Hoe maak je van een doods object een slim en duurzaam gebouw?

14 januari 2019

Als je precies weet wat er in en om een gebouw gebeurt, kun je bezetting, energieverbruik en onderhoud heel precies daarop aanpassen. De airco alleen aan in de bezette ruimtes, kamers reserveren op plekken waar vanwege zonlicht minder gestookt hoeft te worden, schoonmaakroutes inplannen aan de hand van daadwerkelijk gebruik, gebruik clusteren zodat je energie optimaal benut.


15 januari: webinar De Toepassing van IoT in de bouw

Dankzij IoT weten we steeds meer over een gebouw. Met sensoren kun je beweging, temperatuur, luchtkwaliteit en energieverbruik meten. Daardoor kun je het gebouw veel efficiënter en duurzamer beheren. Het idee is duidelijk. Maar hoe vertaal je dat concept naar de praktijk?

Van concept naar praktijk

Winvision organiseert samen met BeSense op 15 januari van 15:00 tot 16:00 uur het webinar De Toepassing van IoT in de bouw. Veel bouwers weten wel dat ze aan de slag moeten met IoT. Maar waar begin je? In dit webinar vertellen de experts van Winvision en BeSense hoe je - binnen een dag - van een doods object een slim en duurzaam gebouw kunt maken.

De experts zijn Melle Lelieveld, Business Manager van Winvision en Thomas Thunnissen, Manager van BeSense. Het webinar wordt gepresenteerd door Niels Post van WebinarTV. Hier kun je je aanmelden voor dit webinar.

BeSense en Winvision

BeSense is sinds 2017 zeer succesvol in gebouwenbeheer met een compleet en innovatief sensorsysteem dat doorlopend en realtime gegevens verzamelt over het gebruik van een gebouw en ‘comfortwaardes’ meet, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2 waardes, geluidsniveau en lichtintensiteit. Die gegevens zijn input voor gebouwbeheerders en facility managers en stellen hen in staat een pand effectiever en duurzamer te benutten.

Winvision is als ICT-dienstverlener voorloper in de toepassing van IoT in de bouw. Winvision is onder meer nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Digital Twins, de nieuwe toepassing van Microsoft op het Azure IoT-platform voor slim en duurzaam beheer van gebouwen en objecten. Winvision is ook samenwerkingspartner bij de ontwikkeling van BeSense.

Deze blog is ook verschenen op Persberichten.com

Deel op social media