Wat is een Digital Twin?

Een Digital Twin is een virtuele representatie van een fysieke omgeving, object of proces. Het Azure-platform van Microsoft biedt ongelimiteerde mogelijkheden om invulling te geven aan zo'n virtuele kopie. Een Digital Twin maakt het mogelijk om in de digitale wereld te experimenteren en kennis te vergaren voor toepassing in de fysieke wereld. Dat Digital Twins de laatste jaren sterk in opmars zijn, is voor een belangrijk deel te danken aan de grote rekenkracht en schaalbaarheid van de cloud.

Voordelen van Digital Twins

Besparen op de ontwikkelkosten van bijvoorbeeld gebouwen of producten

Ongelimiteerd testen (van bijvoorbeeld prototypes) zonder schade

Mogelijkheid om (bijvoorbeeld producten) continu door te ontwikkelen

Dankzij de kracht van de cloud aantrekkelijk voor veel organisaties

Eén 'waarheid van informatie' voor alle betrokkenen

Gratis download: Smart IT whitepaper

Smart IT is de manier om innovatie te versnellen met intelligente data-gedreven oplossingen. In deze whitepaper lees je meer over het potentieel van data in jouw organisatie, het opzetten van een datastrategie- en platform, voorbeelden van oplossingen en nog veel meer!

Breed toepasbaar

Dichter bij huis kan het principe van Digital Twins worden gebruikt om een virtuele representatie te maken van bijvoorbeeld een kantoorgebouw, campus of ziekenhuis. Je kunt dan realtime data vanuit de werkelijkheid invoeren in de Digital Twin als basis om te werken aan optimalisaties. Doordat alles helder wordt gevisualiseerd, ontstaat er voor alle betrokkenen één waarheid van informatie.

Meer weten?

Benieuwd hoe Winvision jou kan helpen Digital Twins in te zetten om processen te optimaliseren en kosten te besparen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. Voor meer informatie kun je ook hier onze whitepaper over Smart IT downloaden.

Robbert Post
Manager Commercie
robbert.post@winvision.nl 06 - 247 807 10