1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs

Blogs

Lang leve leren!

Vroeger was het simpel: je leert tot je 23ste, dan komt de periode van presteren en na je pensioen is het vooral een kwestie van genieten. Wat een mooi overzichtelijk leven hadden we toch! Die verdeling is vandaag volledig vloeibaar geworden. Scholieren en studenten werken naast hun opleiding. We genieten ons dag in dag uit suf, kijk Facebook en Twitter er maar op na. En in ons werkzame leven blijven we leren. Dankzij de digitale transformatie kunnen we een leven lang leren, maar juist vanwege die transformatie móeten we ook een leven lang leren.

Blog 6 apr 2017 | Marcel Lucker
Met digitalisering en opportunisme los je veel op in de zorg

In 2015 ging het stelsel van jeugdhulp, ouderenzorg en maatschappelijke ondersteuning op zijn kop. Gemeenten werden verantwoordelijk voor de uitvoering. Cliënten en hun naasten moesten daarnaast nadrukkelijker de regie krijgen. Een grote transitieoperatie met veel knelpunten, die in de afgelopen twee jaar lang niet allemaal opgelost zijn. Maar er gloort hoop dankzij digitalisering en een flinke dosis opportunisme.

Blog 8 mrt 2017 | Marcel Lucker
PowerShell script: ConvertFrom-SiteMap
The other day I needed to get the URLs for all pages in my blog for some PowerShell scripting I wanted to do. Like most websites this blog has a sitemap and I wanted to use that as a source.
As I couldn’t find any existing PowerShell scripts on the web that I could use, I just wrote one myself.
Now I like to share this script with you. At the end of the post you will find the link to the source code.
Blog 15 feb 2017 | Michaël Hompus
Stresstesten
In de wondere wereld van IT is het gebruikelijk om stresstesten in te zetten om de stabiliteit van een systeem of applicatie te testen. Online hierop verder zoekend kom ik zinnen tegen als “torture your computer” en “test iets direct na aankoop, zodat breakdowns binnen de garantieperiode aan het licht komen”. Met behulp van foltertechnieken en zware aanvallen kijken wanneer een systeem of applicatie het uiteindelijk begeeft; waar het stuk gaat door overbelasting. Klinkt onheilspellend en óók klinkt het slim en berekenend. De grenzen van een systeem worden pro-actief opgezocht om deze vervolgens daar waar nodig te versterken.
Blog 13 feb 2017 | Marije Lankamp
Update for Microsoft Azure Stream Analytics – IoT

Last week Microsoft finally updated Microsoft Azure Stream Analytics with great new features. In this blogpost I explain some new features I use in our projects now.

Blog 8 feb 2017 | Remco Ploeg
Zorg & ICT, een gouden combinatie
Ik ben nooit echt een twijfelaar geweest. Al een hele lange tijd wist ik wat ik wilde doen met mijn carrière: bijdragen aan een duurzaam zorgsysteem in de toekomst. Van nature ga je dan zoeken naar opleidingen in de zorgsector, zo ook ik. Overal om me heen hoorde ik wel dat IT “een belangrijk onderdeel” is, of een “onmisbare factor”. Maar over de echte toepassing van IT in de zorg kreeg ik nooit iets te horen. Vanzelf dacht ik dat IT wel zo gigantisch moeilijk moest zijn dat wij gezondheidswetenschappers & zorgmanagement typjes dat toch nooit zouden begrijpen. Zonde, toch?
Blog 30 jan 2017 | Eva van Kalmthout
Adoptieconsultant
Adoptieconsultant. Mensen beginnen al te lachen bij het horen van mijn functietitel. “Nee, dat heeft niets met kleine kinderen te maken” zeg ik dan maar snel, om vervolgens uit te leggen dat ik als consultant in de ICT werk. Dat je naast kleine kinderen ook software of een digitale werkwijze kan adopteren, dat gaat er bij veel vrienden en kennissen maar moeilijk in. Gelukkig geeft dat alleen maar aan hoe enorm veel er nog te doen is rondom adoptie binnen de ICT en dat ik voorlopig nog niet zonder werk zit.
Blog 26 jan 2017 | Roy Linde
De menselijke kant van IT
ADFS, tenant, thin - en fat cliënt. Zegt dit je niets? No worries... mij eerst ook niet. Dit is maar een kleine greep uit de terminologie die je tegenkomt als je in de IT werkzaam bent. Voor mij nog steeds af en toe abracadabra, maar gaandeweg beginnen de afkortingen meer en meer betekenis te krijgen. Door de enthousiaste uitleg van mijn collega’s begint de mist op te trekken en wordt het zicht op het IT landschap steeds helderder.
Blog 24 jan 2017 | Maarten van der Poel
Waarom ik nu werk bij Winvision
“Ok, even serieus… IT, jij? Waarom?” Aan de reactie van mijn vrienden en oud-collega’s was wel te zien dat ik een niet erg voor de hand liggende carrièreswitch gemaakt had. Na mijn studie biomedische wetenschappen stroomde ik door in een promotieonderzoek over borstkanker. Het was precies wat ik wilde; lekker veel microscopie, focussen op het uitzaaiingsproces van borsttumoren en een mogelijke remedie bedenken en testen.
Blog 23 jan 2017 | Eva Vlug
Rara, wat was Microsoft ARA

In januari 2016 pronkte de catchy titel ‘Rara, wat is Microsoft ARA?’ in mijn lijst van kladjes.

Beter gezegd nu: wat was ARA?

ARA staat (of stond dus) voor Azure RemoteApp.

Blog 17 jan 2017 | Mike van Zandwijk