1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. AHK gaat van ICT-beheer naar ICT-regie

AHK gaat van ICT-beheer naar ICT-regie

22 jun 2015

In het nieuwe studiejaar moet voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) een nieuwe ICT-omgeving draaien in een virtueel datacenter. De AHK wil ‘van beheer naar regie’ waar het de ICT betreft. Winvision ondersteunt de overstap en host en beheert samen met partner IS InterNed Services Group de nieuwe omgeving van de AHK.

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is een instelling voor hbo-kunstonderwijs bestaande uit  het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Theaterschool, de Academie voor Beeldende Vorming, de Academie van Bouwkunst en de Reinwardt Academie. De school was toe aan een nieuwe ICT-omgeving. Volgens José de Leeuwe, interim-manager ICT, waren de bestaande servers en het storageplatform afgeschreven. “Dat gaf ons de gelegenheid om de ICT-infrastructuur opnieuw in te richten. We kiezen hierbij voor ‘cloud first’ en willen ons, ook gezien de relatief beperkte omvang van de school, veel minder met het beheer van de ICT bezighouden. Onze academies hebben zeer specialistische behoeften als het gaat om ICT. In de nieuwe situatie houden we de regie, maar leggen we de specifiek technische activiteiten graag bij een ICT-partner neer. Dat voelt als een heel natuurlijke stap.”

Een klik bij de presentatie

Eind 2014 werd de opdracht aanbesteed en in maart dit jaar kwam Winvision als winnaar van de Europese aanbesteding bij de AHK aan tafel. De opdracht omvat het leveren van een virtueel datacenter, inclusief het volledige beheer tot en met het operating system, plus snelle verbindingen via lichtpaden. Mark Dommisse, pre-sales consultant bij Winvision: “Een aanbesteding is een vrij ambtelijk proces, maar bij de presentatie bij de AHK merkten we dat de puzzelstukjes op zijn plaats vielen en dat er een klik is met de hogeschool. We zijn graag de ICT-partner die de AHK helpt om de IT-organisatie kostenefficiënter, effectiever, beter en sneller te laten functioneren.”

‘Het wordt nog een hele klus’

José de Leeuwe: “We staan nog helemaal aan het begin van de samenwerking. We hebben een uitdagende vraag gesteld en we zijn blij dat Winvision en partner IS InterNed Services Group de aanbesteding hebben gewonnen. We hebben onder meer 45 servers en 20 TB aan storage die begin september in een virtueel datacenter moeten draaien. Dat wordt voor de 14 medewerkers van onze ICT-afdeling én voor Winvision en IS Group nog best een klus. We gaan geleidelijk over, maar dat speelt zich allemaal achter de schermen af. Medewerkers, studenten en docenten moeten er eigenlijk niets van merken als het ICT-systeem in het nieuwe schooljaar in een nieuw datacentrum draait.”

Flexibel platform voor de toekomst

“Voor ons is de schaalbaarheid in een datacenter van belang”, zegt José de Leeuwe, “omdat onze ICT-omgeving mee moet kunnen ontwikkelen met de bewegingen en behoeften van de school. Bovendien zijn we voor een belangrijk deel af van de hardware-investeringen van de infrastructuur en betalen we alleen voor de capaciteit en bandbreedte die we gebruiken. Ook dat is een voordeel. We zetten nu de eerste stappen om een stevig en tegelijk flexibel platform voor de toekomst in te richten.”

Lees meer op Consultancy.nl

Meer weten?

Melle Lelieveld

Business Manager

melle.lelieveld@winvision.nl
088 - 255 03 37

Deel op social media