Jarabee kiest voor Wincare

18 mei 2017

Jeugdhulporganisatie Jarabee in Hengelo kiest voor WinCare van Winvision als centraal elektronisch cliëntendossier. Op 15 mei ondertekenden beide organisaties de overeenkomst daartoe. Het nieuwe platform, dat de ruim 300 medewerkers van Jarabee ondersteunt om de jeugdhulp dichtbij, in samenhang en in nauwe samenwerking met de cliënt en diens omgeving te organiseren, moet op 1 januari 2018 ‘live’ zijn. Inmiddels maakt zo’n 15 procent van de jeugdhulpsector in Nederland gebruik van WinCare.


Jarabee ondersteunt vanuit 20 vestigingen in Twente, IJsselland en de Achterhoek  zo’n 2.000 cliënten en gezinnen per jaar. Volgens Roberto Oremus, directeur bedrijfsvoering van Jarabee, paste het bestaande systeem niet meer bij de nieuwe werkelijkheid in de jeugdhulp. “We hebben nu met andere en meer verschillende opdrachtgevers te maken dan voorheen en de manier waarop we jeugdhulp organiseren is compleet veranderd. Wij waren daarom op zoek naar een centraal systeem dat enerzijds het werk van onze professionals mobieler en makkelijker maakt en ons anderzijds ondersteunt in de bedrijfsvoering en administratie.
WinCare helpt ons in onze missie om kinderen en jongeren zich optimaal te laten ontwikkelen. Het is een modern en veelzijdig platform en dankzij de Microsoft-technologie herkenbaar en gebruiksvriendelijk voor onze medewerkers.”

Einddemonstratie door eigen medewerkers

Eind 2016 besloot de organisatie over te stappen naar een nieuw cliëntendossier en begin 2017 werd een voorlopige gunning verleend aan Winvision. Sindsdien hebben eigen medewerkers van Jarabee in samenwerking met Winvision het systeem ingericht en getest. Begin maart presenteerden die medewerkers WinCare zelf aan de stuurgroep van Jarabee die de eindbeslissing moest nemen. Daarop koos Jarabee definitief voor WinCare en kon de samenwerkingsovereenkomst getekend worden.

Winvision is blij met de keuze van Jarabee voor WinCare. Ronald Eleveld, algemeen directeur van Winvision: “Jarabee heeft heel bewust en doordacht voor WinCare gekozen. Met een proefperiode van twee maanden en de demonstratie door eigen medewerkers is er veel inzicht in het platform verkregen en was er vooraf al draagvlak in de organisatie. Dat is belangrijk, want WinCare is geen doorsnee registratiepakket. Het heeft impact op de manier van werken, op de samenwerking met cliënten en op registratie en administratie. Het is innovatief en gebouwd vanuit de wens om de verschillende zorgbetrokkenen (van cliënt, gezin, betrokken buurtbewoner tot medewerker en collega-instellingen) overal en altijd te faciliteren. WinCare is een cloud toepassing volledig gebaseerd op Microsoft-technologie, waarbij de integratie van de verschillende onderliggende Microsoft-oplossingen bijdraagt aan een efficiëntere bedrijfsvoering.”

Oplossingen en producten

Deel op social media