Samen in vijf stappen naar de Azure Cloud

Winvision migreert uw organisatie in vijf heldere stappen naar de Cloud. Dankzij onze ruime ervaring met migraties naar het Azure-platform zijn wij ook op dit gebied dé strategische Microsoft ICT-partner voor uw organisatie.

1. Advies

Bij Winvision start het Azure-migratietraject altijd met een gezamenlijke kick-off. Samen met één van onze Azure consultants bepaalt u welke cloudstrategie en doelstellingen uw organistie heeft en welke roadmap daarbij past. Maatwerk, want geen enkele organisatie is hetzelfde.

2. Inventarisatie

De met u samen vastgestelde strategie en doelstellingen worden nu verder uitge- werkt en vormen de basis voor fase 3. We bepalen samen wat voor u de optimale mix van Azure-diensten is.

3. Planning & design

Het vaststellen van essentiële Azure-componenten en hun specifieke inrichting gebeurt op basis van de in stap 1 en 2 geïnventariseerde eisen en wensen. In de ontwerpfase voor de basisinrichting is onder andere aandacht voor het volgende:

  • Hoe sluit het netwerk van Azure aan op uw bestaande netwerk?
  • Hoe worden Back-Up en Recovery vormgegeven?
  • Welke securitymaatregelen zijn noodzakelijk?
  • Hoe wordt Role Based Access tot de Azure Resources ontworpen en ingesteld?
  • Hoe kan een Governance Plan worden opgesteld?

4. Migratie naar de cloud

Bij Winvision start het Azure-migratietraject altijd met een gezamenlijke kick-off. Samen met één van onze Azure consultants bepaalt u welke cloudstrategie en doelstellingen uw organisatie heeft en welke roadmap daarbij past. Maatwerk, want geen enkele organisatie is hetzelfde.

5. Kennisoverdracht & beheer

Uw IT-beheerders worden intensief bij elke stap betrokken. Niet alleen tijdens de migratie, maar ook daarna. Dit om de migratie en het beheerproces zo optimaal mogelijk, en met maximaal draagvlak, te laten verlopen. De ontwikkelingen met betrekking tot het Azure-platform volgen elkaar in hoog tempo op. Technologische- en menselijke migratie(s) zijn een continu proces. Daarom adviseren wij om terugkerende beheer- en architectuursessies met ons te organiseren.

Hoe Timing de Azure Cloud gebruikt om kandidaten te matchen

Voor het matchen van kandidaten en werkgevers maakt Timing gebruik van ‘Do’: een in eigen huis ontwikkelde tool die ‘hard skills’ van kandidaten koppelt aan hun ‘soft skills’.

Naar de referentie

Samen in vijf stappen naar de Azure Cloud

Winvision heeft de kennis in huis om de investering in Azure verder te optimaliseren door inzet van onder andere PaaS-diensten als Azure SQL Database, Logic Apps, Functions en Automation. Daarnaast hebben we ook ruime ervaring met de migratie naar SaaS-diensten zoals Microsoft 365 en Dynamics 365.