1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Nieuws

Jarabee aan de slag met WinCare
Jeugdhulporganisatie Jarabee in Hengelo is sinds april van dit jaar over op WinCare als centraal cliëntregistratiepakket. Na een afgewogen selectieprocedure en een zorgvuldig implementatieproces werken alle 300 medewerkers nu met WinCare. “Het werkt goed”, zegt Roberto Oremus, directeur bedrijfsvoering van Jarabee. “Het voelt inmiddels vertrouwd voor de medewerkers en de facturatie – toch het eindproduct van het registratieproces – verloopt uitstekend.”
News 26 nov 2018 | Winvision
SDW Zorg stapt over op Office 365-werkplekken

“De bestaande digitale werkplekken zijn echt aan vervanging toe. Het kost moeite om de juiste documenten te vinden, er is veel ‘vervuiling’ in geslopen en medewerkers zijn over het algemeen ontevreden over de SharePoint-omgeving”, vertelt Marije Veldheer van SDW Zorg. De zorgorganisatie heeft gekozen voor Office 365-werkplekken die in samenwerking met Winvision worden gerealiseerd. Daarbij neemt SDW Zorg uitgebreid de tijd voor de technische implementatie en voor het informeren en begeleiden van de medewerkers.

News 22 nov 2018 | Winvision
8 trends die betere cybersecurity in de zorg vereisen

In 2017 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 10.000 meldingen over datalekken, dat is een stijging van maar liefst 70% tegenover 2016. De meeste datalekken waren afkomstig uit de sector Zorg en Welzijn. Dat zijn verontrustende cijfers, want niemand wil dat zijn medische gegevens in de verkeerde handen terechtkomen. Een berucht voorbeeld is de WannaCry-aanval in mei 2017. De Britse National Health Service cancelde noodgedwongen geplande operaties en afspraken toen bleek dat gijzelsoftware hun computersystemen overmeesterde.

News 5 nov 2018 | Winvision
De Groene Vink voor WinCare van Winvision
Winvision heeft voor cliëntregistratiesysteem WinCare de Groene Vink ontvangen van het Zorginstituut Nederland. De Groene Vink is een erkenning dat de software aan de eisen voor berichtenverkeer in de zorg voldoet.
News 25 okt 2018 | Winvision
Microsoft Azure Digital Twins officieel gelanceerd

Tijdens Microsoft Ignite 2018 in Orlando al aangekondigd, bij het recente IoT Solutions World Congres in Barcelona gelanceerd: Azure Digital Twins, het vernieuwende IoT-platform van Microsoft. Voor Winvision was de lancering ook een bijzonder moment. Om twee redenen, vertelt Melle Lelieveld: “Dit is de bekroning van een intensief jaar waarin we nauw betrokken waren bij de ontwikkeling van Digital Twins. Daarnaast heeft Microsoft ons tijdens het congres, als een van de zeer weinigen wereldwijd, genoemd als belangrijke partner voor Digital Twins.”

News 23 okt 2018 | Winvision
Studiereis Zorg naar Brussel: ‘Kennis opdoen en leren van elkaar’

“We hebben min of meer hetzelfde vertrekpunt en een vergelijkbare ambitie. Maar we zitten niet allemaal in dezelfde fase. Het is prettig om van elkaars aanpak en ervaringen te leren. Dat is misschien nog wel de belangrijkste meerwaarde van zo’n trip”, aldus Roberto Oremus, directeur Bedrijfsvoering van Jarabee Jeugdzorg. Oremus was deze zomer een van de 15 deelnemers aan de zorgstudiereis van Winvision naar het Microsoft Executive Briefing Centre (EBC) in Brussel.

News 15 okt 2018 | Marcel Lucker
Winvision partner van Microsoft bij ontwikkeling Azure Digital Twins

ICT-dienstverlener Winvision is, als onderdeel van een zeer select gezelschap van internationale Microsoft-partners, nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Digital Twins, de nieuwe toepassing van Microsoft op het Azure IoT-platform voor slim en duurzaam beheer van gebouwen en objecten. Microsoft heeft Azure Digital Twins op 24 september gepresenteerd tijdens de Microsoft Ignite 2018 conferentie en maakt het medio oktober voor de markt beschikbaar.

News 8 okt 2018 | Winvision
Proces internationale stages ROC MN

“De begeleiding en aanvraag van internationale stages van onze studenten was vooral een papieren proces. Studenten moesten hun gegevens telkens opnieuw invullen op allerlei verschillende formulieren, stagecoördinatoren hadden nauwelijks zicht op waar de student zich in dat proces bevond. En dan dachten ze dat ze klaar waren en dan ontbrak er weer een formulier of was het formulier van een jaar ervoor ingevuld.” Voor Norbert Ruepert, directeur International Office bij ROC Midden Nederland, was dat aanleiding om met Winvision het proces te digitaliseren, structureren en centraliseren.

News 3 sep 2018 | Winvision
Waar brengt de digitale transformatie het onderwijs?
Een week ondergedompeld in nieuwe technologie. Op uitnodiging van Winvision bezochten vijftien deelnemers van diverse Nederlandse onderwijsorganisaties onder meer Dell EMC in Austin (Texas) en Microsoft Executive Briefing Center (EBC) in Redmond (Washington). “Maar het is juist géén ICT-trip”, zegt Marcel van Oorschot, informatiemanager bij het Rotterdamse ROC Zadkine. “Het is vooral een onderwijstrip. We hebben een blik kunnen werpen op de toekomst van het onderwijs.”
News 28 aug 2018 | Winvision
De Haagse Hogeschool haalt veel waarde uit haar alumninetwerk
Voor een onderwijsorganisatie zijn de studenten uiteraard belangrijk, maar de relatie met de wereld daarbuiten is ook van belang. Zeker de verbinding met oud-studenten kan van grote waarde zijn. De Haagse Hogeschool pakt het alumnimanagement zeer serieus aan. Jan Geerts, adviseur alumnirelaties van De Haagse Hogeschool vertelt graag over hoe zijn hogeschool de waarde van het alumninetwerk inzet, met ondersteuning van onder andere het centrale CRM-platform dat samen met Winvision werd opgezet en ingericht.
News 10 jul 2018 | Winvision