dat kan beter.
Blog 27 sep 2018 | Melle Lelieveld
Traineeship tot Software Developer van start!
Deze week zijn Rutger, Niels, Milou, Marije en Anco van start gegaan bij Winvision. Zij zullen de komende 2 maanden bij Winvision een uitdagend en intensief traineeship tot Software developer volgen.
Blog 13 sep 2018 | Winvision
Proces internationale stages ROC MN

“De begeleiding en aanvraag van internationale stages van onze studenten was vooral een papieren proces. Studenten moesten hun gegevens telkens opnieuw invullen op allerlei verschillende formulieren, stagecoördinatoren hadden nauwelijks zicht op waar de student zich in dat proces bevond. En dan dachten ze dat ze klaar waren en dan ontbrak er weer een formulier of was het formulier van een jaar ervoor ingevuld.” Voor Norbert Ruepert, directeur International Office bij ROC Midden Nederland, was dat aanleiding om met Winvision het proces te digitaliseren, structureren en centraliseren.

News 3 sep 2018 | Winvision
Een leven lang communiceren met studenten

De relatie van studenten met hun school of universiteit beslaat een lange tijd. Veel langer dan alleen de periode dat ze ingeschreven staan en daadwerkelijk studeren. Die begint namelijk al ver voor ze zich aanmelden en loopt tot lang nadat ze zijn afgestudeerd of afgehaakt. Ze wisselen in die relatielevensloop ook van rol: van potential via student naar alumnus. Bij die verschillende fases en rollen hoort steeds een andere manier van communiceren. Hoe organiseer je dat als onderwijsorganisatie en hoe hou je grip op die alsmaar uitdijende groep relaties?

Blog 3 sep 2018 | Melle Lelieveld
Waar brengt de digitale transformatie het onderwijs?
Een week ondergedompeld in nieuwe technologie. Op uitnodiging van Winvision bezochten vijftien deelnemers van diverse Nederlandse onderwijsorganisaties onder meer Dell EMC in Austin (Texas) en Microsoft Executive Briefing Center (EBC) in Redmond (Washington). “Maar het is juist géén ICT-trip”, zegt Marcel van Oorschot, informatiemanager bij het Rotterdamse ROC Zadkine. “Het is vooral een onderwijstrip. We hebben een blik kunnen werpen op de toekomst van het onderwijs.”
News 28 aug 2018 | Winvision
Winvisions Remco Ploeg uitgeroepen tot Microsoft MVP Azure

Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 3.000 Microsoft Most Valuable Professionals: ICT-specialisten die zich op specifieke vakgebieden verdiepen in de nieuwste Microsoft-technologie, hun kennis delen en de community als geheel verder helpen. In Nederland zijn het er ongeveer 100. Senior Solution Architect Remco Ploeg van Winvision behoort sinds 2015 tot dit selecte gezelschap. Eerst werd hij erkend als MVP voor zijn Office 365-expertise. Sinds deze maand is Remco een van de 12 Nederlandse MVP’s voor Microsoft Azure.

Blog 31 jul 2018 | Winvision