Winvision met Microsoft aan tafel voor de doorontwikkeling van BeSense

06 juni 2018

Winvision werkt nauw samen met Microsoft bij de doorontwikkeling van BeSense. Het innovatieve sensorsysteem dat gebouwen binnen een dag ‘slim’ maakt, gaat gebruik maken van de nieuwe IoT-functionaliteiten op het Azure-platform. Winvision, technologisch partner van BeSense, is op basis van de expertise en ervaring met BeSense en andere Smart Building-toepassingen door Microsoft betrokken bij de inzet van de nieuwe Azure IoT ‘spatial intelligence’-features.


Remco Ploeg, senior solution architect van Winvision is blij met de samenwerking met Microsoft. “We zitten een-op-een aan tafel met de Azure IoT developers in Redmond voor de nieuwe Azure IoT platform-functionaliteiten. Ik ben er ook trots op dat we een bijdrage kunnen leveren. Met de toevoeging van deze functionaliteiten wordt Azure het logische startpunt voor iedereen die zelf aan de slag wil met een slimme gebouwen-oplossing. Voor BeSense zijn deze nieuwe Azure IoT ‘spatial intelligence’-features ook een mooie basis voor verdere ontwikkeling. We maken graag gebruik van de standaardfaciliteiten voor slimme gebouwen, de enorme verwerkingscapaciteit van sensordata en de topologische services voor gebouwen van de Azure IoT api’s.”

In de officiële blog van Microsoft wordt ook aandacht besteed aan de samenwerking met Winvision.

BeSense is het systeem van draadloze sensoren dat gebouwbeheerder realtime inzicht geeft in bezetting en omstandigheden van werkplekken, ruimtes en vleugels. Het systeem is binnen een dag te installeren en zorgt ervoor dat gebouwen veel efficiënter en duurzamer beheerd kunnen worden. BeSense is een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU.

Oplossingen en producten

Deel op social media