1. Home
  2. Actueel

Actueel

Data + cloud + deep learning = de toekomst voorspellen
Machine learning is een van de belangrijkste en interessantste technologieën voor de zorg. Dat zei Eric Schmidt, topman van Alphabet Inc (moedermaatschappij van onder andere Google) tijdens HIMSS 2018, de wereldwijde conferentie over zorg-ICT in Las Vegas. De keynote speech van Schmidt wierp een mooi licht op de toekomst van de zorg. Een toekomst waarin bijna alle aandoeningen voorspelbaar en te voorkomen of in ieder geval uit te stellen zijn. En waarin artsen en specialisten niet de meeste tijd kwijt zijn met administratie.
Blog 13 apr 2018 | Marcel Lucker
Hoe verstevig je als zorgorganisatie je onderhandelingspositie?
De marktwerking in de zorg is in 2006 onder meer geïntroduceerd om beter greep op de kosten te houden. Door zorgverzekeraars te laten concurreren zou er meer kostenbewustheid in de hele keten ontstaan. Verzekeraars en zorgverleners moesten elkaar scherp houden en de zorgconsument zou de lachende derde zijn. Dat lachen is niet helemaal goed uit de verf gekomen. De effecten van de marktwerking zijn wisselend. Er zijn voordelen en nadelen. Een van de effecten is wel dat zorgorganisaties bedrijfsmatiger zijn gaan opereren.
Blog 12 apr 2018 | Robbert Post
Do weet steeds beter kandidaat en werkgever te matchen
In de afgelopen twee jaar is binnen uitzendorganisatie Timing hard gewerkt aan het ontwerp en de ontwikkeling van Do. Do is een zelflerend systeem dat werkgever en uitzendkandidaat steeds beter kan matchen. Bijzonder is dat het systeem daarbij niet alleen kijkt naar harde criteria als opleiding, ervaring en leeftijd, maar ook persoonlijkheidskenmerken meeneemt. Winvision helpt Timing bij de bouw en doorontwikkeling van Do. “De mensen van Winvision snappen wat zich in onze hoofden afspeelt, aldus Rik Verbrugge, de ‘Eindbaas Do’ bij Timing.
News 9 apr 2018 | Winvision
Volg jij mij op als Bid Manager?
Volgende maand zal onze huidige Bid Manager Eddy Marcelis vertrekken bij Winvision. Hij draagt dan graag het stokje over aan een nieuwe enthousiaste Bid Manager. Zijn tijd bij Winvision schetst hij als een hele leuke, leerzame periode waarin hij samen met een jong, leuk, leergierig team bouwde aan mooie en vernieuwende concepten voor klanten.
Blog 5 apr 2018 | Eddy Marcelis
Woman in the middle - tussen werkvloer en technologie

Door Rebekka Aalbers, Office 365 Consultant bij Winvision

Van sociaal-pedagogisch hulpverlener tot Office 365 consultant. Het klinkt misschien als een enorme carrièreswitch, maar voor mij is het een heel logische ontwikkeling. Alles wat ik geleerd heb in mijn opleiding en in de verschillende banen daarna, komt van pas in mijn huidige functie. Technologie is leuk. Maar het is pas echt leuk als mensen voor wie de technologie bedoeld is, er ook iets aan hebben.

Blog 3 apr 2018 | Rebekka Aalbers
Strategische stappen richting de zorginstelling van de toekomst
De zorg staat voor grote uitdagingen. De zorgvraag neemt toe, de druk op de budgetten blijft. Intussen verschuift het speelveld voor zorginstellingen vrijwel continu: wet- en regelgeving veranderen, patiënten en cliënten worden (terecht) veeleisender en er is nauwelijks voldoende personeel te krijgen. Hoe kun je als zorgorganisatie een antwoord hebben op al die uitdagingen van vandaag, laat staan die van morgen en overmorgen?
News 30 mrt 2018 | Winvision
Allerzorg kiest voor Office 365 cloudwerkplek voor 1.500 medewerkers

De 1.500 medewerkers van landelijke zorgorganisatie Allerzorg zijn sinds afgelopen zomer over op een Office 365 werkplek. Het was een ingrijpende operatie voor zowel organisatie als medewerkers, maar het is een ‘succesnummer’ geworden, volgens informatiemanager Ben den Broeder van Allerzorg. Winvision ondersteunde Allerzorg bij de overgang naar de cloudwerkplek. In de volgende fase worden meer functionaliteiten toegevoegd.

News 28 mrt 2018 | Winvision
Een stukje jaar over aan het eind van het budget?
Honderden contracten en contacten beheren? Daar hebben we Excel toch voor? Zorgorganisaties hebben het aantal contracten en contractspartners explosief zien stijgen. De manier waarop met die toegenomen complexiteit wordt omgegaan, is niet altijd mee ontwikkeld. Het simpelweg administreren en beheren van contracten volstaat echt niet meer. Je wilt immers kunnen sturen op daadwerkelijke zorgproductie, budgetuitnutting en klantrelaties.
Blog 27 mrt 2018 | Robbert Post
Winvision helpt BeSense gebouwen slimmer te maken
BeSense maakt gewone gebouwen slim. Het systeem van draadloze sensoren, slimme software en cloudplatform is binnen één dag up en running in elk pand. Daarmee krijgt de gebouwbeheerder realtime inzicht in bezetting en omstandigheden van werkplekken, ruimtes en vleugels, waardoor  gebouwen veel efficiënter en duurzamer beheerd kunnen worden. BeSense is een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU. Winvision is als een van de preferred partners verantwoordelijk voor het platform en de eerstelijns ondersteuning van gebouwenbeheerders en facilitymanagers.
News 27 mrt 2018 | Winvision
Heel eenvoudig 25.000 werkplekken winnen in de zorg
"Als we zouden zorgen dat iedereen een uur minder tijd kwijt is aan papierwerk in de zorg, dan scheelt dat 20.000 banen." Dat zei minister Hugo de Jonge bij de presentatie van het Actieprogramma Werken in de Zorg op 13 maart. Factcheckers klommen direct in hun rekenmachine: klopt dit wel? Het klopt inderdaad. Sterker nog, het is een voorzichtige inschatting. Dat maakt het eigenlijk allemaal des te treuriger.
Blog 22 mrt 2018 | Marcel Lucker