Wat is Power BI?

PowerBI is een service van Microsoft waarmee je zelf interactieve dashboards kunt bouwen om belangrijke data te visualiseren. Wil jij bijvoorbeeld inzicht krijgen in de geldstromen van jouw organisatie? Wil je je klantendatabase visueel inzichtelijk maken? Of wil je als zorgorganisatie op een kaart zien waar je apothekers zitten en wat de geleverde kwaliteit is per apotheek? In de Power BI-dashboards kun je datasets inladen en vervolgens aan de knoppen draaien om van de data bruikbare informatie te maken

Zo tillen we samen jouw organisatie naar een hoger niveau van datagedreven ondernemen.


De kracht van Power BI

Naast diepgaande kennis van het Microsoft-platform hebben wij veel specifieke markt- en businesskennis in huis. Dat is nuttig, want iedere organisatie heeft voor haar dataplatform weer andere bouwstenen nodig. Met onze expertise en oplossingen komen we snel tot een passend advies en een klinkend resultaat.

Onze pluspunten

  • Met Power BI kan iedereen binnen jouw organisatie zelf rapportages maken en wordt daarvoor dezelfde brondata gebruikt.
  • Power BI is onderdeel van het Microsoft-platform en integreert naadloos met toepassingen als Teams, Dynamics CRM, etc.
  • Power BI – lees: Microsoft – is marktleider op dit gebied (volgens het toonaangevende onderzoek- en adviesbureau Gartner; gemeten op o.a. gebruiksvriendelijkheid, visie, resources, en vooruitstrevendheid).
  • Power BI is visueel aantrekkelijk en interactief.
  • Power BI biedt een wereld aan connectoren met bestaande databases: SQL, AFAS, Exact, Beaufort, Dynamics 365 en nog veel meer.
  • Met Power BI beschik je altijd over actuele gegevens; de service haalt de data rechtstreeks uit de bron of uit een datawarehouse.

Power BI is bovendien onderdeel van het Microsoft Power Platform. De vergaande integratie maakt het extra makkelijk om aan de slag te gaan met het maken van apps (Power Apps), het automatiseren van processen (Power Automate) en het gebruiken van intelligente bots (Virtual Agents).

Onze pluspunten
  • Wij hebben concrete oplossingen en database-connectoren beschikbaar.
  • Wij hebben veel praktijkervaring, met name in de zorg, de bouw en het onderwijs.
  • Wij leiden mensen uit jouw organisatie op, zodat jullie makkelijk zelf aan de slag kunnen.
We werken samen met prominente organisaties

Winvision heeft Power-BI opdrachten uitgevoerd voor:


Bekijk alle referenties

Meer weten?

Wil jij meer weten over Power BI en het Power Platform? Wil je zelf een databron gaan visualiseren voor een klant en ben je benieuwd welke stappen je daarvoor moet zetten? Klik hier voor meer informatie of, beter nog, neem contact met ons op. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Robbert Post
Manager Commercie
robbert.post@winvision.nl 06 - 247 807 10