1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs

Blogs

Data + cloud + deep learning = de toekomst voorspellen
Machine learning is een van de belangrijkste en interessantste technologieën voor de zorg. Dat zei Eric Schmidt, topman van Alphabet Inc (moedermaatschappij van onder andere Google) tijdens HIMSS 2018, de wereldwijde conferentie over zorg-ICT in Las Vegas. De keynote speech van Schmidt wierp een mooi licht op de toekomst van de zorg. Een toekomst waarin bijna alle aandoeningen voorspelbaar en te voorkomen of in ieder geval uit te stellen zijn. En waarin artsen en specialisten niet de meeste tijd kwijt zijn met administratie.
Blog 13 apr 2018 | Marcel Lucker
Hoe verstevig je als zorgorganisatie je onderhandelingspositie?
De marktwerking in de zorg is in 2006 onder meer geïntroduceerd om beter greep op de kosten te houden. Door zorgverzekeraars te laten concurreren zou er meer kostenbewustheid in de hele keten ontstaan. Verzekeraars en zorgverleners moesten elkaar scherp houden en de zorgconsument zou de lachende derde zijn. Dat lachen is niet helemaal goed uit de verf gekomen. De effecten van de marktwerking zijn wisselend. Er zijn voordelen en nadelen. Een van de effecten is wel dat zorgorganisaties bedrijfsmatiger zijn gaan opereren.
Blog 12 apr 2018 | Robbert Post
Volg jij mij op als Bid Manager?
Volgende maand zal onze huidige Bid Manager Eddy Marcelis vertrekken bij Winvision. Hij draagt dan graag het stokje over aan een nieuwe enthousiaste Bid Manager. Zijn tijd bij Winvision schetst hij als een hele leuke, leerzame periode waarin hij samen met een jong, leuk, leergierig team bouwde aan mooie en vernieuwende concepten voor klanten.
Blog 5 apr 2018 | Eddy Marcelis
Woman in the middle - tussen werkvloer en technologie

Door Rebekka Aalbers, Office 365 Consultant bij Winvision

Van sociaal-pedagogisch hulpverlener tot Office 365 consultant. Het klinkt misschien als een enorme carrièreswitch, maar voor mij is het een heel logische ontwikkeling. Alles wat ik geleerd heb in mijn opleiding en in de verschillende banen daarna, komt van pas in mijn huidige functie. Technologie is leuk. Maar het is pas echt leuk als mensen voor wie de technologie bedoeld is, er ook iets aan hebben.

Blog 3 apr 2018 | Rebekka Aalbers
Een stukje jaar over aan het eind van het budget?
Honderden contracten en contacten beheren? Daar hebben we Excel toch voor? Zorgorganisaties hebben het aantal contracten en contractspartners explosief zien stijgen. De manier waarop met die toegenomen complexiteit wordt omgegaan, is niet altijd mee ontwikkeld. Het simpelweg administreren en beheren van contracten volstaat echt niet meer. Je wilt immers kunnen sturen op daadwerkelijke zorgproductie, budgetuitnutting en klantrelaties.
Blog 27 mrt 2018 | Robbert Post
Heel eenvoudig 25.000 werkplekken winnen in de zorg
"Als we zouden zorgen dat iedereen een uur minder tijd kwijt is aan papierwerk in de zorg, dan scheelt dat 20.000 banen." Dat zei minister Hugo de Jonge bij de presentatie van het Actieprogramma Werken in de Zorg op 13 maart. Factcheckers klommen direct in hun rekenmachine: klopt dit wel? Het klopt inderdaad. Sterker nog, het is een voorzichtige inschatting. Dat maakt het eigenlijk allemaal des te treuriger.
Blog 22 mrt 2018 | Marcel Lucker
Verlaag de werkdruk – begin bij jezelf
Wat zou het mooi zijn als je vanaf je pc, laptop of tablet - waar je ook bent - een eigen online omgeving kunt aanmaken voor vakgroepen of klassen. Waar je heel makkelijk documenten en opdrachten kunt delen met studenten en collega’s. Niet oeverloos heen en weer mailen, maar communiceren op z’n Instagrams en opdrachten voor de studenten klaar zetten waarbij je direct kunt zien wie die al heeft ingeleverd en wie nog niet. En dan liefst ook nog automatisch een plagiaatcontrole voor die enkele student die denkt zich er wat al te makkelijk vanaf te kunnen maken.
Blog 22 mrt 2018 | Melle Lelieveld
Afstemming in de keten is de smeerolie voor jeugdhulp

De grote verandering in de jeugdhulp in 2015 was dat gemeenten voortaan verantwoordelijk werden voor jeugdzorg, jeugdzorg-plus en jeugd-ggz. Deze transitie naar de gemeentelijke overheid heeft de nodige voeten in aarde gehad, maar daar is het stof nu opgetrokken. Behalve een transitie onderging de jeugdhulp ook een transformatie. Daar verloopt nog niet alles even soepel.

Blog 14 mrt 2018 | Robbert Post
Het probleem zit niet in de collegebanken - het staat er tegenover

Vanaf komend studiejaar betalen eerstejaars studenten de helft van het collegegeld. Een prachtig initiatief om meer studenten naar het hoger en universitair onderwijs te trekken. Toch is de instroom op hbo’s en universiteiten niet het meest in het oog springende probleem van het onderwijs. Het aantal ingeschreven hbo-studenten is bijvoorbeeld nog nooit zo groot geweest als dit studiejaar. Het grootste probleemgeval staat tegenover de collegebanken. Er is een enorm docententekort en dat tekort neemt komende jaren alleen maar toe. De huidige docenten zuchten bovendien onder werkdruk en administratieve rompslomp. 

Blog 23 feb 2018 | Marcel Lucker
Een eyeopener plus een blikopener
Je hebt van die mensen. Die ken je al voordat je ze echt kent. Je weet van een afstandje wat voor types het zijn en wat je aan hem of haar hebt. Sympathieke vogel - betrouwbaar, handig maar ook iemand die maar een kunstje kan. Totdat je diegene echt leert kennen. En dan blijkt dat hij of zij veel veelzijdiger, slimmer, handiger, moderner en interessanter is dan je dacht. Ja, als je dat had geweten, had je wel eerder toenadering gezocht.
Blog 22 feb 2018 | Melle Lelieveld