1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Nieuws

SBB naar Dynamics 365 voor relatiebeheer voor kwart miljoen leerbedrijven
Er zijn in Nederland een kleine 500.000 mbo-studenten die een deel van hun opleiding in de beroepspraktijk volgen. Dat gebeurt bij zo’n 247.000 erkende leerbedrijven. De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) zorgt voor de erkenning en de begeleiding van die leerbedrijven.  Dit jaar stapt SBB in samenwerking met Winvision over naar Microsoft Dynamics 365 voor relatiebeheer en procesondersteuning.
News 12 okt 2017 | Winvision
MEE-organisaties in Brabant over op nieuw clientregistratiesysteem van Winvision
Voor zorg- en welzijnsorganisaties zijn de afgelopen jaren onrustig geweest. Veel organisaties krompen na de overheveling naar gemeenten in 2015 en vanwege de krappere budgetten die met die transitie gepaard gingen. De Meent Groep, die het bestuur vormt van vijf MEE-organisaties in Limburg en Brabant, groeide juist tegen de stroom in. Wel is door alle dynamiek en drukte ‘de achterkant’ een beetje blijven liggen, zegt manager Staf en Ondersteunende diensten Frank Grisel van De Meent Groep. Maar daar wordt nu een slag in gemaakt, onder meer met een nieuw cliëntregistratiesysteem.
News 9 okt 2017 | Winvision
Jeugdhulpplatform WinCare voldoet aan aansluiteisen VECOZO
Winvision met ISO 27001 en NEN 7510 voorop in veiligheid zorggegevens

Winvision heeft aangetoond te voldoen aan de NEN 7510-normen voor informatiebeveiliging in de zorg. Certificeringsinstelling DNV GL heeft de verklaring na een positieve audit afgegeven. Met deze TPM (Third Party Mededeling) kan WinCare, het elektronische cliëntendossier van Winvision voor de jeugdhulp, direct gegevens uitwisselen via VECOZO, het landelijk communicatiepunt voor de zorg. Inmiddels maakt ruim 15 procent van de Nederlandse jeugdhulp gebruik van WinCare. Aan het eind van dit jaar verwacht Winvision het officiële NEN 7510:2011-certificaat te ontvangen.
News 26 sep 2017 | Winvision
Medewerkers BrabantZorg enthousiast over nieuw sociaal intranet
Als je ruim 5.000 medewerkers op 35 verschillende locaties hebt, dan kan interne communicatie een uitdaging zijn. BrabantZorg lanceerde daarvoor in mei van dit jaar een nieuw sociaal intranet, een platform waar organisatie en medewerkers kennis delen en elkaar opzoeken. Behalve aan de technologie, besteedde BrabantZorg samen met Winvision veel aandacht aan adoptie om medewerkers mee te krijgen en vertrouwd te maken met het nieuwe intranet. Dat is goed gelukt. Steeds meer medewerkers maken er enthousiast gebruik van. “Collega’s leggen nu echt verbinding met elkaar”, zegt Ruud Mars, communicatieadviseur online van BrabantZorg, ”zelfs met collega’s waarvan ze daarvoor niet eens wisten dat ze er waren.”
News 11 sep 2017 | Winvision
Datacenter migratie naar Azure - workshop voor onderwijsinstellingen
In samenwerking met Microsoft en SLBdiensten biedt Winvision onderwijsinstellingen een gratis datacenter migratie workshop aan. Na dit uitgebreide consult bent u volledig op de hoogte van de mogelijkheden van Microsoft Azure voor uw onderwijsinstelling.
News 6 sep 2017 | Winvision
Zadkine kiest voor solide en veelzijdig Skype voor Bedrijven platform
Vier jaar geleden stapte de Rotterdamse school voor middelbaar beroepsonderwijs Zadkine over naar Lync 2013 als vervanging van traditionele telefonie. Dat leverde de beoogde besparing op in telefoniekosten, maar het extra gebruiksgemak van een digitaal telefonieplatform bleef achter. Bovendien was het platform niet zo stabiel en storingsvrij als gehoopt. In nauwe samenwerking met Winvision is Zadkine in mei gemigreerd naar een nieuw, solide platform met Skype voor Bedrijven. Dat biedt wel de betrouwbaarheid en extra faciliteiten waar het allemaal om te doen was.
News 27 jul 2017 | Winvision
Microsoft award en nominatie voor innovatieve zorgoplossingen Winvision
Winvision heeft tijdens de Microsoft Health Partner Awards op 4 juli jongstleden de Microsoft Healthcare Cloud Solution Partner of the Year Award 2017 gewonnen. Winvision kreeg de onderscheiding met name vanwege het succes van WinCare, het innovatieve cloudplatform voor de Nederlandse jeugdhulp. Tijdens het evenement sleepte Winvision ook nog een nominatie als Healthcare Digital Transformation Partner of the Year in de wacht. 
News 6 jul 2017 | Winvision
Calling plans voor Skype voor Bedrijven – belbundels voor cloudbellen
Als je via Skype voor Bedrijven via het openbare telefoonnet wilde bellen, kon dat tot voor kort alleen met een ‘on-premise’ component die de verbinding met het telefoonnet maakte. Sinds 1 juli 2017 is dat niet meer nodig. Dankzij de calling plans van Microsoft ben je met Skype voor Bedrijven (als onderdeel van Office 365) niet meer ‘grondgebonden’.
News 6 jul 2017 | Winvision
Centraal CRM-platform voor de Haagse Hogeschool
De Haagse Hogeschool heeft sinds het afgelopen studiejaar een nieuw CRM-systeem voor alle potentiële studenten en studenten. Waar er eerder drie afzonderlijke systemen waren met drie afzonderlijke gegevensdatabases is er nu een centrale en integrale omgeving op basis van Microsoft Dynamics CRM. “We zijn heel tevreden”, zegt Nicoline Kooijman. “We kunnen eindelijk doen wat we altijd al wilden doen.”
News 4 jul 2017 | Winvision
Aanstaande Europese privacywetgeving heeft grote impact
Na vier jaar van discussie en voorbereiding, wordt op 25 mei 2018 de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht. Dit is de Europa-brede wet die in de plaats komt van de landelijke privacy- en databeveiligingsrichtlijnen van alle EU-lidstaten. In Nederland is de GDPR bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is een veelomvattende en ingrijpende wet, die impact heeft op alle organisaties waar persoonsgegevens omgaan. Wie niet aan de regels voldoet, riskeert enorme boetes die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro. Met nog minder dan een jaar te gaan, is het belangrijk om nu in actie te komen. Winvision kan u daarbij adviseren en ondersteunen.
News 4 jul 2017 | Winvision