Winvision helpt skillzz naar het middelbare onderwijs en ROC

05 juni 2018

Skillzz is een webtoepassing die kinderen uitnodigt om in de klas over elkaars talenten te praten. Wat vind je knap van haar? Waar is hij goed in? Waar blink je zelf in uit? De app helpt zo om bepaalde thema’s en actuele onderwerpen in de klas bespreekbaar te maken. Skillzz, een initiatief van internationale vredesbeweging MasterPeace, was er al voor de basisschool en is nu, met hulp van Winvision, uitgebreid en aangepast voor middelbare scholen en ROC’s.


MasterPeace is al een kleine zeven jaar actief om wereldwijd talenten te mobiliseren en te verbinden. Het is een initiatief van sociaal ondernemers Ilco van der Linde uit Nederland en Mohamed Helmy uit Egypte. Ze startten in 2011 hun vredesbeweging die inmiddels in ruim 40 landen in de hele wereld actief is. MasterPeace is een onafhankelijke, non-profit organisatie met een groot aantal prijzen en erkenningen achter zijn naam, zoals de Innovation in Peace Building Award van de VN. Het is een globale beweging die gelooft in ‘grassroots’ activiteiten: in lokale gemeenschappen, bij de mensen zelf, bij kinderen en jongeren in de klas. 

Talenten mobiliseren en verbinden

“De rode draad is steeds: wat doe je met jouw talent?”, vertelt Aart Bos, Global leader van MasterPeace  “Er zijn 7 miljard talenten op de wereld en als je talenten kunt mobiliseren en met elkaar in verbinding kunt brengen, ontstaat er iets moois en goeds. MasterPeace organiseert evenementen en ontwikkelt concepten om iets los te maken bij die talenten, zodat ze in beweging komen. Skillzz is een mooi voorbeeld daarvan. Het is een Nederlands idee dat we inmiddels ook in andere landen inzetten. Met Skillzz kunnen kinderen en jongeren in de kleine en veilige setting van de klas hun talent ontdekken, dat delen met anderen en hun talenten leren gebruiken.”

Een docent kan de webtoepassing bijvoorbeeld tijdens de lessen mens en maatschappij (voortgezet onderwijs, of burgerschap (MBO) inzetten. De docent kan stellingen aan de klas voorleggen en die onderbouwen met filmpjes en foto’s. De leerlingen kunnen online via hun telefoon of tablet daarop reageren, met elkaar in discussie gaan en met eigen ideeën komen. Skillzz daagt de leerlingen uit hun talenten te tonen aan de klas. Voor een docent is Skillzz een effectieve tool om actuele thema’s aan te snijden en de dialoog aan te gaan met de groep en hen te leren reflecteren en communiceren.

Skillzz bestaat al twee jaar maar was vooral op basisschoolkinderen gericht. MasterPeace zocht een partner die de toepassing verder kon ontwikkelen en deze geschikt kon maken voor middelbare school- en ROC leerlingen en vond Winvision. Melle Lelieveld, business manager van Winvision: “De webtoepassing draait op het Microsoft Azure-platform. De nieuwe versie is nu net gelanceerd. We hebben het design aangepast aan de nieuwe doelgroep en nieuwe functionaliteiten toegevoegd voor meer interactie. We deden sinds vorig jaar het beheer al en dat blijven we ook doen.”

Toevoegen aan Office 365

Voor Winvision is het een mooie samenwerking met een wereldwijde, ideële organisatie. Melle: “Het is toch geweldig dat wij onze kennis en kunde kunnen inzetten om onder de vleugels van MasterPeace de wereld weer een beetje mooier te maken?” Ook Aart Bos is blij met de samenwerking: “Winvision is een erg prettige partner die meedenkt en onze ideeën goed in design en functionaliteit kan vertalen. Bovendien kennen ze de onderwijswereld en zitten ze dichtbij Microsoft. Dat leidt er bijvoorbeeld toe dat Skillzz mogelijk ook in Office 365 beschikbaar wordt gemaakt voor scholen. Elke school die Office 365 gebruikt, en dat zijn de meeste, kan dan heel eenvoudig de toepassing activeren voor de eigen klassen.” In Nederland zijn al ongeveer zo’n 60 basisscholen bezig met Skillzz. Vanaf deze maand zullen daar dus ook middelbare scholen en ROC’s bijkomen.

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Oplossingen en producten

Deel op social media