1. Home
  2. Actueel

Actueel

Lang leve leren!

Vroeger was het simpel: je leert tot je 23ste, dan komt de periode van presteren en na je pensioen is het vooral een kwestie van genieten. Wat een mooi overzichtelijk leven hadden we toch! Die verdeling is vandaag volledig vloeibaar geworden. Scholieren en studenten werken naast hun opleiding. We genieten ons dag in dag uit suf, kijk Facebook en Twitter er maar op na. En in ons werkzame leven blijven we leren. Dankzij de digitale transformatie kunnen we een leven lang leren, maar juist vanwege die transformatie móeten we ook een leven lang leren.

Blog 6 apr 2017 | Marcel Lucker
Factsheet Relatiemanagement voor zorgorganisaties

Cliëntvriendelijkheid al voordat het zorgtraject start

Hoe ga je als zorgorganisatie om met zogeheten potentiële cliënten? Wie informatie aanvraagt krijgt deze doorgaans mondeling of via een mooie folder. Vervolgens blijft het vaak stil. De zoon die geïnteresseerd is in de mogelijkheden voor zijn ouders, of een gezin dat nadenkt over de rol als pleeghulpgezin en hier informatie over aanvraagt, verdwijnt meestal direct weer uit beeld bij de desbetreffende zorgorganisatie. Dat is een gemiste kans voor die organisatie. Relatiemanagement start al vóórdat het zorgtraject wordt ingezet.

News 27 mrt 2017 | Winvision
Jeugdhulp Friesland maakt soepele overstap naar WinCare

Jeugdhulp Friesland koos in december 2015 voor WinCare als centraal cliëntregistratieplatform. Een jaar later, op 19 december 2016, ging WinCare bij de jeugdhulporganisatie ‘live’. Projectleider Gea Boessenkool van Jeugdhulp Friesland kijkt terug op een intensief jaar met een mooi resultaat. “We zijn tevreden. De daadwerkelijke overgang is eigenlijk vrij geruisloos verlopen, hoewel het een compleet nieuw systeem is.”

News 9 mrt 2017 | Winvision
Met digitalisering en opportunisme los je veel op in de zorg

In 2015 ging het stelsel van jeugdhulp, ouderenzorg en maatschappelijke ondersteuning op zijn kop. Gemeenten werden verantwoordelijk voor de uitvoering. Cliënten en hun naasten moesten daarnaast nadrukkelijker de regie krijgen. Een grote transitieoperatie met veel knelpunten, die in de afgelopen twee jaar lang niet allemaal opgelost zijn. Maar er gloort hoop dankzij digitalisering en een flinke dosis opportunisme.

Blog 8 mrt 2017 | Marcel Lucker
ICT-adoptie bij Jeugdhulp Friesland

De overstap naar een nieuw ICT-systeem is een technologische uitdaging. Maar het succes wordt vooral bepaald door de mate waarin medewerkers ermee aan de slag kunnen (en willen). Jeugdhulp Friesland stapte recent over naar cliëntregistratieplatform WinCare en heeft heel veel aandacht besteed aan het meenemen, trainen en voorbereiden van de bijna 750 medewerkers. Die investering in adoptie betaalt zich nu uit. De overgang verliep soepel en medewerkers voelen zich redelijk snel thuis in de nieuwe werkwijze.

News 7 mrt 2017 | Winvision
Factsheet Relatie- en Contractbeheer voor zorgorganisaties

Altijd de volledige regie over contracten en afspraken 

Sinds 2015 is het speelveld voor organisaties in de zorg veranderd. Mede door de zorginhoudelijke transformatie en wijziging van financierings- en administratieve processen hebben zorgorganisaties nu te maken met een veelvoud aan opdrachtgevers en contractpartners.

News 20 feb 2017 | Winvision
PowerShell script: ConvertFrom-SiteMap
The other day I needed to get the URLs for all pages in my blog for some PowerShell scripting I wanted to do. Like most websites this blog has a sitemap and I wanted to use that as a source.
As I couldn’t find any existing PowerShell scripts on the web that I could use, I just wrote one myself.
Now I like to share this script with you. At the end of the post you will find the link to the source code.
Blog 15 feb 2017 | Michaël Hompus
Stresstesten
In de wondere wereld van IT is het gebruikelijk om stresstesten in te zetten om de stabiliteit van een systeem of applicatie te testen. Online hierop verder zoekend kom ik zinnen tegen als “torture your computer” en “test iets direct na aankoop, zodat breakdowns binnen de garantieperiode aan het licht komen”. Met behulp van foltertechnieken en zware aanvallen kijken wanneer een systeem of applicatie het uiteindelijk begeeft; waar het stuk gaat door overbelasting. Klinkt onheilspellend en óók klinkt het slim en berekenend. De grenzen van een systeem worden pro-actief opgezocht om deze vervolgens daar waar nodig te versterken.
Blog 13 feb 2017 | Marije Lankamp
470 nieuwe virtuele werkplekken voor WIJeindhoven
Gemeente Eindhoven heeft in 2015 de Stichting WIJeindhoven opgericht voor haar nieuwe taken in jeugdhulp, WMO en participatie. De stichting startte met 10 medewerkers en is in korte tijd uitgegroeid tot een organisatie met zo’n 470 medewerkers. Winvision werd ingeschakeld om de ICT-strategie te helpen vormgeven. Toen consultant Hayo Swierstra van Winvision daar vorig jaar mee startte, had de vernieuwing van de werkplekken de hoogste prioriteit. First things first.
News 9 feb 2017 | Winvision
Update for Microsoft Azure Stream Analytics – IoT

Last week Microsoft finally updated Microsoft Azure Stream Analytics with great new features. In this blogpost I explain some new features I use in our projects now.

Blog 8 feb 2017 | Remco Ploeg