1. Home
  2. Actueel

Actueel

Vergeet robots in de zorg
We zijn over het algemeen redelijk tevreden over de zorg, maar de efficiëntie in de Nederlandse zorg scoort ruim onder het gemiddelde. Dat blijkt uit de Future Health Index 2018 waarin 16 landen naast elkaar worden gelegd. Singapore scoort verreweg het best op alle fronten. Nederland betaalt veel voor de zorg, maar haalt daarmee niet de optimale resultaten. De oplossing volgens de onderzoekers? Digitale technologie.
Blog 6 dec 2018 | Marcel Lucker
(Assistent) Controller gezocht! Aan wie mag ik het stokje overdragen?
2009. Ik weet het nog goed. Ik had net mijn studie afgerond, de wereld lag aan mijn voeten en ik begon in mijn eerste functie als financieel medewerker bij Winvision. Inmiddels zijn we 9 jaar verder! Niet alleen Winvision is gegroeid van 75 medewerkers naar bijna het dubbele aantal Winvisionairs, maar ook ik ben gegroeid! Niet alleen op persoonlijk vlak heb ik mezelf optimaal kunnen ontwikkelen, maar daarnaast heb ik zo veel kennis opgedaan dat ik inmiddels de functie van controller bekleed. Het fijne was dat Winvision mij altijd optimaal faciliteerde om mezelf te ontwikkelen. Zo heb ik de master in controlling afgerond en diverse trainingen mogen volgen waaronder die van Power BI en Communicatie.
Blog 27 nov 2018 | Winvision
Jarabee aan de slag met WinCare
Jeugdhulporganisatie Jarabee in Hengelo is sinds april van dit jaar over op WinCare als centraal cliëntregistratiepakket. Na een afgewogen selectieprocedure en een zorgvuldig implementatieproces werken alle 300 medewerkers nu met WinCare. “Het werkt goed”, zegt Roberto Oremus, directeur bedrijfsvoering van Jarabee. “Het voelt inmiddels vertrouwd voor de medewerkers en de facturatie – toch het eindproduct van het registratieproces – verloopt uitstekend.”
News 26 nov 2018 | Winvision
SDW Zorg stapt over op Office 365-werkplekken

“De bestaande digitale werkplekken zijn echt aan vervanging toe. Het kost moeite om de juiste documenten te vinden, er is veel ‘vervuiling’ in geslopen en medewerkers zijn over het algemeen ontevreden over de SharePoint-omgeving”, vertelt Marije Veldheer van SDW Zorg. De zorgorganisatie heeft gekozen voor Office 365-werkplekken die in samenwerking met Winvision worden gerealiseerd. Daarbij neemt SDW Zorg uitgebreid de tijd voor de technische implementatie en voor het informeren en begeleiden van de medewerkers.

News 22 nov 2018 | Winvision
‘Niet omdat het moet, maar omdat het erg gaaf is!’

“Vaak heb ik hier weer dat gevoel uit mijn studie. Met elkaar in een kamer brainstormen, vellen vol scenario’s, post-itjes op de muren, wereldideeën uitwerken die na een uur al weer afgeschoten kunnen worden. We werken hard, dat zeker. Maar je krijgt ook enorm veel energie terug; van het team, de projecten en van de samenwerking met klanten en partners.”

Blog 12 nov 2018 | Johan Hoek en Frank van Houten
Een berg sensoren en onmetelijk veel data. En nu?
Smart campus, smart building, smart city; de termen zingen al jaren rond. We zien het plaatje wel voor ons: een gebouw of complex dat data genereert over bezetting, binnenklimaat en energieverbruik en zo bestuurbaar, beheerbaar en planbaar wordt. Liefst met een grote mate van zelfsturing. Prima concept natuurlijk. Maar daar sta je dan met je handen vol met sensoren. En nu?
Blog 8 nov 2018 | Marcel Lucker
8 trends die betere cybersecurity in de zorg vereisen

In 2017 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 10.000 meldingen over datalekken, dat is een stijging van maar liefst 70% tegenover 2016. De meeste datalekken waren afkomstig uit de sector Zorg en Welzijn. Dat zijn verontrustende cijfers, want niemand wil dat zijn medische gegevens in de verkeerde handen terechtkomen. Een berucht voorbeeld is de WannaCry-aanval in mei 2017. De Britse National Health Service cancelde noodgedwongen geplande operaties en afspraken toen bleek dat gijzelsoftware hun computersystemen overmeesterde.

News 5 nov 2018 | Winvision
De Groene Vink voor WinCare van Winvision
Winvision heeft voor cliëntregistratiesysteem WinCare de Groene Vink ontvangen van het Zorginstituut Nederland. De Groene Vink is een erkenning dat de software aan de eisen voor berichtenverkeer in de zorg voldoet.
News 25 okt 2018 | Winvision
Microsoft Azure Digital Twins officieel gelanceerd

Tijdens Microsoft Ignite 2018 in Orlando al aangekondigd, bij het recente IoT Solutions World Congres in Barcelona gelanceerd: Azure Digital Twins, het vernieuwende IoT-platform van Microsoft. Voor Winvision was de lancering ook een bijzonder moment. Om twee redenen, vertelt Melle Lelieveld: “Dit is de bekroning van een intensief jaar waarin we nauw betrokken waren bij de ontwikkeling van Digital Twins. Daarnaast heeft Microsoft ons tijdens het congres, als een van de zeer weinigen wereldwijd, genoemd als belangrijke partner voor Digital Twins.”

News 23 okt 2018 | Winvision
Studiereis Zorg naar Brussel: ‘Kennis opdoen en leren van elkaar’

“We hebben min of meer hetzelfde vertrekpunt en een vergelijkbare ambitie. Maar we zitten niet allemaal in dezelfde fase. Het is prettig om van elkaars aanpak en ervaringen te leren. Dat is misschien nog wel de belangrijkste meerwaarde van zo’n trip”, aldus Roberto Oremus, directeur Bedrijfsvoering van Jarabee Jeugdzorg. Oremus was deze zomer een van de 15 deelnemers aan de zorgstudiereis van Winvision naar het Microsoft Executive Briefing Centre (EBC) in Brussel.

News 15 okt 2018 | Marcel Lucker