1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs
  4. Bestanden op de juiste manier synchroniseren met Office365?

Bestanden op de juiste manier synchroniseren met Office365?

21 okt 2015

Dan moet je nog heel even wachten……

Een van de grote problemen van het uitrollen van OneDrive for Business (Online bestanden opslag binnen Office365) binnen onderwijs of bedrijven is de OneDrive for Business Sync Client. Bij klanten waar ik vaak komt, werkt de synchronisatie tussen de bestanden in de cloud (OneDrive for Business) en je laptop niet goed.


Natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen om de adoptie een beetje te laten slagen. Mensen zijn natuurlijk gewend om via een verkenner te werken en de synchronisatie client is daar op zich een mooie oplossing voor. Niet te min dat deze client op dit moment niet vaak synchroniseert door bijvoorbeeld lange bestandsnamen of rare tekens. Of dat hij niet synchroniseert, maar je hebt geen idee waarom. Of nog erger de client synchroniseert altijd alles van je OneDrive For Business. Niet zo erg als je maar een paar documenten hebt opgeslagen, maar wel als daar je gehele archief staat. Al met al probeer ik deze client niet uit te rollen bij mijn klanten.

Gelukkig heeft Microsoft dit ook gezien en zijn ze de afgelopen paar maanden druk bezig met het verbeteren van deze software. Een aantal klanten hebben op dit moment de beta / preview van deze nieuwe software ontvangen en zijn daar nu druk mee bezig. Ik zie echt gelukkig een aantal verbeteringen in de OneDrive For Business client zelf.

Lees de complete blog op aboutcloud.nl

Meer weten?

Deel op social media