1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Winvision got talent

Winvision got talent

25 jan 2017

Winvision 18e plaats Nieuwe Helden Onderzoek

In het Nieuwe Helden Onderzoek van de NRC is Winvision op de 18e plaats geëindigd. Een resultaat om trots op te zijn! In het onderzoek stond ‘Talent Management’ centraal, een onderwerp dat ook bij Winvision hoog op de agenda staat. We stimuleren al onze medewerkers zich te blijven ontwikkelen, hun eigen talent te benutten en uit te diepen. Dit zorgt niet alleen voor persoonlijke groei en motivatie, maar ook voor een succesvolle bedrijfsvoering.


Iedereen die bij Winvision werkt heeft passie voor IT, heeft kennis van de nieuwste technologieën. Om kennis op te doen bieden we onze medewerkers veel vakinhoudelijke trainingen en conferenties, voornamelijk IT-gerelateerd. Hiermee bieden we onze mensen de mogelijkheid om het nieuwste van het nieuwste te leren. Jaarlijkst reist er bijvoorbeeld een behoorlijk grote groep collega’s naar andere landen af om kennis op te doen (bij o.a. Microsoft) die hier in Nederland nog niet beschikbaar is.

Kennisdelen

We hebben veel kennis in huis en vinden het belangrijk deze kennis te delen. Niet alleen intern, maar ook extern. Intern doen we dit in de vorm van bijna wekelijkse IT bootcampsessies, kennisdelingssessies, onze maandmeetings, (micro)blogs en Let's get together Lunches. Ook delen we onze kennis door middel van samenwerken binnen afdelingen/teams en over afdelingen/teams heen. Extern delen we onze kennis in IT usergroups, geven we weleens een gastcollege, schrijven we blogs en artikelen en organiseren we workshops rondom IT-thema's die spelen in de branches van onze klanten.

Doen waar je goed in bent

We proberen een leerklimaat te scheppen, waarin mensen worden aangemoedigd om zich continu te ontwikkelen. We stimuleren onze mensen om te doen waar ze goed in zijn en daar nog beter in te worden. Als je doet waar je goed in bent, dan is de kans groot dat je iedere dag met plezier aan het werk gaat en zowel nu als in de toekomst succesvol bent. Persoonlijk leiderschap speelt hier een grote rol in. Hiertoe hebben we in 2015 en 2016 het hele bedrijf getraind op de 7 vaardigheden van effectief leiderschap (Franklin Covey). Daarnaast zetten we op individuele basis de Talenten Motivatie Analyse (TMA) in. Deze analyse geeft ons en onze medewerkers nog meer inzicht in de talenten en de mogelijkheden voor groei, zowel persoonlijk als bedrijfsmatig.

Ontwikkelen vanuit eigen talent

Winvision is een dynamische en groeiende organisatie waarin veel doorstroom plaatsvindt. Wij geloven dat medewerkers altijd zelf aan het stuur van hun eigen ontwikkeling staan en dat we onze mensen hierin moeten prikkelen, uitdagen en faciliteren. Als mensen zich vanuit hun talenten willen ontwikkelen, denken wij gezamenlijk in mogelijkheden. Vanuit dit gedachtengoed stimuleren we onze medewerkers om zich persoonlijk verder te ontwikkelen en het maximale uit hun talent te halen.

Lees meer in de NRC Special 'Goed Werkgeverschap'

 

Deel op social media