1. Home
  2. Actueel
  3. Blogs
  4. The located assemblys manifest definition does not match the assembly reference

The located assemblys manifest definition does not match the assembly reference

11 jan 2016

Recent liep ik tegen een probleem aan dat me enige tijd kostte om op te lossen. Uiteindelijk vond ik de oplossing en besloot ik hier een blogpost over te schrijven, omdat er weinig informatie over de oorzaak te vinden was.

Probleem: DLL niet verwijderd uit temp folder

Het probleem deed zich voor bij een on-premise SharePoint 2010 omgeving, maar ook bij hogere versies. Er moest een nieuwe versie van de code worden geïnstalleerd op de productieomgeving voor een klant. De installatie was triviaal, maar de eerste installatiepoging mislukte, omdat de SharePoint Administration service op een van de front-end servers was gestopt. Nadat de SharePoint Administration service weer was gestart en de installatie was herstart, slaagde de installatie wel.

Een korte smoke test liet zien dat één van de web parts een fout gaf. In de ULS logs was de volgende foutmelding te zien: “The located assembly’s manifest definition does not match the assembly reference”. Een zoektocht op internet geeft verschillende oorzaken voor deze melding, maar niet de oorzaak die in dit geval zorgde voor de melding.

Lees de volledige blogpost op www.hoek.software

Meer weten?

Deel op social media