1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs

Blogs

WannaCry, Petya: het zijn facts of life

‘De afgelopen jaren was er veel aandacht voor het beheersen van kosten, en dat heeft er soms toe geleid dat er te weinig aandacht was voor ict.’ Dat zei voorzitter Yvonne van Rooy van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen naar aanleiding van de ransomware-aanvallen bij ziekenhuizen.

Blog 13 jul 2017 | Marcel Lucker
Elke zorgorganisatie is een onderwijsinstelling

Digitalisering leidt in de zorg tot meer efficiency, minder kostenstijging en meer patiëntgerichtheid. Dat is fijn voor de organisaties en patiënten. Maar hoe zit het intussen met de zorgverleners? Hoe gaan die om met al die nieuwe technologie? Worden zij wel voldoende meegenomen in de digitalisering?

Blog 13 jul 2017 | Winvision
Skype for Business en Calling plans – Hoe zit het nu echt?
Tot voor kort vereiste het bellen en gebeld worden met Skype for Business (als onderdeel van Office 365) via het openbare telefoonnet altijd een “on-premise” component. Dit gaat op 1 juli 2017 veranderen, want dan komt Microsoft met zogenaamde “PSTN calling plans” voor Skype for Business in Nederland.
Blog 11 jul 2017 | Hans van Zonneveld & Richard Neuteboom
Blog Page
Blog 3 jul 2017 | Winvision
My first impression about Microsoft Teams for Education – with assignments function!
Last weekend Microsoft had launched the specific add-on for classrooms in Microsoft Teams. A few of my current customers are using Microsoft Classroom. So I was curious about the functionality in this new service. First of all; it’s integrated in Microsoft Teams, that’s already a plus. Students and teachers are loving Microsoft Teams (and me too), with all the integrated services and now also their assignments!
Blog 26 jun 2017 | Winvision
Communicatie Sites in SharePoint
Op 16 mei 2017 heeft Microsoft voor het tweede achtereenvolgende jaar een virtuele conferentie gehouden onder de naam SharePoint Virtual Summit 2017. Tijdens deze conferentie werd getoond welke verbeteringen eraan komen voor SharePoint, en deze keer was het zeker de moeite waard en de gehele community wacht reikhalzend op de uitrol hiervan waaronder de Communicatie Sites.
Blog 15 jun 2017 | Rob de Jaeger en Jeroen Stutterheim
Schrijf je nu in op onze school en win een vliegreis!

De afgelopen maanden zijn middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten weer druk geweest om leerlingen te lokken. Open Dagen, onderwijsmarkten, speeddate-sessies: alles wordt uit de kast gehaald. Sommige scholen geven zelfs spectaculaire cadeaus weg, zoals het weggeven van vliegreisjes. Dat voorval leidde al tot Kamervragen. Het is een interessante kwestie hoe ver je als school mag gaan om studenten binnen te halen.

Blog 8 jun 2017 | Marcel Lucker
Professioneel contractbeheer is noodzaak
Als we het over de Nederlandse zorg hebben, gaat het al snel over de kosten. Het Nederlandse zorgstelsel heeft internationaal een goede naam, maar is ook duur. In 2015 gaven we 95 miljard euro uit aan de zorg en dat is een stijging van ruim 40 procent in tien jaar tijd.
Blog 6 jun 2017 | Winvision
Prachtige vooruitzichten voor de zorg

Zorgbestuurders zijn niet te benijden. Hun budget staat ten eerste altijd onder druk; de overheid wil de zorgkosten in de greep houden, verzekeraars onderhandelen hard over de zorginkoop, gemeenten willen veel voor weinig. Ten tweede heb je te maken met patiënten en cliënten die als consumenten – terecht  steeds meer zorgkwaliteit, meer gemak en comfort verwachten. En dan sta je ook nog aan het hoofd van een aantal dure gebouwen die op een goede manier beheerd moeten worden.

Blog 1 jun 2017 | Winvision
Veel animo voor Klankbordgroep Informatisering & Automatisering in de zorg
Drie maal per jaar komen ICT- en informatiemanagers en I&A-verantwoordelijken van zorgorganisaties bij elkaar om hun uitdagingen en ervaringen op specifieke onderwerpen te bespreken. De Klankbordgroep I&A in de Zorg is nu ruim drie jaar actief en inmiddels maken meer dan 30 zorgorganisaties er deel van uit. 
Blog 31 mei 2017 | Winvision