Sorteren op: [SORTCONTROL]
Afstemming in de keten is smeerolie voor de jeugdhulp
De grote verandering in de jeugdhulp in 2015 was dat gemeenten voortaan verantwoordelijk werden voor jeugdzorg, jeugdzorg-plus en jeugd-ggz. Deze transitie naar de gemeentelijke overheid heeft de nodige voeten in aarde gehad, maar daar is het stof nu opgetrokken.
14 maart 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Robbert Post
Het probleem zit niet in de collegebanken - Het staat er tegenover
Vanaf komend studiejaar betalen eerstejaars studenten de helft van het collegegeld. Een prachtig initiatief om meer studenten naar het hoger en universitair onderwijs te trekken. Toch is de instroom op hbo’s en universiteiten niet het meest in het oog springende probleem van het onderwijs.
23 februari 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Winvision
Een eyeopener plus een blikopener
Je hebt van die mensen. Die ken je al voordat je ze echt kent. Je weet van een afstandje wat voor types het zijn en wat je aan hem of haar hebt. Sympathieke vogel - betrouwbaar, handig maar ook iemand die maar een kunstje kan. Totdat je diegene echt leert kennen.
22 februari 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Winvision
2018 wordt het jaar van de jeugdhulp
Duurzaamheid is geen trend, het is noodzakelijk om slimmer en efficiënter om te gaan met alle hulpbronnen die we hebben. Bouw- en vastgoedbedrijven weten eigenlijk maar weinig over hun gebouwen. Welke ruimte wordt echt gebruikt, waar is het altijd te warm of juist te koud?
21 februari 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Robbert Post
Meltdown / Spectre kwetsbaarheid controleren met configmgr
Afgelopen maand kwamen er beveiligingsfouten in diverse processoren aan het licht en werd meer informatie gedeeld over hoe je het beste systemen tegen de zogeheten Meltdown en Spectre fouten kunt beschermen. Bijzonder bij dit probleem is dat een software patch niet afdoende is.
08 februari 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Winvision
De succesvolle strijd tegen de oprukkende digitalisering
Bij het bericht dat de papieren Telefoongids ophoudt te bestaan, denk je eerst: ‘Bestaat die dan nog?!’. Vervolgens komen er beelden in je op – als je tenminste van een bepaalde leeftijd bent – van het bladeren door die gids. Je eigen naam vinden, dat was toch het ultieme bewijs van je bestaan.
29 januari 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Robbert Post
Digital dexterity: Dexter goes digital
Digital Dexterity is 1 van de 3 trends waar Amerikaans onderzoeksbureau Gartner op in zet. Ik moest bij deze term in eerste instantie denken aan Dexter Morgan en zijn “dark passenger”. Dat onheilspellende deuntje en heel veel plastic. Dexter goes digital? Nee, dat is uiteraard niet wat ze bedoelen.
25 januari 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Marije Lankamp
Madagaster in ontwikkeling
Als we de nieuwsberichten mogen geloven, zijn we er eigenlijk allemaal wel van overtuigd: we willen een circulaire economie! Een kringloopeconomie waarin geen eindige grondstofvoorraden worden uitgeput en waarin reststoffen volledig opnieuw worden ingezet.
22 januari 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Winvision
CRM voor scholen
Mbo’s en hbo’s beschikken over veel informatie van hun nieuwe en bestaande studenten. Er is informatie van de toeleverende scholen en van de aanmeldingen en opkomst bij Open Dagen. En dan zijn er de gegevens uit het studievolgsysteem. Sommige scholen houden zelfs bij hoe het oud-studenten vergaat.
22 januari 2018 .[dd MMMM yyyy]
|
Melle Lelieveld
Tussen wereldrecord en voor het donker binnen
Nederland loopt voorop met digitalisering van de zorg. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de onafhankelijke zorg-ICT organisatie HIMSS Europa. Dat is een goed bericht. Toch kom ik ook wel eens bij zorgorganisaties die duidelijk achterblijven bij het peloton.
21 december 2017 .[dd MMMM yyyy]
|
Robbert Post
Pagina 7 van 13Eerste   Vorige   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Volgende   Laatste   

Deel op social media