1. Home
  2. Actueel

Actueel

Een weekendje lekker nerden

“Overdag is Rebekka een doodgewone Office 365 consultant. Ze spreekt met twee woorden, kijkt  haar gesprekspartner recht in de ogen en eet met mes en vork. Soms denk je: het is net een normaal mens. Maar vier keer per jaar ontwaakt de echte ict-nerd in Rebekka. Dan sluit ze zich met haar collega’s een weekend op kantoor op, slaapt tussen de bureaus en duikt de diepe krochten van de ict in.”

Blog 14 jun 2018 | Rebekka Aalbers
Ontregel de zorg, begin bij jezelf
Opvallende cijfers over de zorg in de afgelopen week. Ten eerste over de kosten: we gaan inmiddels hard richting 100 miljard per jaar aan zorgkosten. Ten tweede over de werkdruk van zorgverleners: uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40 procent van de tijd van een zorgverlener opgaat aan administratie. Ik zie wel een correlatie tussen beide cijfers.
News 13 jun 2018 | Marcel Lucker
Meer communicatie is betere communicatie?
Hoe meer communicatiemogelijkheden er zijn, des te beter de communicatie binnen een organisatie verloopt. Deze stelling schuurt, dat voel je direct. Het is goed dat er meer mogelijkheden zijn, maar als iedereen zelf zijn weg daarin zoekt, leidt dat onherroepelijk tot miscommunicatie, irritatie en (gegevens)onveiligheid. Goede werkafspraken zijn dus noodzakelijk, zeker bij de inzet van zo’n rijk platform als Office 365. Het gaat om governance, gebaseerd op organisatiedoelstellingen, technologische mogelijkheden én de ervaring en wensen van de mensen op de werkvloer.
News 12 jun 2018 | Winvision
Hoe krijg je alle zorgmedewerkers mee in de digitalisering?
Mag je in een zorgorganisatie een bepaald niveau van digitale vaardigheden eisen van je medewerkers? We verwachten immers ook dat iemand kan lezen en schrijven. Geldt dat dan ook voor de omgang met computers, apps en digitale apparaten? “Dat wil je misschien wel, maar de realiteit is dat een flinke groep medewerkers in de zorgverlening min of meer digibeet is”, zegt Jan Keijzer van zorgorganisatie Marente. “En die kun je niet afschrijven.”
News 7 jun 2018 | Winvision
Winvision met Microsoft aan tafel voor de doorontwikkeling van BeSense
Winvision werkt nauw samen met Microsoft bij de doorontwikkeling van BeSense. Het innovatieve sensorsysteem dat gebouwen binnen een dag ‘slim’ maakt, gaat gebruik maken van de nieuwe IoT-functionaliteiten op het Azure-platform. Winvision, technologisch partner van BeSense, is op basis van de expertise en ervaring met BeSense en andere Smart Building-toepassingen door Microsoft betrokken bij de inzet van de nieuwe Azure IoT ‘spatial intelligence’-features.
News 6 jun 2018 | Winvision
Zorg is mensenwerk. En cijferwerk
Het verlenen van zorg is geen exacte wetenschap. De vraag fluctueert, de zorgverlening is divers en complex en er is geen formule los te laten op hoe de zorgvraag zich volgende maand ontwikkelt. Zorg is mensenwerk. Toch zitten er aan deze ‘zachte sector’ heel wat harde kantjes. Het gaat immers ook om nogal concrete zaken als budget, vergoeding en verantwoording. Alle reden dus om als zorgorganisatie de cijfermatige basis goed op orde en altijd exact inzichtelijk te hebben.
Blog 6 jun 2018 | Robbert Post
Winvision helpt Skillzz naar het middelbare onderwijs en ROC
Skillzz is een webtoepassing die kinderen uitnodigt om in de klas over elkaars talenten te praten. Wat vind je knap van haar? Waar is hij goed in? Waar blink je zelf in uit? De app helpt zo om bepaalde thema’s en actuele onderwerpen in de klas bespreekbaar te maken. Skillzz, een initiatief van internationale vredesbeweging MasterPeace, was er al voor de basisschool en is nu, met hulp van Winvision, uitgebreid en aangepast voor middelbare scholen en ROC’s.
News 5 jun 2018 | Winvision
Werken bij Winvision - Mike
Tien jaar geleden zwaaide de deur open van de vergaderruimte waarin ik op dat moment een bijzonder sollicitatiegesprek voerde met mijn potentiële teamleider en de HR-manager. 
Verrast keek ik opzij. Een vertrouwd gezicht: Jeroen, de medeoprichter van Winvision.
Blog 28 mei 2018 | Mike van Zandwijk
Hoe hou je als zorgorganisatie grip op continue ICT-vernieuwing

Eens in de drie jaar een upgrade van de systemen. Dan wennen aan de nieuwe functies en ‘look & feel’, een tijd gewoon werken om je vervolgens op te maken voor de volgende grootscheepse implementatie van de nieuwe versie. Dat was hoe het altijd ging met ICT. Nu in het cloudtijdperk is vernieuwing een doorlopend proces. Continu kleine stappen voorwaarts. Hoe hou je als zorgorganisatie en als ICT-verantwoordelijke grip op die snelle technologische ontwikkelingen? Drie overwegingen bij cloudtransitie en outsourcing van ICT.

Blog 28 mei 2018 | Robbert Post
Innovatie in de zorg - whitepaper

Strategische stappen richting 2025

Zorginstellingen staan voor grote uitdagingen. De zorgvraag neemt toe, wet- en regelgeving veranderen continu, patiënten worden veeleisender en het is steeds moeilijker om voldoende gekwalificeerd personeel te krijgen. En dat zijn alleen nog maar de uitdagingen van vandaag, wie weet hoe die van morgen of zelfs overmorgen eruit zien? In deze whitepaper leest u hoe u deze uitdagingen het hoofd kan bieden door nieuwe technologie.

Hoe ziet de zorgorganisatie van 2025 eruit?

Op dit moment speelt technologie al een grote rol in de zorg, maar dat zal de komende zeven jaar spectaculair toenemen. In deze whitepaper over innovatie in de zorg behandelen we belangrijke trends die grote invloed op zorginstellingen zullen hebben, zoals:

  • De patiënt krijgt de regie
  • Zorg op afstand
  • Artificial Intelligence, Machine Learning & Zorgrobots 

In deze whitepaper lichten we deze trends verder toe en leest u welke ontwikkelingen er nog meer op de zorg afkomen.

Innovatie in de zorg in 5 stappen

Om u te helpen uw zorginstelling te innoveren om klaar te zijn voor de toekomst, bieden we u een concreet stappenplan aan. De eerste drie stappen zijn:

  1. Zorg voor een IT-strategie roadmap
  2. Plan de transitie naar de cloud
  3. Breng focus aan

Meer weten over deze en de laatste twee stappen?

Download dan de whitepaper op de Intohealthcare website

 
Blog 18 mei 2018 | Winvision