1. Home
  2. Actueel

Actueel

Jarabee kiest voor WinCare
Jeugdhulporganisatie Jarabee in Hengelo kiest voor WinCare van Winvision als centraal elektronisch cliëntendossier. Op 15 mei ondertekenden beide organisaties de overeenkomst daartoe. Het nieuwe platform, dat de ruim 300 medewerkers van Jarabee ondersteunt om de jeugdhulp dichtbij, in samenhang en in nauwe samenwerking met de cliënt en diens omgeving te organiseren, moet op 1 januari 2018 ‘live’ zijn. Inmiddels maakt zo’n 15 procent van de jeugdhulpsector in Nederland gebruik van WinCare.
News 18 mei 2017 | Winvision
Winvision leidt jonge adoptieconsultants op
In de afgelopen maanden is bij Winvision een tweede groep van vier trainees gestart. Na een interne opleiding en een meeloopstage bij de klant, gaan ze aan de slag als adoptieconsultant. Het is een club jonge mensen met een heel diverse achtergrond. Wij zijn erg blij met ze en onze klanten zijn ook heel enthousiast. De focus op adoptie voorziet in een grote behoefte.
News 11 mei 2017 | Winvision
Wie heeft Jomanda nog nodig?

De kracht van machine learning is dat we op basis van beschikbare data gefundeerde voorspellingen kunnen doen. Waar we vroeger afhankelijk waren van Nostradamus, Jomanda en types die na middernacht de televisiezenders bevolkten, kunnen we nu zelf de toekomst inzien. Dat biedt mooie perspectieven.

Blog 8 mei 2017 | Remco Ploeg
Een stage bij Winvision
Hallo! Mijn naam is Raysha, ik ben 20 jaar en volg de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam. Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding. Een aantal maanden terug heb ik mijn stageperiode bij Winvision afgerond. Ik mocht  5 maanden meelopen op de HR afdeling van Winvision.
Blog 3 mei 2017 | Raysha Manna
Het effect van ICT als maatstaf voor succes
De kosten van een ICT-project zijn vrij eenvoudig te berekenen. Maar wat levert zo’n nieuw platform of systeem precies op? Zo is Sharepoint een prima instrument om beter samen te werken. Maar wordt er na de implementatie ook daadwerkelijk beter en efficiënter samengewerkt? En wie committeert zich aan de resultaten en effecten van het ict-project? Vaak is de – tijdige en correcte – oplevering van ict bepalend of we het project geslaagd noemen. Maar uiteraard zou het effect van ICT de maatstaf voor het succes moeten zijn.
Blog 1 mei 2017 | Anita van Dekken
Lang leve leren!

Vroeger was het simpel: je leert tot je 23ste, dan komt de periode van presteren en na je pensioen is het vooral een kwestie van genieten. Wat een mooi overzichtelijk leven hadden we toch! Die verdeling is vandaag volledig vloeibaar geworden. Scholieren en studenten werken naast hun opleiding. We genieten ons dag in dag uit suf, kijk Facebook en Twitter er maar op na. En in ons werkzame leven blijven we leren. Dankzij de digitale transformatie kunnen we een leven lang leren, maar juist vanwege die transformatie móeten we ook een leven lang leren.

Blog 6 apr 2017 | Marcel Lucker
Factsheet Relatiemanagement voor zorgorganisaties

Cliëntvriendelijkheid al voordat het zorgtraject start

Hoe ga je als zorgorganisatie om met zogeheten potentiële cliënten? Wie informatie aanvraagt krijgt deze doorgaans mondeling of via een mooie folder. Vervolgens blijft het vaak stil. De zoon die geïnteresseerd is in de mogelijkheden voor zijn ouders, of een gezin dat nadenkt over de rol als pleeghulpgezin en hier informatie over aanvraagt, verdwijnt meestal direct weer uit beeld bij de desbetreffende zorgorganisatie. Dat is een gemiste kans voor die organisatie. Relatiemanagement start al vóórdat het zorgtraject wordt ingezet.

News 27 mrt 2017 | Winvision
Jeugdhulp Friesland maakt soepele overstap naar WinCare

Jeugdhulp Friesland koos in december 2015 voor WinCare als centraal cliëntregistratieplatform. Een jaar later, op 19 december 2016, ging WinCare bij de jeugdhulporganisatie ‘live’. Projectleider Gea Boessenkool van Jeugdhulp Friesland kijkt terug op een intensief jaar met een mooi resultaat. “We zijn tevreden. De daadwerkelijke overgang is eigenlijk vrij geruisloos verlopen, hoewel het een compleet nieuw systeem is.”

News 9 mrt 2017 | Winvision
Met digitalisering en opportunisme los je veel op in de zorg

In 2015 ging het stelsel van jeugdhulp, ouderenzorg en maatschappelijke ondersteuning op zijn kop. Gemeenten werden verantwoordelijk voor de uitvoering. Cliënten en hun naasten moesten daarnaast nadrukkelijker de regie krijgen. Een grote transitieoperatie met veel knelpunten, die in de afgelopen twee jaar lang niet allemaal opgelost zijn. Maar er gloort hoop dankzij digitalisering en een flinke dosis opportunisme.

Blog 8 mrt 2017 | Marcel Lucker
ICT-adoptie bij Jeugdhulp Friesland

De overstap naar een nieuw ICT-systeem is een technologische uitdaging. Maar het succes wordt vooral bepaald door de mate waarin medewerkers ermee aan de slag kunnen (en willen). Jeugdhulp Friesland stapte recent over naar cliëntregistratieplatform WinCare en heeft heel veel aandacht besteed aan het meenemen, trainen en voorbereiden van de bijna 750 medewerkers. Die investering in adoptie betaalt zich nu uit. De overgang verliep soepel en medewerkers voelen zich redelijk snel thuis in de nieuwe werkwijze.

News 7 mrt 2017 | Winvision