PowerApps centraal op SharePoint Saturday en App in a Day

30 juli 2018

PowerApps van Microsoft krijgt steeds meer aandacht en dat is niet verwonderlijk. Met PowerApps kun je snel en vrij eenvoudig zelf apps bouwen voor concrete werkprocessen. De apps zijn met een klein beetje technisch inzicht zelf ‘bij elkaar te klikken’, code schrijven is niet nodig. Winvision was onlangs gastheer van twee bijeenkomsten waar PowerApps het centrale onderwerp was: SharePoint Saturday in Vianen en App in a Day in München.


‘Powerpoint en Excel hebben een kind gekregen en dat is PowerApps’, dat is de omschrijving van solution consultant Rebekka Aalbers van Winvision. Zij was spreker tijdens SharePoint Saturday waar  Winvision Gold sponsor was en vertelde over het nut en de lol van PowerApps, onder meer in combinatie met SharePoint. “Er was heel veel interesse voor dit event”, vertelt Rebekka. “Er waren zo’n 300 deelnemers aanwezig om elkaar te ontmoeten en kennis op te doen. PowerApps staat in de belangstelling omdat het een laagdrempelig platform is om zelf praktische oplossingen te bouwen. PowerApps is onder andere onderdeel van Microsoft Office 365. De presentatie die ik samen met Office 365-specialist Jordy van Paassen van Winvision hield, heette niet voor niets Join the Low Code-revolution. Klanten kunnen heel veel zelf doen met PowerApps.”

Zelf aan de slag met PowerApps

Dat was dan ook precies de opzet van App in a Day in München. Tijdens deze bijeenkomst konden de deelnemers zelf aan de slag om met PowerApps een concrete app te bouwen. Namens Winvision waren business manager Iris Hertsenberg, functioneel consultant Alma van Dongen en Solution Consultant Rebekka Aalbers aanwezig. Iris: “PowerApps is ideaal voor de kleinere processen en workflows. Je kunt snel en eenvoudig papieren processen digitaliseren en data uit verschillende bronnen bij elkaar brengen.” 

De deelnemers in München kregen de opdracht een app te bouwen voor een organisatie waar medewerkers elke drie jaar nieuwe hardware moeten kiezen. De app moest de processen stroomlijnen en digitaliseren om de juiste apparaten te kiezen, de keuze te fiatteren en de apparaten in te kopen. “Een realistisch scenario”, zegt Alma. “Juist dit soort concrete processen kun je prima digitaliseren met PowerApps. Een verzoek van de business is snel om te zetten in een functionele app-toepassing. De klanten die deelnamen, waren dan ook erg enthousiast. Dit was precies wat ze zochten.”

Interesse in een PowerApps-workshop? 

Winvision bekijkt momenteel of er voldoende animo is voor een PowerApps-informatiebijeenkomst of -workshop in Nederland. Wilt u weten wat PowerApps voor uw organisatie kan betekenen?  Heeft u interesse in een bijeenkomst in Nederland over de praktische toepasbaarheid van PowerApps? Stuur dan een e-mail naar Iris: iris.hertsenberg@winvision.nl.

Deel op social media