1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Winvision host voor 5e jaar cloudplatform voor 3FM Serious Request

Winvision host voor 5e jaar cloudplatform voor 3FM Serious Request

17 dec 2015

3FM Serious Request 2015 vraagt dit jaar aandacht voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden zoals Syrië, Zuid-Soedan, de Centraal Afrikaanse Republiek en de Democratische Republiek Congo. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de DJ's van 3FM samen met de rest van Nederland geld in.


Winvision is net als de afgelopen vier jaren verantwoordelijk voor het platform waarmee luisteraars massaal platen aan kunnen vragen en geld kunnen doneren. Ook de call center applicatie voor donaties en DJ-applicatie waar de DJ-s inzage hebben in de aangevraagde platen en de playlist samenstellen, zijn door Winvision ontwikkeld. Nieuw dit jaar in het platform is o.a. de integratie van de afhandeling van betalingen vanuit de Kom in Actie site.

Alle donaties en plaataanvragen verlopen via het cloudplatform dat Winvision geheel belangeloos bouwde en host gedurende deze dagen. Het verkeer op de site verdubbelt elke dag. Het aantal plaataanvragen begint de eerste paar dagen met misschien 500 per uur en loopt op tot 25.000 en meer. Door gebruik te maken van Azure, de cloudoplossing van Microsoft, kunnen servers heel makkelijk aan- en uitgezet worden. De cloud maakt dit platform daarmee uitermate schaalbaar zonder dat dat veel kost. Dat is een stuk efficiënter dan een groot deel van het jaar servers vrijhouden voor deze kerstactie.

Meer weten?

Jeroen Vermeulen

Directeur Innovatie

jeroen.vermeulen@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media