1. Home
  2. Actueel

Actueel

Informatie over het Spectre en Meltdown issue

Zoals u wellicht heeft vernomen via de media speelt momenteel een ernstig security issue omtrent AMD, Intel en ARM processoren.
In dit artikel willen wij u informeren over:

  1.     Het issue.
  2.     Wat Winvision momenteel voor haar klanten aan het doen is.
  3.     Wat wij u adviseren zo snel mogelijk zelf te doen.
News 4 jan 2018 | Winvision
Tussen wereldrecord en voor het donker binnen

Nederland loopt voorop met digitalisering van de zorg. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de onafhankelijke zorg-ICT organisatie HIMSS Europa. Dat is een goed bericht. Toch kom ik ook wel eens bij zorgorganisaties die duidelijk achterblijven bij het peloton. Het is heel mooi dat sommige instellingen bij wijze van spreken de marathon in minder dan drie uur lopen, maar laten we vooral de deelnemers niet vergeten die al blij zijn dat ze überhaupt in beweging zijn. Die eerder in dagen dan in uren denken bij het voltooien van een marathon.

Vooral in het gebruik van het elektronisch patiëntendossier heeft Nederland een voorsprong, aldus het onderzoek onder 600 Europese professionals in zorg-ict. Daarmee maakt ons land ook een mooi tussensprintje naar belangrijke trends die er volgens HIMSS aan komen in e-health: het in eigen beheer geven van medische patiëntgegevens aan de burgers, waarmee ze zelf kunnen meten en monitoren. 

Blog 21 dec 2017 | Marcel Lucker
Gemeente Nieuwkoop voorloper met Communication Sites
De burgemeester van Nieuwkoop had het contract met Winvision al getekend voor een basisportaal als nieuw intranet voor de gemeente. Maar juist in die periode werd duidelijk dat Microsoft SharePoint Communication Sites snel beschikbaar zou komen. En dat zou de ideale basis zijn voor het nieuwe intranet van de gemeente Nieuwkoop, vonden zowel Winvision als de gemeente. Nu is Nieuwkoop de eerste gemeente in Nederland met een sociaal, veelzijdig en gebruiksvriendelijk intranet op basis van Communication Sites.
News 14 dec 2017 | Winvision
Houd niet vast aan oude samenwerkingsmodellen

Onderstaand interview met Marcel Lucker is verschenen op Channelweb in de rubriek Onder Vuur: 

Marcel Lucker is directeur sales en marketing bij Winvision. Hij was een van de oprichters van het Nederlandse Chapter van het IAMCP (International Association of Certified Microsoft Partners) en is lid van de Partner Executive Board van Microsoft. Winvision is een Nederlandse ict-dienstverlener die zich richt op het adviseren, ontwikkelen, implementeren en beheren van oplossingen gebaseerd op het Microsoft-platform, hoofdzakelijk voor organisaties in de zorg en het onderwijs. Wij willen hier meer van weten en nemen Marcel Lucker onder vuur.
Blog 12 dec 2017 | Channelweb
Bits en bytes in plaats van handen aan het bed?
Het is verleidelijk om je bij het begrip digitalisering in de zorg te verliezen in technologische vergezichten over de inzet van robots, virtual reality en big data. Maar laten we ons liever richten op de doelmatige inzet van digitalisering in de zorg. Hoe zorgen we ervoor dat zorgverleners en de mensen op kantoor efficiënter, prettiger en flexibeler kunnen werken?
Blog 7 dec 2017 | Raymond van Ham
The preview release of Microsoft IoT Central

Yesterday Microsoft released IoT Central in public preview. A SaaS based solutions for IoT projects. This blog post will explain how to set up a trial IoT central and how you can create  new devices in the platform with rules. IoT central is still in preview, so a lot of functions are coming soon.

Blog 7 dec 2017 | Remco Ploeg
Liever geen gekkigheid
Aan de ene kant heb je innovatie, aan de andere kant continuïteit. Beide uiteinden van het spectrum worden vertegenwoordigd door het projectteam enerzijds en de afdeling beheer of managed services anderzijds. Is de projectfase van een ict-traject achter de rug, dan verdwijnen alle hippe en visionaire consultants weer uit het zicht. Voortaan als je de ict-dienstverlener belt, krijg je de ict-beheerders aan de lijn, die vooral de boel in de lucht willen houden en liever geen gekkigheid zien.
Blog 4 dec 2017 | Marcel Lucker
Ze doen het niet! - Over de kunst van het omarmen
Na een pilotproject van een half jaar moet de afdeling ICT helaas constateren dat de pilot mislukt is. Office 365, digitale werkplek, nieuw extranet: de technologie is perfect, maar de medewerkers hè. Ze doen het gewoon niet! Ze snappen het niet, ze werken er niet mee, ze willen het gewoon niet. Waar ging het fout? ICT heeft toch heel zorgvuldig de nieuwe technologie over de schutting gegooid?
Blog 28 nov 2017 | Anita van Dekken
Een stage bij Winvision - Niels
Hallo! Mijn naam is Niels van de Kreeke (33 jaar) en ik ben een afgestudeerd HBO Interaction Designer van de HAN in Arnhem. Deze opleiding heb ik voltooid d.m.v. een afsluitende stageopdracht bij Winvision.
Blog 27 nov 2017 | Niels van de Kreeke
AVG en de zorg, een droomkoppel

Je kent dat wel, van die datingshows waarin op basis van allerlei wetenschappelijke en minder wetenschappelijke kenmerken twee mensen aan elkaar gekoppeld worden. In de basis zijn dan alle ingrediënten aanwezig om van de koppeling een succes te maken. Toch is het dan echt nog aan beide partners om er ook iets moois van te maken.

Blog 16 nov 2017 | Ronald Brouwer