1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Winvision Voice sluit aan op Zorgring en SURFnet

Winvision Voice sluit aan op Zorgring en SURFnet

08 jan 2015

Zorg- en onderwijsinstellingen kunnen dankzij SIP-koppeling veilig en kostenefficiënt bellen

Winvision Voice, de gespecialiseerde telecomaanbieder van ICT-dienstverlener Winvision, heeft zijn SIP-platform rechtstreeks aangesloten op Zorgring en SURFnet. Door die aansluiting kunnen zorg- en onderwijsinstellingen die gebruik maken van Zorgring en SURFnet direct via die beveiligde en besloten omgevingen hun huidige telefonieomgeving koppelen met de SIP-diensten van Winvision Voice. Hiermee worden deze instellingen in staat gesteld om op een veilige manier en tegen lage kosten gebruik te maken van een uiterst betrouwbare koppeling met het openbare telefonienetwerk.


Zorgring is het beveiligde platform dat zorgverleners gebruiken voor het digitaal uitwisselen van gegevens over patiënten. SURFnet is de geavanceerde en beveiligde  ICT-infrastructuur die onderwijsinstellingen in heel Nederland in staat stelt kennis te delen en samen te werken. Winvision Voice heeft nu vanuit het eigen SIP-platform een directe koppeling gemaakt met beide netwerkomgevingen. De verwachting is dat het Winvision Voice-platform in de loop van volgend jaar bij meer private netwerken zal worden aangesloten.

De aansluiting bij SURFnet en Zorgring heeft volgens IT Strategy Consultant Hans van Zonneveld van Winvision Voice een aantal voordelen. “De directe koppeling biedt een gegarandeerde bandbreedte voor spraaktoepassingen en minimale vertraging in het netwerk. Omdat de verbinding niet via internet verloopt is het risico op ongewenste indringing vrijwel uitgesloten. Zorginstellingen die via Zorgring en onderwijsinstellingen die via SURFnet onze telecomdiensten afnemen, hebben bovendien lagere kosten voor de benodigde bandbreedte en kunnen eventueel ook gebruik maken van de mogelijkheden om vaste telefonie te integreren met mobiele telefonie.”

Over Zorgring en SURFnet

Stichting Zorgring is het samenwerkingsverband van zorginstellingen in Noord-Holland dat een beveiligde en besloten ICT-infrastructuur (Zorgring) heeft gerealiseerd om op een veilige manier ICT-diensten aan te bieden aan deelnemende instellingen en patiëntgegevens te kunnen uitwisselen. De gegevensuitwisseling verloopt via het eigen zorgnetwerk en serverpark en dus niet via internet. Zorgring bestaat sinds 2001 en is actief voor een breed scala aan dienstverleners en instellingen in de gezondheidszorg. SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van het Nederlandse hoger onderwijs en onderzoek. SURF stimuleert, ontwikkelt en exploiteert de nationale ICT-infrastructuur (e-infrastructuur) voor het hoger onderwijs en onderzoek; SURFnet is onderdeel van SURF.

Meer weten?

Hans van Zonneveld

IT Strategy Consultant

hans.vanzonneveld@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media