1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Nieuws

Studiereis Zorg naar Brussel: ‘Kennis opdoen en leren van elkaar’

“We hebben min of meer hetzelfde vertrekpunt en een vergelijkbare ambitie. Maar we zitten niet allemaal in dezelfde fase. Het is prettig om van elkaars aanpak en ervaringen te leren. Dat is misschien nog wel de belangrijkste meerwaarde van zo’n trip”, aldus Roberto Oremus, directeur Bedrijfsvoering van Jarabee Jeugdzorg. Oremus was deze zomer een van de 15 deelnemers aan de zorgstudiereis van Winvision naar het Microsoft Executive Briefing Centre (EBC) in Brussel.

News 15 okt 2018 | Marcel Lucker
Winvision partner van Microsoft bij ontwikkeling Azure Digital Twins

ICT-dienstverlener Winvision is, als onderdeel van een zeer select gezelschap van internationale Microsoft-partners, nauw betrokken bij de ontwikkeling van Azure Digital Twins, de nieuwe toepassing van Microsoft op het Azure IoT-platform voor slim en duurzaam beheer van gebouwen en objecten. Microsoft heeft Azure Digital Twins op 24 september gepresenteerd tijdens de Microsoft Ignite 2018 conferentie en maakt het medio oktober voor de markt beschikbaar.

News 8 okt 2018 | Winvision
Proces internationale stages ROC MN

“De begeleiding en aanvraag van internationale stages van onze studenten was vooral een papieren proces. Studenten moesten hun gegevens telkens opnieuw invullen op allerlei verschillende formulieren, stagecoördinatoren hadden nauwelijks zicht op waar de student zich in dat proces bevond. En dan dachten ze dat ze klaar waren en dan ontbrak er weer een formulier of was het formulier van een jaar ervoor ingevuld.” Voor Norbert Ruepert, directeur International Office bij ROC Midden Nederland, was dat aanleiding om met Winvision het proces te digitaliseren, structureren en centraliseren.

News 3 sep 2018 | Winvision
Waar brengt de digitale transformatie het onderwijs?
Een week ondergedompeld in nieuwe technologie. Op uitnodiging van Winvision bezochten vijftien deelnemers van diverse Nederlandse onderwijsorganisaties onder meer Dell EMC in Austin (Texas) en Microsoft Executive Briefing Center (EBC) in Redmond (Washington). “Maar het is juist géén ICT-trip”, zegt Marcel van Oorschot, informatiemanager bij het Rotterdamse ROC Zadkine. “Het is vooral een onderwijstrip. We hebben een blik kunnen werpen op de toekomst van het onderwijs.”
News 28 aug 2018 | Winvision
De Haagse Hogeschool haalt veel waarde uit haar alumninetwerk
Voor een onderwijsorganisatie zijn de studenten uiteraard belangrijk, maar de relatie met de wereld daarbuiten is ook van belang. Zeker de verbinding met oud-studenten kan van grote waarde zijn. De Haagse Hogeschool pakt het alumnimanagement zeer serieus aan. Jan Geerts, adviseur alumnirelaties van De Haagse Hogeschool vertelt graag over hoe zijn hogeschool de waarde van het alumninetwerk inzet, met ondersteuning van onder andere het centrale CRM-platform dat samen met Winvision werd opgezet en ingericht.
News 10 jul 2018 | Winvision
Driestar educatief een van de eerste met Microsoft Teams
Het Zuid-Hollandse Driestar educatief zet Microsoft Teams in om de digitale samenwerking te verbeteren. Teams is een relatief nieuw communicatieplatform en Driestar is één van de eerste onderwijsorganisaties die ermee begint. Dat wordt heel grondig en gefaseerd aangepakt. Winvision begeleidt organisatie én medewerkers bij de zorgvuldige invoering van Teams, waar Driestar educatief ongeveer een jaar voor heeft uitgetrokken.
News 2 jul 2018 | Winvision
Ontregel de zorg, begin bij jezelf
Opvallende cijfers over de zorg in de afgelopen week. Ten eerste over de kosten: we gaan inmiddels hard richting 100 miljard per jaar aan zorgkosten. Ten tweede over de werkdruk van zorgverleners: uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40 procent van de tijd van een zorgverlener opgaat aan administratie. Ik zie wel een correlatie tussen beide cijfers.
News 13 jun 2018 | Marcel Lucker
Meer communicatie is betere communicatie?
Hoe meer communicatiemogelijkheden er zijn, des te beter de communicatie binnen een organisatie verloopt. Deze stelling schuurt, dat voel je direct. Het is goed dat er meer mogelijkheden zijn, maar als iedereen zelf zijn weg daarin zoekt, leidt dat onherroepelijk tot miscommunicatie, irritatie en (gegevens)onveiligheid. Goede werkafspraken zijn dus noodzakelijk, zeker bij de inzet van zo’n rijk platform als Office 365. Het gaat om governance, gebaseerd op organisatiedoelstellingen, technologische mogelijkheden én de ervaring en wensen van de mensen op de werkvloer.
News 12 jun 2018 | Winvision
Hoe krijg je alle zorgmedewerkers mee in de digitalisering?
Mag je in een zorgorganisatie een bepaald niveau van digitale vaardigheden eisen van je medewerkers? We verwachten immers ook dat iemand kan lezen en schrijven. Geldt dat dan ook voor de omgang met computers, apps en digitale apparaten? “Dat wil je misschien wel, maar de realiteit is dat een flinke groep medewerkers in de zorgverlening min of meer digibeet is”, zegt Jan Keijzer van zorgorganisatie Marente. “En die kun je niet afschrijven.”
News 7 jun 2018 | Winvision
Winvision met Microsoft aan tafel voor de doorontwikkeling van BeSense
Winvision werkt nauw samen met Microsoft bij de doorontwikkeling van BeSense. Het innovatieve sensorsysteem dat gebouwen binnen een dag ‘slim’ maakt, gaat gebruik maken van de nieuwe IoT-functionaliteiten op het Azure-platform. Winvision, technologisch partner van BeSense, is op basis van de expertise en ervaring met BeSense en andere Smart Building-toepassingen door Microsoft betrokken bij de inzet van de nieuwe Azure IoT ‘spatial intelligence’-features.
News 6 jun 2018 | Winvision