Waarom een datastrategie?

Zomaar aan de slag gaan met data heeft weinig zin als je niet duidelijk weet wat je ermee wilt. Daarom is het in veel gevallen nuttig om eerst een gedegen datastrategie uit te werken. In zo'n strategie breng je het gebruik van data in lijn met de (zakelijke) doelstellingen van je organisatie. Je analyseert waar de specifieke potentiële voordelen liggen en bepaalt hoe je die voordelen ook daadwerkelijk kunt behalen. Winvision staat je daarbij graag terzijde met specialistische business consultancy. 

Gratis download: Smart IT whitepaper

Smart IT is de manier om innovatie te versnellen met intelligente data-gedreven oplossingen. In deze whitepaper lees je meer over het potentieel van data in jouw organisatie, het opzetten van een datastrategie- en platform, voorbeelden van oplossingen en nog veel meer!

Wat levert een goede datastrategie op?

Een hands-on document waarin je data-ambities helder zijn geformuleerd

Inzicht in je bestaande en benodigde databronnen én in de gewenste datakwaliteit

Een uitgewerkt plan van aanpak, met een roadmap met concrete projecten en tijdslijnen

Draagvlak voor de verandering in je organisatie

In 4 stappen naar een datastrategie

Winvision begeleidt je in 4 stappen naar een passende en effectieve datastrategie voor jouw organisatie.

1. Input
2. Analyse
3. Stip op de horizon
4. Datastrategie

Via gesprekken met managers en door te putten uit beschikbare bronnen (zoals visie en doelstellingen) brengen we belangrijke thema's in kaart. Hoe is de huidige data- en informatievoorziening ingericht? Waar liggen de uitdagingen, ook in het licht van de sector?

We verwerken de input die we hebben verzameld tot inzichten en doorzichten rondom data. Welk beeld leeft er binnen jouw organisatie van de mogelijkheden die data biedt? Waar liggen de kansen om dat op te pakken?

In nauw overleg met jou schetsen we een beeld van de datastrategie voor de komende jaren. In deze fase werken we ook met inspiratiesessies, waarbij we ook aandacht besteden aan succesverhalen uit de praktijk.

Op basis van de huidige en de gewenste situatie definiëren we de stappen die jouw organisatie moet zetten. We geven globaal inzicht in de kosten en baten van elke stap en bepalen samen de prioriteiten. De stappen werken we uit in een concrete projectenkalender.

Meer weten?

Benieuwd hoe jij samen met Winvision komt tot een datastrategie waarmee jouw organisatie in allerlei opzichten meer rendement kan halen uit data? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

Robbert Post
Manager Commercie
robbert.post@winvision.nl 06 - 247 807 10