1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs
  4. Communicatie Sites in SharePoint

Communicatie Sites in SharePoint

15 jun 2017

Op 16 mei 2017 heeft Microsoft voor het tweede achtereenvolgende jaar een virtuele conferentie gehouden onder de naam SharePoint Virtual Summit 2017. Tijdens deze conferentie werd getoond welke verbeteringen eraan komen voor SharePoint, en deze keer was het zeker de moeite waard en de gehele community wacht reikhalzend op de uitrol hiervan waaronder de Communicatie Sites.

Met de komst van Office 365 Groepen is er een nieuwe Teamsite template in gebruik genomen die ook bekend staat als de Moderne Teamsite. Nu is er ook een moderne publicatie site aangekondigd en deze krijgt de naam Moderne Communicatie Site. Net zoals in de Moderne Teamsite is deze gebouwd voor de Cloud en voor Mobiele weergave, Microsoft lost een belofte weer in met hun uitgangspunt: Cloud first Mobile first.

Wat is een Communicatie Site?

Een Communicatie Site is bedoeld om voor een grote groep van lezers informatie aan te leveren die vriendelijk is in het onderhouden ervan en op ieder apparaat en schermgrootte kan worden bekeken zonder daarvoor aanpassingen te doen.

Secties in plaats van Pagina lay-outs

Paginaindelingen worden vervangen door in een pagina secties in te voegen waarmee een flexibele pagina wordt gemaakt en er meerdere indelingen op een pagina mogelijk zijn zonder hiervoor vooraf paginasjablonen voor te hebben.

Webonderdelen in een moderne (communicatie) site

De moderne site wordt qua webonderdelen uitgebreid met nieuwe webonderdelen. Direct een overzicht van evenementen, contactpersonen toevoegen is nu nog een paar klikken in elkaar te zetten.

Het resultaat

Het resultaat (zoals hieronder getoond) is een pagina met de content die past binnen het doel van de pagina en waarbij de pagina’s ook standaard weergegeven worden op ieder schermformaat zonder maatwerk.

  

Met de communicatiesite in SharePoint komt er een standaard ervaring voor gebruikers waarbij de inhoud zowel statisch als dynamisch op een pagina worden getoond.

Al met al belooft de nieuwe communicatie site in SharePoint veel waar de gebruikers op hebben gewacht waarbij de nadruk steeds meer komt te liggen op het juist toepassen van deze nieuwe site en gebruikers bekend maken met de mogelijkheden ervan.

Wanneer is dit beschikbaar?

Microsoft heeft aangegeven dat de wereldwijde uitrol in het 3e kwartaal van dit jaar gaat plaatsvinden waarbij een eerste uitrol in het 2e kwartaal wordt gestart voor alle Office 365 omgevingen met een First Release geactiveerd.

Via deze film op YouTube alvast meer informatie. Snel weer meer!

Deze blog is ook verschenen op www.wow365.nl

 

Meer weten?

Jeroen Stutterheim

Senior Solution Consultant

jeroen.stutterheim@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media