Jeugdhulp Friesland stapt over op Wincare

23 februari 2016

Jeugdhulp Friesland heeft na een grondige selectieprocedure gekozen voor WinCare van Winvision als centraal cliëntregistratiepakket. Beide partijen ondertekenen vandaag op het hoofdkantoor van Jeugdhulp Friesland in Leeuwarden de samenwerkingsovereenkomst. “Met WinCare kiezen we voor een toekomstgericht platform dat de organisatie en uitvoering van onze hulpverlening en zorg daadwerkelijk ondersteunt”, zegt bestuurder Jeroen van Oijen van Jeugdhulp Friesland. De 700 medewerkers zullen in de komende negen maanden gefaseerd overstappen op WinCare.


Jeugdhulp Friesland biedt vanuit diverse locaties effectieve, efficiënte en innovatieve Jeugd- en Opvoedhulp, Jeugd-GGZ en Jeugdhulp-plus aan ruim 2500 cliënten per jaar. Eind 2015 ging de organisatie op zoek naar vervanging van het bestaande Elektronisch Cliënten Dossier (ECD) dat niet meer paste bij de vernieuwde jeugdhulp en bij de ambities van de jeugdhulporganisatie. Bestuurder Jeroen van Oijen: “Met WinCare kunnen we de hulpverlening rondom en dicht bij de cliënt en diens gezin organiseren. Het is daarbij een innovatief platform dat veel flexibiliteit biedt om mee te bewegen met de ontwikkelingen en wensen van onze organisatie. Tegelijk is het een solide oplossing dankzij de Microsoft-software waar het platform op gebaseerd is. Daardoor is de overgang voor medewerkers niet zo groot; zij kennen die toepassingen al. Groot voordeel is dat WinCare mobiel werken mogelijk maakt en dat de cliënt veel meer regie over de hulpverlening krijgt.” 

Start van een nieuw tijdperk

De keuze voor WinCare kwam tot stand na een gedegen selectieprocedure. “We hebben medewerkers uit alle geledingen van de organisatie in een aantal sessies gevraagd te formuleren wat een nieuw systeem moest kunnen”, zegt projectleider Gea Boessenkool van Jeugdhulp Friesland. “Daaruit is een pakket met eisen geformuleerd voor  een aantal  geselecteerde aanbieders. Winvision voldeed met WinCare in de selectieprocedure verreweg het best aan onze eisen en verwachtingen. De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is voor ons een feestelijk moment. Het markeert het einde van de lange voorbereiding en de start van een nieuw tijdperk.”

Meerwaarde van een integrale oplossing

Winvision is erg blij met de samenwerking met Jeugdhulp Friesland. Ronald Eleveld, algemeen directeur van Winvision: “We zijn er trots op dat zo’n moderne en ambitieuze organisatie de meerwaarde van onze integrale oplossing herkent. WinCare is gebouwd om jeugdhulpinstellingen te ondersteunen bij de vernieuwing van de jeugdhulp. We hebben een innovatief systeem gebouwd vanuit de gedachte de verschillende zorgbetrokkenen (van cliënt, betrokken buurtbewoner tot medewerker) overal en altijd te faciliteren. We wilden niet het volgende ECD in de rij zijn. WinCare is een Cloudtoepassing volledig gebaseerd op Microsoft-technologie, waarbij de integratie van de verschillende onderliggende Microsoft-oplossingen bijdraagt aan een efficiëntere bedrijfsvoering.”

Links

Deel op social media