1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Nieuws

De Haagse Hogeschool haalt veel waarde uit haar alumninetwerk
Voor een onderwijsorganisatie zijn de studenten uiteraard belangrijk, maar de relatie met de wereld daarbuiten is ook van belang. Zeker de verbinding met oud-studenten kan van grote waarde zijn. De Haagse Hogeschool pakt het alumnimanagement zeer serieus aan. Jan Geerts, adviseur alumnirelaties van De Haagse Hogeschool vertelt graag over hoe zijn hogeschool de waarde van het alumninetwerk inzet, met ondersteuning van onder andere het centrale CRM-platform dat samen met Winvision werd opgezet en ingericht.
News 10 jul 2018 | Winvision
Driestar educatief een van de eerste met Microsoft Teams
Het Zuid-Hollandse Driestar educatief zet Microsoft Teams in om de digitale samenwerking te verbeteren. Teams is een relatief nieuw communicatieplatform en Driestar is één van de eerste onderwijsorganisaties die ermee begint. Dat wordt heel grondig en gefaseerd aangepakt. Winvision begeleidt organisatie én medewerkers bij de zorgvuldige invoering van Teams, waar Driestar educatief ongeveer een jaar voor heeft uitgetrokken.
News 2 jul 2018 | Winvision
Ontregel de zorg, begin bij jezelf
Opvallende cijfers over de zorg in de afgelopen week. Ten eerste over de kosten: we gaan inmiddels hard richting 100 miljard per jaar aan zorgkosten. Ten tweede over de werkdruk van zorgverleners: uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40 procent van de tijd van een zorgverlener opgaat aan administratie. Ik zie wel een correlatie tussen beide cijfers.
News 13 jun 2018 | Marcel Lucker
Meer communicatie is betere communicatie?
Hoe meer communicatiemogelijkheden er zijn, des te beter de communicatie binnen een organisatie verloopt. Deze stelling schuurt, dat voel je direct. Het is goed dat er meer mogelijkheden zijn, maar als iedereen zelf zijn weg daarin zoekt, leidt dat onherroepelijk tot miscommunicatie, irritatie en (gegevens)onveiligheid. Goede werkafspraken zijn dus noodzakelijk, zeker bij de inzet van zo’n rijk platform als Office 365. Het gaat om governance, gebaseerd op organisatiedoelstellingen, technologische mogelijkheden én de ervaring en wensen van de mensen op de werkvloer.
News 12 jun 2018 | Winvision
Hoe krijg je alle zorgmedewerkers mee in de digitalisering?
Mag je in een zorgorganisatie een bepaald niveau van digitale vaardigheden eisen van je medewerkers? We verwachten immers ook dat iemand kan lezen en schrijven. Geldt dat dan ook voor de omgang met computers, apps en digitale apparaten? “Dat wil je misschien wel, maar de realiteit is dat een flinke groep medewerkers in de zorgverlening min of meer digibeet is”, zegt Jan Keijzer van zorgorganisatie Marente. “En die kun je niet afschrijven.”
News 7 jun 2018 | Winvision
Winvision met Microsoft aan tafel voor de doorontwikkeling van BeSense
Winvision werkt nauw samen met Microsoft bij de doorontwikkeling van BeSense. Het innovatieve sensorsysteem dat gebouwen binnen een dag ‘slim’ maakt, gaat gebruik maken van de nieuwe IoT-functionaliteiten op het Azure-platform. Winvision, technologisch partner van BeSense, is op basis van de expertise en ervaring met BeSense en andere Smart Building-toepassingen door Microsoft betrokken bij de inzet van de nieuwe Azure IoT ‘spatial intelligence’-features.
News 6 jun 2018 | Winvision
Winvision helpt Skillzz naar het middelbare onderwijs en ROC
Skillzz is een webtoepassing die kinderen uitnodigt om in de klas over elkaars talenten te praten. Wat vind je knap van haar? Waar is hij goed in? Waar blink je zelf in uit? De app helpt zo om bepaalde thema’s en actuele onderwerpen in de klas bespreekbaar te maken. Skillzz, een initiatief van internationale vredesbeweging MasterPeace, was er al voor de basisschool en is nu, met hulp van Winvision, uitgebreid en aangepast voor middelbare scholen en ROC’s.
News 5 jun 2018 | Winvision
Winvision sluit zich aan bij Odin Groep

Om haar groeiambities waar te maken en haar rol als toonaangevende Microsoft-partner verder uit te bouwen, sluit Winvision zich aan bij Odin Groep. De directie en bedrijfsvoering van Winvision blijven ongewijzigd. Winvision heeft 140 medewerkers en krijgt, net als de andere bedrijven binnen Odin Groep, volwaardige toegang tot de faciliteiten en kennis van de groep. Odin Groep groeit naar een IT-organisatie met 470 medewerkers.

News 24 apr 2018 | Winvision
Do weet steeds beter kandidaat en werkgever te matchen
In de afgelopen twee jaar is binnen uitzendorganisatie Timing hard gewerkt aan het ontwerp en de ontwikkeling van Do. Do is een zelflerend systeem dat werkgever en uitzendkandidaat steeds beter kan matchen. Bijzonder is dat het systeem daarbij niet alleen kijkt naar harde criteria als opleiding, ervaring en leeftijd, maar ook persoonlijkheidskenmerken meeneemt. Winvision helpt Timing bij de bouw en doorontwikkeling van Do. “De mensen van Winvision snappen wat zich in onze hoofden afspeelt, aldus Rik Verbrugge, de ‘Eindbaas Do’ bij Timing.
News 9 apr 2018 | Winvision
Strategische stappen richting de zorginstelling van de toekomst
De zorg staat voor grote uitdagingen. De zorgvraag neemt toe, de druk op de budgetten blijft. Intussen verschuift het speelveld voor zorginstellingen vrijwel continu: wet- en regelgeving veranderen, patiënten en cliënten worden (terecht) veeleisender en er is nauwelijks voldoende personeel te krijgen. Hoe kun je als zorgorganisatie een antwoord hebben op al die uitdagingen van vandaag, laat staan die van morgen en overmorgen?
News 30 mrt 2018 | Winvision