1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Nieuws

Medewerkers BrabantZorg enthousiast over nieuw sociaal intranet
Als je ruim 5.000 medewerkers op 35 verschillende locaties hebt, dan kan interne communicatie een uitdaging zijn. BrabantZorg lanceerde daarvoor in mei van dit jaar een nieuw sociaal intranet, een platform waar organisatie en medewerkers kennis delen en elkaar opzoeken. Behalve aan de technologie, besteedde BrabantZorg samen met Winvision veel aandacht aan adoptie om medewerkers mee te krijgen en vertrouwd te maken met het nieuwe intranet. Dat is goed gelukt. Steeds meer medewerkers maken er enthousiast gebruik van. “Collega’s leggen nu echt verbinding met elkaar”, zegt Ruud Mars, communicatieadviseur online van BrabantZorg, ”zelfs met collega’s waarvan ze daarvoor niet eens wisten dat ze er waren.”
News 11 sep 2017 | Winvision
Datacenter migratie naar Azure - workshop voor onderwijsinstellingen
In samenwerking met Microsoft en SLBdiensten biedt Winvision onderwijsinstellingen een gratis datacenter migratie workshop aan. Na dit uitgebreide consult bent u volledig op de hoogte van de mogelijkheden van Microsoft Azure voor uw onderwijsinstelling.
News 6 sep 2017 | Winvision
Zadkine kiest voor solide en veelzijdig Skype voor Bedrijven platform
Vier jaar geleden stapte de Rotterdamse school voor middelbaar beroepsonderwijs Zadkine over naar Lync 2013 als vervanging van traditionele telefonie. Dat leverde de beoogde besparing op in telefoniekosten, maar het extra gebruiksgemak van een digitaal telefonieplatform bleef achter. Bovendien was het platform niet zo stabiel en storingsvrij als gehoopt. In nauwe samenwerking met Winvision is Zadkine in mei gemigreerd naar een nieuw, solide platform met Skype voor Bedrijven. Dat biedt wel de betrouwbaarheid en extra faciliteiten waar het allemaal om te doen was.
News 27 jul 2017 | Winvision
Microsoft award en nominatie voor innovatieve zorgoplossingen Winvision
Winvision heeft tijdens de Microsoft Health Partner Awards op 4 juli jongstleden de Microsoft Healthcare Cloud Solution Partner of the Year Award 2017 gewonnen. Winvision kreeg de onderscheiding met name vanwege het succes van WinCare, het innovatieve cloudplatform voor de Nederlandse jeugdhulp. Tijdens het evenement sleepte Winvision ook nog een nominatie als Healthcare Digital Transformation Partner of the Year in de wacht. 
News 6 jul 2017 | Winvision
Calling plans voor Skype voor Bedrijven – belbundels voor cloudbellen
Als je via Skype voor Bedrijven via het openbare telefoonnet wilde bellen, kon dat tot voor kort alleen met een ‘on-premise’ component die de verbinding met het telefoonnet maakte. Sinds 1 juli 2017 is dat niet meer nodig. Dankzij de calling plans van Microsoft ben je met Skype voor Bedrijven (als onderdeel van Office 365) niet meer ‘grondgebonden’.
News 6 jul 2017 | Winvision
Centraal CRM-platform voor de Haagse Hogeschool
De Haagse Hogeschool heeft sinds het afgelopen studiejaar een nieuw CRM-systeem voor alle potentiële studenten en studenten. Waar er eerder drie afzonderlijke systemen waren met drie afzonderlijke gegevensdatabases is er nu een centrale en integrale omgeving op basis van Microsoft Dynamics CRM. “We zijn heel tevreden”, zegt Nicoline Kooijman. “We kunnen eindelijk doen wat we altijd al wilden doen.”
News 4 jul 2017 | Winvision
Aanstaande Europese privacywetgeving heeft grote impact
Na vier jaar van discussie en voorbereiding, wordt op 25 mei 2018 de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht. Dit is de Europa-brede wet die in de plaats komt van de landelijke privacy- en databeveiligingsrichtlijnen van alle EU-lidstaten. In Nederland is de GDPR bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Het is een veelomvattende en ingrijpende wet, die impact heeft op alle organisaties waar persoonsgegevens omgaan. Wie niet aan de regels voldoet, riskeert enorme boetes die kunnen oplopen tot 20 miljoen euro. Met nog minder dan een jaar te gaan, is het belangrijk om nu in actie te komen. Winvision kan u daarbij adviseren en ondersteunen.
News 4 jul 2017 | Winvision
Zo gaat uw zorgpersoneel mee in verandering

Innovatie in de zorg: tips om zorgpersoneel mee te krijgen

Nog niet zo lang geleden, vóór het cloud-tijdperk, lag de focus van ICT-projecten bij de realisatie en implementatie van de oplossing. Hier ging vrijwel alle aandacht naartoe. Tegenwoordig begrijpen steeds meer zorgorganisaties dat een ICT-project staat of valt met zorgpersoneel meekrijgen in de verandering. Het succes van een ICT-project wordt vooral door het gebruik ervan bepaald. Hoe u dit doet, leest u in dit factsheet. Hieronder geven we alvast een aantal tips.

News 26 jun 2017 | Winvision
Parlan Jeugdhulp verlengt contract WinCare

Parlan Jeugdhulp in Alkmaar heeft de samenwerkingsovereenkomst met Winvision voor gebruik van het innovatieve elektronische cliëntendossier WinCare verlengd. De nieuwe overeenkomst geldt voor een periode van twee jaar. De Noord-Hollandse jeugdhulporganisatie gaat nu ook de hulpverlening op het gebied van jeugd-GGZ registreren en administreren in WinCare. Naast afspraken over de verlenging en uitbreiding van de WinCare-samenwerking, hebben Parlan en Winvision afspraken gemaakt over de ondersteuning bij verdere technologische vernieuwing.

News 15 jun 2017 | Winvision
Azure-workshop voor onderwijs: Er gaat een wereld open!

“De workshop was een eye-opener”, zegt Barry Pakkert, Senior Beheerder Infrastructuur van ROC Aventus. Zijn school wil onderzoeken wat de mogelijkheden en voordelen zijn van Microsoft Azure als cloudplatform. Met zijn collega’s nam Barry deel aan de Azure-workshop van Winvision. Nu ligt er een stappenplan dat is voorgelegd aan het management van Aventus. “Hoewel we Azure kennen, ging er een wereld voor ons open.”

News 14 jun 2017 | Winvision