Medewerkers Drenthe College nu ook over op Office 365-portaal

20 oktober 2016

Sinds de start van het schooljaar 2016/2017 is het nieuwe Office 365 medewerkersportaal van Drenthe College live. Studenten hadden al eerder een digitale leeromgeving in de cloud. Nu ook de medewerkers zijn overgestapt, heeft het Drenthe College één homogene cloud-omgeving op basis van Office 365. Het nieuwe portaal is een succesvolle coproductie van deze grote onderwijsinstelling en Winvision. 


“We wilden vernieuwen”, zegt Jacco Heikoop, manager ICT van Drenthe College. “We wilden af van alle lokale servers, de verschillende licenties en groepen, en overgaan op één logische cloud-omgeving voor medewerkers en studenten. De keuze voor Microsoft Office 365 was voor ons logisch. Microsoft investeert veel in onderwijstoepassingen en bovendien was het portaal voor studenten al op basis van Office 365. De keuze voor Winvision als ICT-kennispartner was ook logisch. We werken al langere tijd met elkaar samen en er is een prettige en vruchtbare ‘driehoeksverhouding’ ontstaan tussen Winvision, Microsoft en ons.”

Snel starten met de nieuwe omgeving

In vier maanden tijd werd het nieuwe medewerkersportaal opgebouwd, ingericht en gevuld. Jacco Heikoop: “Winvision richtte het framewerk in, deed de technische voorbereiding en zorgde voor de koppeling van de cloud-omgevingen. Je kunt heel snel starten omdat het geen kwestie van programmeren is. Het gaat om de inrichting van standaardcomponenten van Office 365. Het meeste werk zat bij ons in het vullen van de omgeving met bestaande en nieuwe content.”

Rob de Jaeger, Solution consultant van Winvision: ”Hoe dichter je bij standaarden blijft, des te houdbaarder de omgeving is, ook bij updates. Wij zorgen ervoor dat alle componenten met elkaar werken, dat het design aansluit bij de huisstijl en dat de totale omgeving stabiel en veilig is. Vervolgens komt het aan op zelfwerkzaamheid van de mensen van Drenthe College. Daarbij draait het dan minder om de techniek en meer om het meenemen van de gebruikers.”

 

‘Studenten hoef je niks te vertellen’

Drenthe College is een grote mbo met zo’n 11.000 studenten en 1.000 medewerkers op dertien locaties in Assen, Emmen en Meppel. Nu het nieuwe portaal live is, geeft Drenthe College drie trainingen per week om medewerkers te helpen bij de overstap en goed gebruik te maken van alle mogelijkheden. Jacco Heikoop: “Studenten hoef je niks te vertellen, maar bij docenten en medewerkers vergt de overstap iets meer tijd en aandacht. Het is best even wennen voor ze, bijvoorbeeld om documenten niet op te slaan maar te uploaden. We hebben een aantal superusers die hun collega’s goed kunnen helpen.”

Afdeling communicatie leidt het project

"Het is prettig samenwerken met Drenthe College”, zegt Rob de Jaeger, “ook al verlopen veel van de contacten via Skype, vanwege de afstand naar Drenthe. Wat ik erg goed vind, is dat het project in belangrijke mate wordt gedragen door de afdeling communicatie. Het is duidelijk geen technisch feestje, de focus ligt op het gebruik en de gebruikers. Daar word ik altijd erg vrolijk van.” Ook Jacco Heikoop is tevreden over de samenwerking: “Winvision helpt ons met de techniek, maar is ook gesprekspartner bij het formuleren van de ICT-strategie. Bovendien zitten ze als Microsoft-partner dicht bij het vuur. Zo is Winvision voor ons een waardevolle kennispartner op ICT-gebied.”

Oplossingen en producten

De moderne werkplek

Moderne werkplek

Downloads

Meer weten?

Melle Lelieveld
Business Manager
melle.lelieveld@winvision.nl 088 - 255 03 37

Deel op social media