Wat is een Smart Building?

Een smart building (ook wel slim gebouw) is een gebouw waarin allerlei processen geautomatiseerd verlopen, zoals verwarming, ventilatie, airconditioning, verlichting, beveiliging en andere systemen. Het gebouw maakt gebruik van IoT-sensoren en andere geavanceerde elektronica om data te verzamelen. Die data dient als basis om de processen op de gewenste manier te laten verlopen.

Mogelijke resultaten

Betere energieprestaties van het gebouw

Meer comfort voor de gebruikers, tot op individueel niveau

Optimale benutting van de in het gebouw beschikbare ruimte(s)

Besparing op de exploitatiekosten


Lees hier hoe Beyond Eyes, een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU, samen met ons een zelfstandig opererend sensorsysteem ontwikkelde.

Gratis download: Smart IT whitepaper

Smart IT is de manier om innovatie te versnellen met intelligente data-gedreven oplossingen. In deze whitepaper lees je meer over het potentieel van data in jouw organisatie, het opzetten van een datastrategie- en platform, voorbeelden van oplossingen en nog veel meer!

Voorbeeld: beschikbare werkplekken efficiënt verdelen

Je kunt in een Smart Building bewegingssensoren plaatsen onder de bureaus. Zo weet je welke werkplekken bezet zijn en welke niet. Als je die informatie beschikbaar stelt aan je medewerkers, kunnen zij thuis al zien welke werkplekken vrij zijn en een werkplek reserveren.

Voorbeeld: de ideale schoonmaakroute

Door koppelingen te maken met systemen van andere partijen die bij het gebouw betrokken zijn, haal je nog meer efficiency uit je (sensor)data. Voorbeeld: door data te delen via een koppeling met je schoonmaakbedrijf, stippel je de ideale schoonmaakroute uit op basis van daadwerkelijk gebruikte bureaus en ruimtes.

Samenwerking BeSense (Heijmans)

Winvision heeft zich als preferred partner aan BeSense verbonden. In deze hoedanigheid zijn wij verantwoordelijk voor het achterliggende cloudplatform in Microsoft Azure en zijn wij het eerste aanspreekpunt voor gebouwbeheerders en facilitymanagers van bedrijven waar BeSense is geïmplementeerd.

Meer weten?

Benieuwd hoe Winvision jou kan helpen de prestaties van jouw gebouw(en) te optimaliseren met behulp van Smart IT? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Voor meer informatie kun je ook hier onze whitepaper over Smart IT downloaden.

Robbert Post
Manager Commercie
robbert.post@winvision.nl 06 - 247 807 10