1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws
  4. Zorg & ICT 2015

Zorg & ICT 2015

31 mrt 2015

De vakbeurs Zorg & ICT geeft elk jaar een goed beeld van de ICT-ontwikkelingen in de zorg. Niet eens zozeer vanwege alle presentaties van gadgets, vindingen en pakketten. Juist de gesprekken met zorgverleners, ICT-managers en bestuurders maken de beurs waardevol en zinvol. Met de nieuwste technologie als aanleiding is het een goede gelegenheid om nog eens te horen waar zorginstellingen staan, welke uitdagingen ze zien en waar ze ICT-ondersteuning zoeken.


Bij Zorg & ICT 2015, die van 18 tot en met 20 maart plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht, was veel aandacht voor wearables in de zorg. De smart watches en bandjes zijn enorm in opkomst en die kunnen een schat aan informatie verzamelen over lichaamsfuncties en –waardes van patiënten en cliënten. Maar hoe maakt een zorginstelling die informatie behapbaar? Hoe kun je het verzamelen, analyseren en bespreken van die info onderdeel maken van de zorgprocessen? En wel zodanig dat de zorg beter wordt en de werkzaamheden efficiënter?

Communiceren op afstand

Maar ook ‘live’ communiceren op afstand kwam vaak terug in de gesprekken op de stand van Winvision. De verwachting is dat beeldbellen met name in thuiszorg een grote vlucht gaat nemen. Maar ook voor huisarts of specialist kan een videoconsult praktisch en tijdbesparend zijn en erg patiëntvriendelijk. Integratie van spraak en data is al vaak een terugkerend onderwerp. Digitalisering van de communicatie kan enorm veel voordelen hebben: in flexibiliteit, effectiviteit en vanuit kostenoogpunt. Maar belangrijk is wel dat zo’n ontwikkeling past bij de visie en strategie van een zorginstelling.

Buiten de kaders kijken

‘Kleurt u met ons mee buiten de lijntjes?’ Tijdens Zorg & ICT 2015 was dit het thema van Winvision. We hebben veel gasten mogen ontvangen op onze kleurrijke stand en we hebben graag met onze bezoekers buiten de kaders gekeken. De ontmoetingen waren erg interessant en we zijn u zeer dankbaar voor uw bezoek en inspiratie. Wilt u nog eens met ons van gedachten wisselen, neem dan contact met ons op.

Meer weten?

Robbert Post

Sales Manager Healthcare

robbert.post@winvision.nl
06 - 24 78 07 10

Raymond van Ham

Raymond van Ham

Business Manager Healthcare

raymond.vanham@winvision.nl
06 - 46 19 99 86

Deel op social media