Parlan Jeugdhulp verlengt contract WinCare

15 juni 2017

Parlan Jeugdhulp in Alkmaar heeft de samenwerkingsovereenkomst met Winvision voor gebruik van het innovatieve elektronische cliëntendossier WinCare verlengd. De nieuwe overeenkomst geldt voor een periode van twee jaar. De Noord-Hollandse jeugdhulporganisatie gaat nu ook de hulpverlening op het gebied van jeugd-GGZ registreren en administreren in WinCare. Naast afspraken over de verlenging en uitbreiding van de WinCare-samenwerking, hebben Parlan en Winvision afspraken gemaakt over de ondersteuning bij verdere technologische vernieuwing.


Parlan biedt jeugdhulp, jeugdzorg plus en jeugd-GGZ in Noord-Holland en was in 2015 de eerste jeugdhulporganisatie in Nederland die WinCare in gebruik nam. Als launching partner stond Parlan aan de wieg van het innovatieve cliëntregistratiesysteem dat werd ontwikkeld door Winvision. Inmiddels maakt ruim 15 procent van de Nederlandse jeugdhulpmarkt gebruik van WinCare.

‘Het is een succes’

De verlenging van de samenwerking komt niet als een verrassing. Ron Ploeg, Manager ICT en Facilitaire Dienst van Parlan: “WinCare is een succes. Het helpt ons om de jeugdhulp dichter bij en samen met de cliënt en diens gezin te organiseren en zorgt ervoor dat onze professionals makkelijker en mobieler kunnen werken. Bovendien is registratie en administratie efficiënter en transparanter geworden. Op dit moment zijn we bezig om de jeugd-GGZ in het platform onder te brengen. Bij de uitbreiding en verdere adoptie krijgen we ondersteuning van Winvision.”

IT Roadmap voor verdere innovatie

Parlan heeft intussen samen met Winvision een IT Roadmap ontwikkeld waarin de technologische innovatie voor de komende jaren is uitgewerkt. Met een programmatische aanpak wil Parlan onder meer de cloudstrategie uitvoeren, zelforganiserende teams beter faciliteren en ruimte en tijd vrijmaken voor ideeën van de mensen uit het primaire proces op het gebied van digitalisering. Winvision ondersteunt Parlan bij de uitvoering van de IT Roadmap.

Oplossingen en producten

Deel op social media