1. Home
 2. Actueel
 3. Blogs
 4. Test jezelf…ben jij de perfecte date?!

Test jezelf…ben jij de perfecte date?!

29 okt 2015

Iedereen kent de uitdrukking You’ll never get a second chance to make a first impression. Wat dat betreft is solliciteren eigenlijk net een eerste date. Binnen een minuut is de beslissing gemaakt of je op second date mag, maar hoe zorg je ervoor dat je door mag naar de tweede ronde? Test jezelf en kom er achter of jij second date proof bent …


 1. Be on time…andermans tijd is net zo kostbaar als die van jou…en hiermee laat je merken dat je de date serieus neemt.
 2. Zet je telefoon uit…je wilt je natuurlijk volledig focussen op je date. Het komt bovendien ongeïnteresseerd over wanneer je tijdens je date gaat bellen of sms’en. En als je gebeld wordt, kom je in een ongemakkelijke situatie terecht en dat is natuurlijk niet wat je wilt.
 3. Stel jezelf voor met een stevige handdruk en een glimlach. Laat merken dat je zin hebt in de date en wees enthousiast!
 4. Wees verzorgd en denk na over je kleding en zorg dat je matcht bij onze bedrijfscultuur. Vroeger werd altijd geroepen: je kunt nooit overdressed zijn, alleen maar underdressed. Deze vlieger gaat binnen de IT wereld niet echt op. Het gehele plaatje moet gewoon matchen; van top tot teen. Kom professioneel voor de dag en besteed aandacht aan je uiterlijk. Afhankelijk van wie je date is, kan dit een pak of een spijkerbroek zijn. Zorg dat je matcht met je date.
 5. Neem een kleinigheidje mee voor je date. Wees attent, zet een aantal vragen op papier en neem ze mee.
 6. Toon interesse en laat merken dat je je hebt verdiept in je date. Google is your biggest friend en kan je allerlei nuttige achtergrond informatie geven.
 7. Schep een band. Overeenkomsten, gedeelde interesses zorgen er voor dat je een band creëert.
 8. Luister goed naar je date, laat je date uitpraten en kijk hem of haar goed aan.
 9. Een beetje flirten mag…en complimentjes geven ook, maar overdrijf niet, anders kom je wel heel desperate over.
 10. Ook playing hard to get is geoorloofd. Je kunt bijvoorbeeld aangegeven dat je meerdere gesprekken hebt lopen, maar kijk uit dat je hierdoor niet te ongeloofwaardig over komt.
 11. Wees enthousiast en geef aan dat je het een prettige date vond. Vertel wat je aanspreekt aan Winvision en de functie en dat je graag een tweede date wilt.
 12. Vertel geen intieme geheimen op je eerste date….dat wil zeggen praat niet te negatief over je vorige werkgevers…de IT wereld is klein.
 13. Blaas ook niet te hoog van de toren, schep niet te veel op, nobody is perfect en dat hoeft ook niet…toon je zwaktes en je komt sterker over.
 14. Last be not least…be a gentleman en laat een eerste date een eerste date zijn…vraag niet meteen naar de arbeidsvoorwaarden…,een echte gentle(wo)man vraagt ook niet gelijk na afloop van zijn/haar date of hij/zij mag blijven slapen toch...

Kwam jij goed uit de test en durf jij een date aan? Kom dan langs bij Winvision en be a perfect match! Of kijk op www.werkenbijwinvision.nl voor meer informatie.

Emmely de Regt-Kruft
Recruiter bij Winvision

Blog geënd op de principes van het daten.

Meer weten?

Emmely de Regt

Emmely de Regt

Recruiter

emmely.deregt@winvision.nl
06 - 83 21 88 04

Deel op social media