Woman in the middle - Tussen werkvloer en technologie

03 april 2018

Van sociaal-pedagogisch hulpverlener tot Office 365 consultant. Het klinkt misschien als een enorme carrièreswitch, maar voor mij is het een heel logische ontwikkeling. Alles wat ik geleerd heb in mijn opleiding en in de verschillende banen daarna, komt van pas in mijn huidige functie. Technologie is leuk. Maar het is pas echt leuk als mensen voor wie de technologie bedoeld is, er ook iets aan hebben.


Als je ervoor wilt zorgen dat bedrijfsprocessen beter lopen en gebruikers slimmer, sneller en prettiger kunnen werken dankzij nieuwe technologie, moet je je wel kunnen en willen inleven in hen. Wat hebben ze nodig, wat is het niveau van de verschillende medewerkers, hoe kun je hem of haar ondersteunen in het werken met het nieuwe systeem? Iets van technologie weten is handig, maar mensenkennis en empathie zijn net zo belangrijk.

Van voor naar achter het computerscherm

Na mijn sociaal-pedagogische opleiding ben ik achter een bureau terecht gekomen bij een landelijke arbodienst. In de ruim tien jaar dat ik daar heb gewerkt, ben ik op een heel natuurlijke manier opgeschoven van administratie naar ict. Ik heb van nature interesse in technologie en werd steeds vaker betrokken bij ict-projecten. Eerst als gebruiker, later als functioneel beheerder. Zo verhuisde ik van de voorkant van het computerscherm naar de achterkant. Een plek waar ik me al snel thuis voelde. 

In 2016 kwam ik bij Winvision binnen. Daar vonden ze het prettig dat ik technische kennis had, maar vooral dat ik de gebruikerskant begreep en mensen kon meenemen in nieuwe toepassingen. Als Office 365 consultant ben ik de verbindende schakel tussen werkvloer en technologie. Ik inventariseer bij klanten wat organisatie en medewerkers nodig hebben en vertaal dat samen met de techneuten op kantoor naar ict-oplossingen en -ondersteuning. Als ik aanpassingen en verbeteringen bij elkaar kan klikken, doe ik het zelf, anders laat ik het aan het projectteam over. 
In het diepe, met voldoende reddingsboeien

Ik ben hier echt volledig op mijn plek. In het begin was het best spannend. Je wordt bij Winvision vrij snel in het diepe gegooid. Gelukkig heb je allemaal leuke en slimme mensen om je heen als reddingsboei. Daardoor heb ik heel snel heel veel geleerd. Ik heb hier ook alle ruimte en vrijheid om mijn eigen werk in te vullen. Bovendien is de sfeer ontspannen en erg constructief.

Het is heel grappig om te ervaren dat ik nu die externe ben op de werkvloer in een organisatie. Ik weet hoe dat is voor medewerkers in een organisatie. Maar ik ben niet degene die eens even komt vertellen hoe je het allemaal moet doen. Ik wil echt begrijpen hoe de organisatie werkt en hoe medewerkers het beste geholpen kunnen worden. Op het raakvlak tussen mensen en techniek kom ik helemaal tot mijn recht. 

Wil jij de nieuwe collega van Rebekka worden?

Consultants gezocht

Winvision is toe aan uitbreiding van het consultantsteam. Als consultant help je klanten bij het vertalen van specifieke vraagstukken naar pasklare oplossingen binnen het Microsoft Platform. Wil jij deel uitmaken van een inspirerend en enthousiast team en echt iets kunnen betekenen voor organisaties en gebruikers van ict? Kijk op www.werkenbijwinvision.nl 

Meer weten?

Rebekka Aalbers
Office 365 Consultant
rebekka.aalbers@winvision.nl 06 - 54 76 09 54

Deel op social media