1. Home
  2. Actueel

Actueel

AVG en de zorg, een droomkoppel

Je kent dat wel, van die datingshows waarin op basis van allerlei wetenschappelijke en minder wetenschappelijke kenmerken twee mensen aan elkaar gekoppeld worden. In de basis zijn dan alle ingrediënten aanwezig om van de koppeling een succes te maken. Toch is het dan echt nog aan beide partners om er ook iets moois van te maken.

Blog 16 nov 2017 | Winvision
Beschermen privacy begint in de boardroom

Aan elke periodieke directiebeoordeling in de zorg moet voortaan een privacy-check worden toegevoegd. Want geen enkele zorginstelling kan zich het risico op datalekken veroorloven. Als het toch gebeurt, moet de bestuurder kunnen aantonen alles te hebben gedaan om privacy-schending te voorkomen. Op straffe van forse boetes, die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of vier procent van de wereldwijde jaaromzet.

News 14 nov 2017 | Winvision
De blitse schoenen van de nieuwe minister van VWS

In het nieuwe regeerakkoord is 40 miljoen extra gereserveerd voor innovatieve werkwijzen (e-health) en digitale ondersteuning van de zorg. De motivatie: de schaarse capaciteit aan zorgpersoneel optimaal benutten. Verder zijn er in het akkoord, onder het toch al weinig meeslepende motto Vertrouwen in de toekomst, geen visionaire plannen te vinden over robotisering, big data of virtual reality in de zorg. Het enige echt spannende zijn vooralsnog de schoenen van de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Blog 2 nov 2017 | Winvision
Een ‘kijkje in elkaars keuken’ tijdens studiereis onderwijsorganisaties
“Je krijgt een kijkje in elkaars keuken. Wat zijn bij die school de successen en uitdagingen, waar lopen zij tegen aan? En dan merk je dat we met veel dezelfde zaken bezig zijn. De onderlinge discussies en het leren van elkaar zijn voor mij waarschijnlijk wel het waardevolste van deze reis.” Dat zegt Raymond Kales, IT Architect bij Hogeschool Inholland en een van de deelnemers aan de studiereis naar Pisa die Winvision recent organiseerde voor onderwijsorganisaties.
News 30 okt 2017 | Winvision
SBB naar Dynamics 365 voor relatiebeheer voor kwart miljoen leerbedrijven
Er zijn in Nederland een kleine 500.000 mbo-studenten die een deel van hun opleiding in de beroepspraktijk volgen. Dat gebeurt bij zo’n 247.000 erkende leerbedrijven. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zorgt voor de erkenning en de begeleiding van die leerbedrijven.  Dit jaar stapt SBB in samenwerking met Winvision over naar Microsoft Dynamics 365 voor relatiebeheer en procesondersteuning.
News 12 okt 2017 | Winvision
MEE-organisaties in Brabant over op nieuw clientregistratiesysteem van Winvision
Voor zorg- en welzijnsorganisaties zijn de afgelopen jaren onrustig geweest. Veel organisaties krompen na de overheveling naar gemeenten in 2015 en vanwege de krappere budgetten die met die transitie gepaard gingen. De Meent Groep, die het bestuur vormt van vijf MEE-organisaties in Limburg en Brabant, groeide juist tegen de stroom in. Wel is door alle dynamiek en drukte ‘de achterkant’ een beetje blijven liggen, zegt manager Staf en Ondersteunende diensten Frank Grisel van De Meent Groep. Maar daar wordt nu een slag in gemaakt, onder meer met een nieuw cliëntregistratiesysteem.
News 9 okt 2017 | Winvision
Slimme campus maakt einde aan horrorspits

September was de maand van de hyperspits, volgens de NS. Megadrukte in de trein tussen 7.30 en 8.30 uur. En voor oktober zijn de vooruitzichten vergelijkbaar: uitpuilende rijtuigen, geen zitplaats beschikbaar. De schuld voor deze ‘horrorspits’ (Telegraaf) wordt steevast bij scholieren en studenten gelegd. Maar ik schuif die graag door naar de bestuurders van scholen en universiteiten. 

Blog 4 okt 2017 | Winvision
In technologie, beleid en gedrag klaar voor de AVG?

Voor wie er nog even in moet komen: op 25 mei 2018 wordt de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht, de Europese opvolger van de landelijke privacy- en databeveiligingsrichtlijnen. In Nederland heet de regeling de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en die heeft grote impact op elke organisatie die met persoonsgegevens werkt. Dat geldt voor vrijwel alle bedrijven en instellingen, maar zeker voor onderwijsorganisaties.

Blog 3 okt 2017 | Winvision
Melissa bij Winvision

Hi! Ik ben Melissa, 28 jaar en ruim 2 jaar werkzaam geweest bij Winvision. Ik ben in 2015 begonnen bij Winvision als meewerkstagiaire op de afdeling Backoffice: een leuke en leerzame tijd waarin zeer veel ruimte was voor eigen initiatief. Na mijn stage ben ik tijdens de zomer nog even blijven hangen om te ondersteunen tijdens de vakantieperiode.

Blog 28 sep 2017 | Melissa Jongerius
Zorg en AVG: Onderneem nu actie, maar raak niet in paniek
Vorig jaar werd de Meldplicht Datalekken van kracht. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) kreeg in het eerste jaar van de meldplicht bijna 5.700 meldingen binnen. De zorg was daarbij ruim koploper. Bijna 30 procent van de meldingen betrof een organisatie in gezondheidszorg en welzijn en die kregen van de AP een waarschuwing. De Meldplicht Datalekken is een opmaat naar de nieuwe Europese privacywetgeving die volgend jaar ingaat. Vanaf dat moment zijn de regels strenger en de straffen zwaarder. Hoogste tijd dus om in actie te komen.
Blog 28 sep 2017 | Ronald Brouwer