1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs

Blogs

Een weekendje lekker nerden

“Overdag is Rebekka een doodgewone Office 365 consultant. Ze spreekt met twee woorden, kijkt  haar gesprekspartner recht in de ogen en eet met mes en vork. Soms denk je: het is net een normaal mens. Maar vier keer per jaar ontwaakt de echte ict-nerd in Rebekka. Dan sluit ze zich met haar collega’s een weekend op kantoor op, slaapt tussen de bureaus en duikt de diepe krochten van de ict in.”

Blog 14 jun 2018 | Rebekka Aalbers
Zorg is mensenwerk. En cijferwerk
Het verlenen van zorg is geen exacte wetenschap. De vraag fluctueert, de zorgverlening is divers en complex en er is geen formule los te laten op hoe de zorgvraag zich volgende maand ontwikkelt. Zorg is mensenwerk. Toch zitten er aan deze ‘zachte sector’ heel wat harde kantjes. Het gaat immers ook om nogal concrete zaken als budget, vergoeding en verantwoording. Alle reden dus om als zorgorganisatie de cijfermatige basis goed op orde en altijd exact inzichtelijk te hebben.
Blog 6 jun 2018 | Robbert Post
Werken bij Winvision - Mike
Tien jaar geleden zwaaide de deur open van de vergaderruimte waarin ik op dat moment een bijzonder sollicitatiegesprek voerde met mijn potentiële teamleider en de HR-manager. 
Verrast keek ik opzij. Een vertrouwd gezicht: Jeroen, de medeoprichter van Winvision.
Blog 28 mei 2018 | Mike van Zandwijk
Hoe hou je als zorgorganisatie grip op continue ICT-vernieuwing

Eens in de drie jaar een upgrade van de systemen. Dan wennen aan de nieuwe functies en ‘look & feel’, een tijd gewoon werken om je vervolgens op te maken voor de volgende grootscheepse implementatie van de nieuwe versie. Dat was hoe het altijd ging met ICT. Nu in het cloudtijdperk is vernieuwing een doorlopend proces. Continu kleine stappen voorwaarts. Hoe hou je als zorgorganisatie en als ICT-verantwoordelijke grip op die snelle technologische ontwikkelingen? Drie overwegingen bij cloudtransitie en outsourcing van ICT.

Blog 28 mei 2018 | Robbert Post
Innovatie in de zorg - whitepaper

Strategische stappen richting 2025

Zorginstellingen staan voor grote uitdagingen. De zorgvraag neemt toe, wet- en regelgeving veranderen continu, patiënten worden veeleisender en het is steeds moeilijker om voldoende gekwalificeerd personeel te krijgen. En dat zijn alleen nog maar de uitdagingen van vandaag, wie weet hoe die van morgen of zelfs overmorgen eruit zien? In deze whitepaper leest u hoe u deze uitdagingen het hoofd kan bieden door nieuwe technologie.

Hoe ziet de zorgorganisatie van 2025 eruit?

Op dit moment speelt technologie al een grote rol in de zorg, maar dat zal de komende zeven jaar spectaculair toenemen. In deze whitepaper over innovatie in de zorg behandelen we belangrijke trends die grote invloed op zorginstellingen zullen hebben, zoals:

  • De patiënt krijgt de regie
  • Zorg op afstand
  • Artificial Intelligence, Machine Learning & Zorgrobots 

In deze whitepaper lichten we deze trends verder toe en leest u welke ontwikkelingen er nog meer op de zorg afkomen.

Innovatie in de zorg in 5 stappen

Om u te helpen uw zorginstelling te innoveren om klaar te zijn voor de toekomst, bieden we u een concreet stappenplan aan. De eerste drie stappen zijn:

  1. Zorg voor een IT-strategie roadmap
  2. Plan de transitie naar de cloud
  3. Breng focus aan

Meer weten over deze en de laatste twee stappen?

Download dan de whitepaper op de Intohealthcare website

 
Blog 18 mei 2018 | Winvision
De hoogste tijd voor een digitaal rijbewijs

Er moet een ambitieuze aanpak komen om de digitale vaardigheden van de beroepsbevolking op een hoger niveau te brengen. Nederland ICT roept staatssecretaris Keijzer van EZ op om het verbeteren van digitale vaardigheden een speerpunt te maken van haar digitaliseringsstrategie. Een terecht punt. De technologie ontwikkelt zich verder en organisaties zullen wel mee moeten met de digitale transformatie. Maar hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers – ook de oudere generatie – echt mee kunnen?

Blog 17 mei 2018 | Marcel Lucker
Werken bij Winvision - Daniel

Daniël is Developer bij Winvision en deelt hier zijn ervaringen.

Via een training waarin ik iemand leerde kennen die bij Winvision werkt ben ik op eerste gesprek beland in Nieuwegein. Dit was een zeer positieve ervaring en na een vervolggesprek heb ik dan ook de knoop doorgehakt en ben ik bij Winvision in dienst gekomen.
Blog 17 mei 2018 | Winvision
Met lege handen tegenover de gemeente bij contractbespreking?

Gemeenten zijn nu ruim drie jaar verantwoordelijk voor de uitvoering van WMO en Jeugdwet. Naar aanleiding van de evaluatie Jeugdwet, waarover de Tweede Kamer eind april een rondetafelgesprek hield, pleitten gemeenten onder andere voor meer middelen en meer ruimte voor onderhandelingen met zorgorganisaties. Hoe staan de zorgorganisaties zelf in de onderhandelingen?

Blog 15 mei 2018 | Marcel Lucker
Hoe verzilver je als onderwijsorganisatie de waarde van alumni?

Voor onderwijsorganisaties zijn alumni een interessante groep. Afgestudeerden zijn in de regel goede ambassadeurs, maar kunnen ook in concrete zin van waarde zijn voor opleiding en organisatie. Bijvoorbeeld bij de verkoop van professional master-courses en andere vervolgopleidingen. Een mooie doelgroep dus voor een gerichte wervingscampagne. Toch vinden scholen het vaak nog lastig – technisch én moreel - om die waarde actief te verzilveren.

Blog 10 mei 2018 | Jeroen Stutterheim
Voordelen en aandachtspunten bij thuis werken in de zorg
Thuis en onderweg werken? Dat was toch vooral iets voor verkopers, creatieve zelfstandigen en accountmanagers? Inmiddels is bij steeds meer organisaties locatieonafhankelijk werken eerder regel dan uitzondering. Ook in de zorg doen mobiele werkplekken hun intrede. Overal en altijd veilig kunnen werken; dat leidt in de regel tot meer efficiency, productiviteit en werkplezier. Er zijn nog wel hobbels te nemen om van mobiel werken in de zorg een succes of de norm te maken.
Blog 8 mei 2018 | Robbert Post