1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs

Blogs

Vergeet robots in de zorg
We zijn over het algemeen redelijk tevreden over de zorg, maar de efficiëntie in de Nederlandse zorg scoort ruim onder het gemiddelde. Dat blijkt uit de Future Health Index 2018 waarin 16 landen naast elkaar worden gelegd. Singapore scoort verreweg het best op alle fronten. Nederland betaalt veel voor de zorg, maar haalt daarmee niet de optimale resultaten. De oplossing volgens de onderzoekers? Digitale technologie.
Blog 6 dec 2018 | Marcel Lucker
(Assistent) Controller gezocht! Aan wie mag ik het stokje overdragen?
2009. Ik weet het nog goed. Ik had net mijn studie afgerond, de wereld lag aan mijn voeten en ik begon in mijn eerste functie als financieel medewerker bij Winvision. Inmiddels zijn we 9 jaar verder! Niet alleen Winvision is gegroeid van 75 medewerkers naar bijna het dubbele aantal Winvisionairs, maar ook ik ben gegroeid! Niet alleen op persoonlijk vlak heb ik mezelf optimaal kunnen ontwikkelen, maar daarnaast heb ik zo veel kennis opgedaan dat ik inmiddels de functie van controller bekleed. Het fijne was dat Winvision mij altijd optimaal faciliteerde om mezelf te ontwikkelen. Zo heb ik de master in controlling afgerond en diverse trainingen mogen volgen waaronder die van Power BI en Communicatie.
Blog 27 nov 2018 | Winvision
‘Niet omdat het moet, maar omdat het erg gaaf is!’

“Vaak heb ik hier weer dat gevoel uit mijn studie. Met elkaar in een kamer brainstormen, vellen vol scenario’s, post-itjes op de muren, wereldideeën uitwerken die na een uur al weer afgeschoten kunnen worden. We werken hard, dat zeker. Maar je krijgt ook enorm veel energie terug; van het team, de projecten en van de samenwerking met klanten en partners.”

Blog 12 nov 2018 | Johan Hoek en Frank van Houten
Een berg sensoren en onmetelijk veel data. En nu?
Smart campus, smart building, smart city; de termen zingen al jaren rond. We zien het plaatje wel voor ons: een gebouw of complex dat data genereert over bezetting, binnenklimaat en energieverbruik en zo bestuurbaar, beheerbaar en planbaar wordt. Liefst met een grote mate van zelfsturing. Prima concept natuurlijk. Maar daar sta je dan met je handen vol met sensoren. En nu?
Blog 8 nov 2018 | Marcel Lucker
Vloeken op de nieuwe ICT-knopjes
‘Zo handig die ICT-bouwers, die zitten altijd ver weg.’ In de Volkskrant schetste columnist en huisarts Joost Zaat twee weken geleden een vrij vernietigend beeld van de zorg-ICT zoals hij die ervaart: ‘Onzinnige ict-knopjes teisteren de zorg’. De strekking van de column is vrij helder: zorg-ICT is vooral bezig met het ontwikkelen van schitterende hoogtechnologische systemen en verzint allerlei slimme nieuwe dingen waar de werkvloer – in dit geval de zorgverlener – helemaal niet op zit te wachten. Sterker nog: al die nieuwe toepassingen en knopjes hinderen de arts, verpleger en specialist alleen maar in het werk.
Blog 4 okt 2018 | Marcel Lucker
Leuk werk? Alsof je zelf zo leuk bent!
Je mag kiezen: je blijft in je huidige baan en krijgt een salarisverhoging van 100 procent. Je gaat dus in één keer twee keer zoveel verdienen voor hetzelfde werk. Of: je levert de helft van je huidige loon in en krijgt de baan die je écht leuk vindt. Uit een onderzoek van Brunel blijkt dat bijna twee derde voor de tweede optie kiest. In theorie dan. Switchen van baan is nog geen garantie op leuk werk.
Blog 2 okt 2018 | Marcel Lucker
Slimme scholen voor betere opleidingen
Alle inspanningen van een onderwijsorganisatie zijn erop gericht studenten slimmer te maken. Het draait om kennisoverdracht en studenten opleiden om die kennis toe te passen. Dat gebeurt nu nog vaak in een omgeving die zelf niet uitblinkt in slimheid of lerend vermogen. Het gebouw en de campus zijn vaak nodeloos inefficiënt, energieverspillend en nogal onpersoonlijk. Dat kan beter.
Blog 27 sep 2018 | Melle Lelieveld
Traineeship tot Software Developer van start!
Deze week zijn Rutger, Niels, Milou, Marije en Anco van start gegaan bij Winvision. Zij zullen de komende 2 maanden bij Winvision een uitdagend en intensief traineeship tot Software developer volgen.
Blog 13 sep 2018 | Winvision
Een leven lang communiceren met studenten

De relatie van studenten met hun school of universiteit beslaat een lange tijd. Veel langer dan alleen de periode dat ze ingeschreven staan en daadwerkelijk studeren. Die begint namelijk al ver voor ze zich aanmelden en loopt tot lang nadat ze zijn afgestudeerd of afgehaakt. Ze wisselen in die relatielevensloop ook van rol: van potential via student naar alumnus. Bij die verschillende fases en rollen hoort steeds een andere manier van communiceren. Hoe organiseer je dat als onderwijsorganisatie en hoe hou je grip op die alsmaar uitdijende groep relaties?

Blog 3 sep 2018 | Melle Lelieveld
Winvisions Remco Ploeg uitgeroepen tot Microsoft MVP Azure

Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 3.000 Microsoft Most Valuable Professionals: ICT-specialisten die zich op specifieke vakgebieden verdiepen in de nieuwste Microsoft-technologie, hun kennis delen en de community als geheel verder helpen. In Nederland zijn het er ongeveer 100. Senior Solution Architect Remco Ploeg van Winvision behoort sinds 2015 tot dit selecte gezelschap. Eerst werd hij erkend als MVP voor zijn Office 365-expertise. Sinds deze maand is Remco een van de 12 Nederlandse MVP’s voor Microsoft Azure.

Blog 31 jul 2018 | Winvision