1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs

Blogs

Winvisions Remco Ploeg uitgeroepen tot Microsoft MVP Azure

Wereldwijd zijn er momenteel zo’n 3.000 Microsoft Most Valuable Professionals: ICT-specialisten die zich op specifieke vakgebieden verdiepen in de nieuwste Microsoft-technologie, hun kennis delen en de community als geheel verder helpen. In Nederland zijn het er ongeveer 100. Senior Solution Architect Remco Ploeg van Winvision behoort sinds 2015 tot dit selecte gezelschap. Eerst werd hij erkend als MVP voor zijn Office 365-expertise. Sinds deze maand is Remco een van de 12 Nederlandse MVP’s voor Microsoft Azure.

Blog 31 jul 2018 | Winvision
PowerApps centraal op SharePoint Saturday en App in a Day
PowerApps van Microsoft krijgt steeds meer aandacht en dat is niet verwonderlijk. Met PowerApps kun je snel en vrij eenvoudig zelf apps bouwen voor concrete werkprocessen. De apps zijn met een klein beetje technisch inzicht zelf ‘bij elkaar te klikken’, code schrijven is niet nodig. Winvision was onlangs gastheer van twee bijeenkomsten waar PowerApps het centrale onderwerp was: SharePoint Saturday in Vianen en App in a Day in München. 
Blog 30 jul 2018 | Winvision
3 keer duurzamere gebouwen dankzij IoT
Duurzaamheid is geen trend, het is noodzakelijk om slimmer en efficiënter om te gaan met alle hulpbronnen die we hebben. Bouw- en vastgoedbedrijven weten eigenlijk maar weinig over hun gebouwen. Welke ruimte wordt echt gebruikt, waar is het altijd te warm of juist te koud? Door het niet te weten wordt ruimte en energie verspild. Dat is zonde en niet nodig. Sensoren geven het inzicht waarmee ze duurzamer worden. Dat scheelt kosten, komt ten goede aan de planeet en verhoogt het gebruiksgenot.
Blog 30 jul 2018 | Jeroen Vermeulen
Goede zorg maar waardeloze dienstverlening?
In welke sector je ook actief bent, het doel is om klanten en relaties zo goed mogelijk van dienst zijn. Dat doe je door goede producten en diensten te leveren. Maar een belangrijk deel van de (ervaren) kwaliteit wordt bepaald door de manier van samenwerken. Hoe zijn de persoonlijke contacten, hoe goed kennen ze mij, hoe worden vragen, opdrachten en afspraken opgevolgd? Een mooi product, maar nooit teruggebeld worden bij klachten? Goede zorgverlening, maar bij elk contact steeds opnieuw je verhaal moeten doen? Het oordeel zal negatief uitpakken.
Blog 27 jul 2018 | Robbert Post
Tussen wal en schip spartelen waardevolle relaties
Een zorgorganisatie heeft enorm veel relaties en contacten die van belang zijn voor het primaire proces. Niet alleen met zorginkopers, verzekeraars en gemeenten, maar ook met uitvoerders, gebouwenbeheerders en andere externe dienstverleners. Al die relatiegegevens zwerven ergens in de organisatie rond. Vastgelegd in Outlook, op mobiele telefoons, in Excel-lijstjes en op kladblaadjes.
Blog 10 jul 2018 | Robbert Post
IoT in de bouw vereist anders denken met nieuwe partners
IoT verovert de bouw in hoog tempo. Dankzij meetgegevens van allerlei sensoren verbetert het gebruiksgenot, worden kosten lager en wordt ineens duidelijk hoe vastgoed benut wordt. Het wordt nóg interessanter door dwarsverbanden te ontdekken tussen allerlei gegevens. Om dat te kunnen, zullen vastgoed- en bouwbedrijven op een andere manier naar hun technische partners moeten kijken. Doen ze dat niet, dan halen ze geen optimaal rendement uit hun investering of wordt het zelfs een veiligheidsrisico.
Blog 3 jul 2018 | Jeroen Vermeulen
Staat verandering op jouw lijstje?
Je gaat al jaren naar de supermarkt bij jou om de hoek. Elke maandag race jij langs de schappen om de nodige (en onnodige) versnaperingen in huis te halen. De enigszins verkleurde blauwe letters op de gevel geven je elke keer weer dat vertrouwde gevoel. De altijd vriendelijke medewerkers begroeten je persoonlijk.
Blog 25 jun 2018 | Inge van den Berghe
Een weekendje lekker nerden

“Overdag is Rebekka een doodgewone Office 365 consultant. Ze spreekt met twee woorden, kijkt  haar gesprekspartner recht in de ogen en eet met mes en vork. Soms denk je: het is net een normaal mens. Maar vier keer per jaar ontwaakt de echte ict-nerd in Rebekka. Dan sluit ze zich met haar collega’s een weekend op kantoor op, slaapt tussen de bureaus en duikt de diepe krochten van de ict in.”

Blog 14 jun 2018 | Rebekka Aalbers
Zorg is mensenwerk. En cijferwerk
Het verlenen van zorg is geen exacte wetenschap. De vraag fluctueert, de zorgverlening is divers en complex en er is geen formule los te laten op hoe de zorgvraag zich volgende maand ontwikkelt. Zorg is mensenwerk. Toch zitten er aan deze ‘zachte sector’ heel wat harde kantjes. Het gaat immers ook om nogal concrete zaken als budget, vergoeding en verantwoording. Alle reden dus om als zorgorganisatie de cijfermatige basis goed op orde en altijd exact inzichtelijk te hebben.
Blog 6 jun 2018 | Robbert Post
Werken bij Winvision - Mike
Tien jaar geleden zwaaide de deur open van de vergaderruimte waarin ik op dat moment een bijzonder sollicitatiegesprek voerde met mijn potentiële teamleider en de HR-manager. 
Verrast keek ik opzij. Een vertrouwd gezicht: Jeroen, de medeoprichter van Winvision.
Blog 28 mei 2018 | Mike van Zandwijk