1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs

Blogs

Vloeken op de nieuwe ICT-knopjes
‘Zo handig die ICT-bouwers, die zitten altijd ver weg.’ In de Volkskrant schetste columnist en huisarts Joost Zaat twee weken geleden een vrij vernietigend beeld van de zorg-ICT zoals hij die ervaart: ‘Onzinnige ict-knopjes teisteren de zorg’. De strekking van de column is vrij helder: zorg-ICT is vooral bezig met het ontwikkelen van schitterende hoogtechnologische systemen en verzint allerlei slimme nieuwe dingen waar de werkvloer – in dit geval de zorgverlener – helemaal niet op zit te wachten. Sterker nog: al die nieuwe toepassingen en knopjes hinderen de arts, verpleger en specialist alleen maar in het werk.
Blog 4 okt 2018 | Marcel Lucker
Leuk werk? Alsof je zelf zo leuk bent!
Je mag kiezen: je blijft in je huidige baan en krijgt een salarisverhoging van 100 procent. Je gaat dus in één keer twee keer zoveel verdienen voor hetzelfde werk. Of: je levert de helft van je huidige loon in en krijgt de baan die je écht leuk vindt. Uit een onderzoek van Brunel blijkt dat bijna twee derde voor de tweede optie kiest. In theorie dan. Switchen van baan is nog geen garantie op leuk werk.
Blog 2 okt 2018 | Marcel Lucker
Slimme scholen voor betere opleidingen
Alle inspanningen van een onderwijsorganisatie zijn erop gericht studenten slimmer te maken. Het draait om kennisoverdracht en studenten opleiden om die kennis toe te passen. Dat gebeurt nu nog vaak in een omgeving die zelf niet uitblinkt in slimheid of lerend vermogen. Het gebouw en de campus zijn vaak nodeloos inefficiënt, energieverspillend en nogal onpersoonlijk. Dat kan beter.
Blog 27 sep 2018 | Melle Lelieveld
Traineeship tot Software Developer van start!
Deze week zijn Rutger, Niels, Milou, Marije en Anco van start gegaan bij Winvision. Zij zullen de komende 2 maanden bij Winvision een uitdagend en intensief traineeship tot Software developer volgen.
Blog 13 sep 2018 | Winvision
Een leven lang communiceren met studenten

De relatie van studenten met hun school of universiteit beslaat een lange tijd. Veel langer dan alleen de periode dat ze ingeschreven staan en daadwerkelijk studeren. Die begint namelijk al ver voor ze zich aanmelden en loopt tot lang nadat ze zijn afgestudeerd of afgehaakt. Ze wisselen in die relatielevensloop ook van rol: van potential via student naar alumnus. Bij die verschillende fases en rollen hoort steeds een andere manier van communiceren. Hoe organiseer je dat als onderwijsorganisatie en hoe hou je grip op die alsmaar uitdijende groep relaties?

Blog 3 sep 2018 | Melle Lelieveld
Winvisions Remco Ploeg uitgeroepen tot Microsoft MVP Azure

Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 3.000 Microsoft Most Valuable Professionals: ICT-specialisten die zich op specifieke vakgebieden verdiepen in de nieuwste Microsoft-technologie, hun kennis delen en de community als geheel verder helpen. In Nederland zijn het er ongeveer 100. Senior Solution Architect Remco Ploeg van Winvision behoort sinds 2015 tot dit selecte gezelschap. Eerst werd hij erkend als MVP voor zijn Office 365-expertise. Sinds deze maand is Remco een van de 12 Nederlandse MVP’s voor Microsoft Azure.

Blog 31 jul 2018 | Winvision
PowerApps centraal op SharePoint Saturday en App in a Day
PowerApps van Microsoft krijgt steeds meer aandacht en dat is niet verwonderlijk. Met PowerApps kun je snel en vrij eenvoudig zelf apps bouwen voor concrete werkprocessen. De apps zijn met een klein beetje technisch inzicht zelf ‘bij elkaar te klikken’, code schrijven is niet nodig. Winvision was onlangs gastheer van twee bijeenkomsten waar PowerApps het centrale onderwerp was: SharePoint Saturday in Vianen en App in a Day in München. 
Blog 30 jul 2018 | Winvision
3 keer duurzamere gebouwen dankzij IoT
Duurzaamheid is geen trend, het is noodzakelijk om slimmer en efficiënter om te gaan met alle hulpbronnen die we hebben. Bouw- en vastgoedbedrijven weten eigenlijk maar weinig over hun gebouwen. Welke ruimte wordt echt gebruikt, waar is het altijd te warm of juist te koud? Door het niet te weten wordt ruimte en energie verspild. Dat is zonde en niet nodig. Sensoren geven het inzicht waarmee ze duurzamer worden. Dat scheelt kosten, komt ten goede aan de planeet en verhoogt het gebruiksgenot.
Blog 30 jul 2018 | Jeroen Vermeulen
Goede zorg maar waardeloze dienstverlening?
In welke sector je ook actief bent, het doel is om klanten en relaties zo goed mogelijk van dienst zijn. Dat doe je door goede producten en diensten te leveren. Maar een belangrijk deel van de (ervaren) kwaliteit wordt bepaald door de manier van samenwerken. Hoe zijn de persoonlijke contacten, hoe goed kennen ze mij, hoe worden vragen, opdrachten en afspraken opgevolgd? Een mooi product, maar nooit teruggebeld worden bij klachten? Goede zorgverlening, maar bij elk contact steeds opnieuw je verhaal moeten doen? Het oordeel zal negatief uitpakken.
Blog 27 jul 2018 | Robbert Post
Tussen wal en schip spartelen waardevolle relaties
Een zorgorganisatie heeft enorm veel relaties en contacten die van belang zijn voor het primaire proces. Niet alleen met zorginkopers, verzekeraars en gemeenten, maar ook met uitvoerders, gebouwenbeheerders en andere externe dienstverleners. Al die relatiegegevens zwerven ergens in de organisatie rond. Vastgelegd in Outlook, op mobiele telefoons, in Excel-lijstjes en op kladblaadjes.
Blog 10 jul 2018 | Robbert Post