1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. SDW Zorg stapt over op Office 365-werkplekken

SDW Zorg stapt over op Office 365-werkplekken

22 nov 2018

“De bestaande digitale werkplekken zijn echt aan vervanging toe. Het kost moeite om de juiste documenten te vinden, er is veel ‘vervuiling’ in geslopen en medewerkers zijn over het algemeen ontevreden over de SharePoint-omgeving”, vertelt Marije Veldheer van SDW Zorg. De zorgorganisatie heeft gekozen voor Office 365-werkplekken die in samenwerking met Winvision worden gerealiseerd. Daarbij neemt SDW Zorg uitgebreid de tijd voor de technische implementatie en voor het informeren en begeleiden van de medewerkers.


SDW is een zorgorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand ondersteunt - kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. In West-Brabant en Zeeland biedt SDW vanuit zo’n 25 vestigingen onder meer dagactiviteiten, ambulante zorg en woonzorgondersteuning.

Niet naast elkaar het wiel opnieuw uitvinden

“Het was echt nodig dat we de digitale werkplekken gingen aanpakken”, zegt Marije Veldheer, projectleider bij SDW Zorg. “De beschikbaarheid van documenten moet natuurlijk veel beter, we willen dat kennis makkelijker gedeeld kan worden, dat de interactiviteit omhooggaat en dat medewerkers goed kunnen samenwerken. Zodat niet overal in de organisatie naast elkaar het wiel opnieuw wordt uitgevonden.”

De keuze voor cloudwerkplekken en voor Microsoft Office 365 werd al aan het begin van 2017 gemaakt. Vervolgens koos SDW uit vier ICT-leveranciers voor Winvision om de werkplekken te implementeren. Marije Veldheer: “We gaan naar een hybride omgeving. De werkplekken in de cloud, maar het ECD (elektronisch cliënten dossier) blijft nog op de servers. De verhuizing van het ECD naar de cloud wordt een volgend project.” 

Vanzelfsprekend vertrouwd met software en apps?

De overstap naar Office 365 is niet alleen een technische klus. “Het is ook onze opdracht om de medewerkers mee te nemen in de veranderingen. In de eerste helft van 2017 hebben we al een klankbordgroep samengesteld, om van medewerkers te horen waar ze tegenaan lopen in hun dagelijkse werk en wat hun wensen zijn. En we blijven ze betrekken bij de vorderingen en zullen ze ondersteunen als ze ermee gaan werken. We zijn blij met de ondersteuning van Winvision bij zowel de technische implementatie als bij het adoptietraject.”

“We nemen een lange aanloop”, vervolgt Marije Veldheer. “Juist om medewerkers erbij te betrekken. De realiteit is dat het voor veel mensen nog een ver-van-mijn-bed-show is. Dat is wel te begrijpen, zij zijn dagelijks vooral bezig met de zorg en ondersteuning van onze cliënten. Aan de andere kant moeten wij ook niet denken dat de overstap voor medewerkers heel eenvoudig is. Niet iedereen is vanzelfsprekend vertrouwd met alle software en apps. Adoptie is van groot belang en ook daarvoor leunen we op de kennis en ervaring van Winvision.”

Oplossingen en producten

Meer weten?

Robbert Post

Sales Manager Healthcare

robbert.post@winvision.nl
06 - 24 78 07 10

Deel op social media