Werken bij Winvision - Mike

Tien jaar geleden zwaaide de deur open van de vergaderruimte waarin ik op dat moment een bijzonder sollicitatiegesprek voerde met mijn potentiële teamleider en de HR-manager. 
Verrast keek ik opzij. Een vertrouwd gezicht: Jeroen, de medeoprichter van Winvision.


Met nog meer verbazing zag ik deze boom van ’n kerel op de tafel klimmen. “Sorry voor de onderbreking, ik kom even de beamer van ‘t platfond schroeven”, waarna hij vertelde dat de projector en Xbox echt mee moesten naar het jaaruitje, dit keer in Zwitserland, waar alle Winvisionairs het vijfjarig jubileum van Winvision gingen vieren. “Als je nou snel besluit, kan je vast nog wel mee”, knipoogde Jeroen met een kern van waarheid.

Winvision en ik deden op dat moment samen al zaken vanuit mijn onderneming die ik op mijn dertigste heb doorgestart in 2007 na bijna zes jaar bij Microsoft Nederland gewerkt te hebben. Ondernemen gaf en geeft mij nog steeds gepassioneerde kriebels met toen de kans om dat onder de vleugels van Winvision te doen. Een kans die ik gelukkig met beide handen heb aangegrepen, want wat een fantastisch mooie club met slimme, gedreven mensen is Winvision toch met -bijna- net zo veel foute humor als ik ;-)

In de afgelopen tien jaar is veel gebeurd. Zowel zakelijk als privé. Een balans die ik als getrouwde man en kersverse vader van m’n derde dochter cruciaal vind, net als Winvision als werkgever. Meer dan 140 collega’s staan altijd voor elkaar klaar. In goede tijden en slechte tijden. Van je directe teamgenoten tot en met het voltallige directieteam. Het is zowaar een sprookjeshuwelijk. En toen, precies één week voor mijn tienjarig jubileum, kwam het grote nieuws.

Winvision sluit zich aan bij de Odin Groep.

Weliswaar niet de eerste overname die ik in mijn carrière meemaak, wel de eerste keer dat ik het volste vertrouwen heb in de kans van slagen dankzij de wederzijdse versterking en culturele fit. Sterker nog, mijn beste maat werkt al jaren bij Heutink ICT dat ook onderdeel uitmaakt van de Odin Groep. We zijn nu dus een soort van aangetrouwde collega’s.

Terug naar tien jaar geleden. Heb ik de trip naar Zwitserland gered? Nét niet, omdat ik mezelf de tijd gunde om de weloverwogen overstap te maken van vrije ondernemer naar loondienst. Het feit dat de oprichter van een bedrijf hoogstpersoonlijk op stoelen en banken klimt om mooie momenten te vieren, deed mij resoluut besluiten om in dienst te treden bij Winvision. Ons tienjarig jubileum dat we in Malta hebben gevierd, heb ik gelukkig wél meegemaakt.

Natuurlijk draait de keuze voor een nieuwe werkgever niet primair om de jaaruitjes, maar het zijn wel de leuke bijzaken die het werken bij een bedrijf als Winvision nóg aantrekkelijker maken. Dus wie weet voer jij binnenkort ook wel ’n bijzonder (sollicitatie)gesprek met mij of een collega.

Meer weten?

Mike van Zandwijk
Principal Consultant
mike.vanzandwijk@winvision.nl 088 - 255 03 27