1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Winvision leidt jonge adoptieconsultants op

Winvision leidt jonge adoptieconsultants op

11 mei 2017

In de afgelopen maanden is bij Winvision een tweede groep van vier trainees gestart. Na een interne opleiding en een meeloopstage bij de klant, gaan ze aan de slag als adoptieconsultant. Het is een club jonge mensen met een heel diverse achtergrond. Wij zijn erg blij met ze en onze klanten zijn ook heel enthousiast. De focus op adoptie voorziet in een grote behoefte.

De bekende wet van Maier luidt E=KxA: het effect van nieuwe ict wordt bepaald door de kwaliteit van de technologie maal de acceptatie door de gebruikers. Als we er even vanuit gaan dat het goed zit met de kwaliteit van de ict die Winvision levert, hangt het succes van een ict-project dus vooral af van de mate waarin gebruikers uit de voeten kunnen met de nieuwe software. Niet verwonderlijk dat we samen met de klanten veel aandacht besteden aan adoptie. Ook al omdat er vanwege cloudtechnologie in korte tijd veel verandert. Voorheen had een organisatie na de implementatie van een nieuw systeem even de tijd om er vertrouwd mee te raken. Met cloudtechnologie zijn er doorlopend updates en verbeteringen. Des te belangrijker is het dan om medewerkers direct ‘in het systeem’ te helpen, zodat ze makkelijker meegroeien met de ontwikkelingen. Niet alleen is dat prettig voor de medewerkers zelf, het zorgt er vooral voor dat een nieuw systeem toegevoegde waarde oplevert voor de organisatie. Adoptie is zo een belangrijk onderdeel binnen batenmanagement – de aanpak om de beoogde doelstellingen van een project daadwerkelijk te behalen. 

Directe ondersteuning op de werkvloer

De  adoptieconsultants van Winvision ondersteunen gebruikers op de werkvloer. Tijdens en na de implementatie zijn zij aanwezig om medewerkers wegwijs te maken, vragen te beantwoorden en praktische tips en adviezen te geven. Dat werkt veel beter dan medewerkers op een cursus sturen. “Er zijn weinig dingen mooier dan de glimlach van een secretaresse die je net tien uur aan werk hebt bespaard door een handig trucje uit te leggen”, vertelt onze adoptieconsultant Roy Linde. Zijn blog is echt een aanrader. Die geeft veel  inzicht in het werk van een adoptieconsultant en is bovendien erg leuk om te lezen. 

De trainees die in de afgelopen maanden bij ons zijn gestart, hebben een heel diverse achtergrond. Ze zijn afkomstig uit zorg, wetenschap, onderwijs, HR; het zijn juist geen ict-specialisten. Verbindend element is wel dat ze leergierig zijn en graag kennis willen overdragen. In hun opleiding van twee maanden krijgen ze inhoudelijk training over toepassingen als Office 365, Skype for Business en Power BI, maar het gaat ook om presenteren, communicatie en didactische vaardigheden. De opleiding is een mix van onderwijs, zelfstudie, cases maken en meelopen bij de klant op de werkvloer. 

Een investering die zich snel terugbetaalt

Onze klanten zijn net als wij enthousiast. Ten eerste zien zij ook de waarde van adoptie van technologie. Een nieuw systeem of nieuwe software heeft altijd impact op de productiviteit van medewerkers. Snel kunnen overstappen en direct de mogelijkheden en voordelen kunnen benutten, levert veel op in effectiviteit, productiviteit en medewerkerstevredenheid. De adoptieconsultants leveren daar een belangrijke bijdrage aan. En die bijdrage beperkt zich overigens niet tot periode rondom implementatie. We zorgen er in samenwerking met de klant voor dat er voldoende kennis en informatiemateriaal op de werkvloer beschikbaar is, zodat nieuwe medewerkers ook direct uit de voeten kunnen met de nieuwe ict. Zo heeft adoptie een blijvend effect. Wilt u meer weten over adoptie en de adoptieconsultants? Neem dan contact met ons op.  
 

Meer weten?

Ronald Brouwer

Teamlead Azure/IAAS

ronald.brouwer@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media