Flexibeler, robuuster en klantvriendelijker nieuw cloudplatform voor APS IT-diensten

02 juni 2017

Vrijwel alle scholen in het basis- en speciaal onderwijs werken samen met APS IT-diensten voor de inkoop van software. Dankzij APS IT-diensten kunnen de scholen snel, makkelijk en tegen zeer gunstige prijzen en voorwaarden licenties kopen en verlengen. De organisatie is verantwoordelijk voor een enorm aantal transacties, met hoge pieken aan het einde van het kalenderjaar.


Tot vorig jaar werd de achterliggende infrastructuur voor webshop, afhandeling en facturatie lokaal gehost en beheerd. Inmiddels is die in samenwerking met Winvision naar de cloud gebracht en zijn belangrijke stappen gezet in het klantvriendelijker, flexibeler en robuuster maken van het systeem. “Het is echt heel knap wat Winvision en onze Unit Backoffice hier hebben gerealiseerd”, aldus Menno Smidts van APS IT-diensten. 

APS IT-diensten is sinds 1994 de vertrouwde licentieleverancier voor het basisonderwijs in Nederland. Algemeen directeur Menno Smidts: “Met een relatief kleine organisaties – 16 medewerkers - regelen we alles voor onze klanten: advies, aanschaf, verlenging, levering, betaling. We hebben met grote pieken te maken aan het eind van het jaar als alle scholen voor het nieuwe jaar licenties afsluiten. Dan zijn er in korte tijd tienduizenden transacties en onze infrastructuur was daarop ingericht. Maar buiten die pieken zaten we dus met een overgedimensioneerde omgeving en dat is vooral duur en niet nodig. We wilden naar een schaalbare, toekomstvaste en veilige omgeving, waar we ook meer mogelijkheden hadden om onze klanten beter en sneller te bedienen.”

Een enorme complexiteit van transacties

In samenwerking met Winvision is de volledige on-premise omgeving opnieuw opgebouwd in Microsoft Azure. Jeroen Stutterheim, Solution Consultant van Winvision: “De flexibiliteit en doorgroeimogelijkheden van de oude on-premise omgeving waren veel te beperkt. Met Dynamics 365 achter de schermen als centrale toepassing voor de dienstverlening en Sitecore voor de website en webshop hebben we nu een solide platform gecreëerd om bestellingen, afhandeling en advies het hele jaar door soepel te realiseren. Groot voordeel is dat APS IT-diensten alleen betaalt voor de capaciteit die ze daadwerkelijk gebruiken – in rustige periodes en bij pieken. De kracht van deze oplossing zit ook in de integratie tussen voorkant en achterkant, tussen Sitecore en Dynamics 365. Er is een enorme complexiteit van transacties. Er zijn veel klanten met eigen wensen en bijzonderheden, veel producten en veel verschillende looptijden van licenties. Al die variabelen zijn veel beter beheerbaar in elke unieke klantsituatie. Als een school de site bezoekt voor bestelling of oriëntatie, wordt een klanteigen pagina opgebouwd om die klant zo goed en specifiek mogelijk van dienst te zijn.”

Een soort vooringevulde aangifte

“Voor onze klanten is er op het oog niet eens zoveel veranderd”, zegt Menno Smidts. “De website heeft wel een nieuw jasje, maar er zijn geen schokkende veranderingen. Achter de schermen is er wel veel gebeurd. De processen zijn verder geautomatiseerd en klanten zullen merken dat ze steeds makkelijker en met minder stappen hun licenties kunnen afsluiten. We willen toe naar een soort vooringevulde aangifte, zoals bij de Belastingdienst, zodat scholen niet voortdurend hun eigen gegevens moeten opzoeken en invullen. Ons uitgangspunt is dat we scholen zo ontzorgen, dat ze al hun tijd en energie aan het onderwijs kunnen besteden.”

Er was een keiharde deadline voor het project vanwege de hausse aan transacties aan het einde van het jaar. Menno Smidts: “Er is echt heel gewerkt om die deadline te halen! Ik vind het fantastisch wat Winvision en onze backoffice samen hebben gerealiseerd. De samenwerking met Winvision was innig en erg prettig, er was een positieve chemie. Op elk moment merkten we de enorme betrokkenheid en inzet om van dit project een succes te maken. Er staat nu iets moois waar we in de toekomst op verder kunnen bouwen. Ik zie het als een prachtige piano, waar wij nu verder mee aan de slag moeten om alle toetsen te kunnen bespelen.”

Bekijk de volledige referentiecase:

 

Oplossingen en producten

Meer weten?

Melle Lelieveld
Business Manager
melle.lelieveld@winvision.nl 088 - 255 03 37

Meer weten?

Iris Hertsenberg
Business manager Educatie
iris.hertsenberg@winvision.nl 088 - 255 02 92

Deel op social media