1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Nieuws

Informatie over het Spectre en Meltdown issue

Zoals u wellicht heeft vernomen via de media speelt momenteel een ernstig security issue omtrent AMD, Intel en ARM processoren.
In dit artikel willen wij u informeren over:

  1.     Het issue.
  2.     Wat Winvision momenteel voor haar klanten aan het doen is.
  3.     Wat wij u adviseren zo snel mogelijk zelf te doen.
News 4 jan 2018 | Winvision
Gemeente Nieuwkoop voorloper met Communication Sites
De burgemeester van Nieuwkoop had het contract met Winvision al getekend voor een basisportaal als nieuw intranet voor de gemeente. Maar juist in die periode werd duidelijk dat Microsoft SharePoint Communication Sites snel beschikbaar zou komen. En dat zou de ideale basis zijn voor het nieuwe intranet van de gemeente Nieuwkoop, vonden zowel Winvision als de gemeente. Nu is Nieuwkoop de eerste gemeente in Nederland met een sociaal, veelzijdig en gebruiksvriendelijk intranet op basis van Communication Sites.
News 14 dec 2017 | Winvision
Beschermen privacy begint in de boardroom

Aan elke periodieke directiebeoordeling in de zorg moet voortaan een privacy-check worden toegevoegd. Want geen enkele zorginstelling kan zich het risico op datalekken veroorloven. Als het toch gebeurt, moet de bestuurder kunnen aantonen alles te hebben gedaan om privacy-schending te voorkomen. Op straffe van forse boetes, die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of vier procent van de wereldwijde jaaromzet.

News 14 nov 2017 | Winvision
Een ‘kijkje in elkaars keuken’ tijdens studiereis onderwijsorganisaties
“Je krijgt een kijkje in elkaars keuken. Wat zijn bij die school de successen en uitdagingen, waar lopen zij tegen aan? En dan merk je dat we met veel dezelfde zaken bezig zijn. De onderlinge discussies en het leren van elkaar zijn voor mij waarschijnlijk wel het waardevolste van deze reis.” Dat zegt Raymond Kales, IT Architect bij Hogeschool Inholland en een van de deelnemers aan de studiereis naar Pisa die Winvision recent organiseerde voor onderwijsorganisaties.
News 30 okt 2017 | Winvision
SBB naar Dynamics 365 voor relatiebeheer voor kwart miljoen leerbedrijven
Er zijn in Nederland een kleine 500.000 mbo-studenten die een deel van hun opleiding in de beroepspraktijk volgen. Dat gebeurt bij zo’n 247.000 erkende leerbedrijven. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zorgt voor de erkenning en de begeleiding van die leerbedrijven.  Dit jaar stapt SBB in samenwerking met Winvision over naar Microsoft Dynamics 365 voor relatiebeheer en procesondersteuning.
News 12 okt 2017 | Winvision
MEE-organisaties in Brabant over op nieuw clientregistratiesysteem van Winvision
Voor zorg- en welzijnsorganisaties zijn de afgelopen jaren onrustig geweest. Veel organisaties krompen na de overheveling naar gemeenten in 2015 en vanwege de krappere budgetten die met die transitie gepaard gingen. De Meent Groep, die het bestuur vormt van vijf MEE-organisaties in Limburg en Brabant, groeide juist tegen de stroom in. Wel is door alle dynamiek en drukte ‘de achterkant’ een beetje blijven liggen, zegt manager Staf en Ondersteunende diensten Frank Grisel van De Meent Groep. Maar daar wordt nu een slag in gemaakt, onder meer met een nieuw cliëntregistratiesysteem.
News 9 okt 2017 | Winvision
Jeugdhulpplatform WinCare voldoet aan aansluiteisen VECOZO
Winvision met ISO 27001 en NEN 7510 voorop in veiligheid zorggegevens

Winvision heeft aangetoond te voldoen aan de NEN 7510-normen voor informatiebeveiliging in de zorg. Certificeringsinstelling DNV GL heeft de verklaring na een positieve audit afgegeven. Met deze TPM (Third Party Mededeling) kan WinCare, het elektronische cliëntendossier van Winvision voor de jeugdhulp, direct gegevens uitwisselen via VECOZO, het landelijk communicatiepunt voor de zorg. Inmiddels maakt ruim 15 procent van de Nederlandse jeugdhulp gebruik van WinCare. Aan het eind van dit jaar verwacht Winvision het officiële NEN 7510:2011-certificaat te ontvangen.
News 26 sep 2017 | Winvision
Medewerkers BrabantZorg enthousiast over nieuw sociaal intranet
Als je ruim 5.000 medewerkers op 35 verschillende locaties hebt, dan kan interne communicatie een uitdaging zijn. BrabantZorg lanceerde daarvoor in mei van dit jaar een nieuw sociaal intranet, een platform waar organisatie en medewerkers kennis delen en elkaar opzoeken. Behalve aan de technologie, besteedde BrabantZorg samen met Winvision veel aandacht aan adoptie om medewerkers mee te krijgen en vertrouwd te maken met het nieuwe intranet. Dat is goed gelukt. Steeds meer medewerkers maken er enthousiast gebruik van. “Collega’s leggen nu echt verbinding met elkaar”, zegt Ruud Mars, communicatieadviseur online van BrabantZorg, ”zelfs met collega’s waarvan ze daarvoor niet eens wisten dat ze er waren.”
News 11 sep 2017 | Winvision
Datacenter migratie naar Azure - workshop voor onderwijsinstellingen
In samenwerking met Microsoft en SLBdiensten biedt Winvision onderwijsinstellingen een gratis datacenter migratie workshop aan. Na dit uitgebreide consult bent u volledig op de hoogte van de mogelijkheden van Microsoft Azure voor uw onderwijsinstelling.
News 6 sep 2017 | Winvision
Zadkine kiest voor solide en veelzijdig Skype voor Bedrijven platform
Vier jaar geleden stapte de Rotterdamse school voor middelbaar beroepsonderwijs Zadkine over naar Lync 2013 als vervanging van traditionele telefonie. Dat leverde de beoogde besparing op in telefoniekosten, maar het extra gebruiksgemak van een digitaal telefonieplatform bleef achter. Bovendien was het platform niet zo stabiel en storingsvrij als gehoopt. In nauwe samenwerking met Winvision is Zadkine in mei gemigreerd naar een nieuw, solide platform met Skype voor Bedrijven. Dat biedt wel de betrouwbaarheid en extra faciliteiten waar het allemaal om te doen was.
News 27 jul 2017 | Winvision