1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs

Blogs

Communicatie Sites in SharePoint
Op 16 mei 2017 heeft Microsoft voor het tweede achtereenvolgende jaar een virtuele conferentie gehouden onder de naam SharePoint Virtual Summit 2017. Tijdens deze conferentie werd getoond welke verbeteringen eraan komen voor SharePoint, en deze keer was het zeker de moeite waard en de gehele community wacht reikhalzend op de uitrol hiervan waaronder de Communicatie Sites.
Blog 15 jun 2017 | Rob de Jaeger en Jeroen Stutterheim
Schrijf je nu in op onze school en win een vliegreis!

De afgelopen maanden zijn middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten weer druk geweest om leerlingen te lokken. Open Dagen, onderwijsmarkten, speeddate-sessies: alles wordt uit de kast gehaald. Sommige scholen geven zelfs spectaculaire cadeaus weg, zoals het weggeven van vliegreisjes. Dat voorval leidde al tot Kamervragen. Het is een interessante kwestie hoe ver je als school mag gaan om studenten binnen te halen.

Blog 8 jun 2017 | Marcel Lucker
Professioneel contractbeheer is noodzaak
Als we het over de Nederlandse zorg hebben, gaat het al snel over de kosten. Het Nederlandse zorgstelsel heeft internationaal een goede naam, maar is ook duur. In 2015 gaven we 95 miljard euro uit aan de zorg en dat is een stijging van ruim 40 procent in tien jaar tijd.
Blog 6 jun 2017 | Winvision
Prachtige vooruitzichten voor de zorg

Zorgbestuurders zijn niet te benijden. Hun budget staat ten eerste altijd onder druk; de overheid wil de zorgkosten in de greep houden, verzekeraars onderhandelen hard over de zorginkoop, gemeenten willen veel voor weinig. Ten tweede heb je te maken met patiënten en cliënten die als consumenten – terecht  steeds meer zorgkwaliteit, meer gemak en comfort verwachten. En dan sta je ook nog aan het hoofd van een aantal dure gebouwen die op een goede manier beheerd moeten worden.

Blog 1 jun 2017 | Winvision
Veel animo voor Klankbordgroep Informatisering & Automatisering in de zorg
Drie maal per jaar komen ICT- en informatiemanagers en I&A-verantwoordelijken van zorgorganisaties bij elkaar om hun uitdagingen en ervaringen op specifieke onderwerpen te bespreken. De Klankbordgroep I&A in de Zorg is nu ruim drie jaar actief en inmiddels maken meer dan 30 zorgorganisaties er deel van uit. 
Blog 31 mei 2017 | Winvision
Wie heeft Jomanda nog nodig?

De kracht van machine learning is dat we op basis van beschikbare data gefundeerde voorspellingen kunnen doen. Waar we vroeger afhankelijk waren van Nostradamus, Jomanda en types die na middernacht de televisiezenders bevolkten, kunnen we nu zelf de toekomst inzien. Dat biedt mooie perspectieven.

Blog 8 mei 2017 | Remco Ploeg
Een stage bij Winvision
Hallo! Mijn naam is Raysha, ik ben 20 jaar en volg de opleiding Human Resource Management aan de Hogeschool Rotterdam. Momenteel zit ik in het derde jaar van de opleiding. Een aantal maanden terug heb ik mijn stageperiode bij Winvision afgerond. Ik mocht  5 maanden meelopen op de HR afdeling van Winvision.
Blog 3 mei 2017 | Raysha Manna
Het effect van ICT als maatstaf voor succes
De kosten van een ICT-project zijn vrij eenvoudig te berekenen. Maar wat levert zo’n nieuw platform of systeem precies op? Zo is SharePoint een prima instrument om beter samen te werken. Maar wordt er na de implementatie ook daadwerkelijk beter en efficiënter samengewerkt? En wie committeert zich aan de resultaten en effecten van het ict-project? Vaak is de – tijdige en correcte – oplevering van ict bepalend of we het project geslaagd noemen. Maar uiteraard zou het effect van ICT de maatstaf voor het succes moeten zijn.
Blog 1 mei 2017 | Anita van Dekken
Lang leve leren!

Vroeger was het simpel: je leert tot je 23ste, dan komt de periode van presteren en na je pensioen is het vooral een kwestie van genieten. Wat een mooi overzichtelijk leven hadden we toch! Die verdeling is vandaag volledig vloeibaar geworden. Scholieren en studenten werken naast hun opleiding. We genieten ons dag in dag uit suf, kijk Facebook en Twitter er maar op na. En in ons werkzame leven blijven we leren. Dankzij de digitale transformatie kunnen we een leven lang leren, maar juist vanwege die transformatie móeten we ook een leven lang leren.

Blog 6 apr 2017 | Marcel Lucker
Met digitalisering en opportunisme los je veel op in de zorg

In 2015 ging het stelsel van jeugdhulp, ouderenzorg en maatschappelijke ondersteuning op zijn kop. Gemeenten werden verantwoordelijk voor de uitvoering. Cliënten en hun naasten moesten daarnaast nadrukkelijker de regie krijgen. Een grote transitieoperatie met veel knelpunten, die in de afgelopen twee jaar lang niet allemaal opgelost zijn. Maar er gloort hoop dankzij digitalisering en een flinke dosis opportunisme.

Blog 8 mrt 2017 | Marcel Lucker