1. Home
  2. Events
  3. EBC Lokale overheid (Brussel)

EBC Lokale overheid (Brussel)

4 oktober 2018 t/m 5 oktober 2018

Op 4 en 5 oktober organiseren Winvision en Microsoft een studiereis naar het Executive Briefing Center (EBC) van Microsoft in Brussel. Deze studiereis richt zich op onze relaties binnen de lokale overheid. Tijdens de studiereis zullen we in een informele setting kennis opdoen, kennis delen en actuele thema’s bespreken. Wij richten ons op de doelgroep Senior Systeembeheerder, IT Architecten en IT-/Informatie Management. Nadat we op donderdag kennis met elkaar hebben gemaakt tijdens een borrel en een diner start het inhoudelijke programma op vrijdag.

Enkele onderwerpen die aan bod komen:

Digitale Transformatie
Technologie speelt een steeds grotere rol in alles wat wij doen. Door de kracht van technologie op een betrouwbare en toepasselijke manier te benutten kunnen lokale overheden flexibeler en efficiënter worden. Wat betekent een digitale transitie concreet voor een Gemeente? Wat heeft u nodig? Wat is belangrijk? En wat is de visie van Microsoft rondom Digitale Transformatie en de implicaties voor de lokale overheid?

Virtuele Datacenter Tour
De MTC Datacenter Tour Experience biedt een uitgebreide ervaring om de toonaangevende Microsoft hyper-scale Datacenters te leren en te begrijpen. Tijdens deze virtuele rondleiding zullen we de schaal, de technologische investeringen en hoe we data beschermen belichten. Hierbij spelen fysieke beveiliging, duurzaamheid en technologische innovatie een belangrijke rol. Deze Tour Experience omvat een Virtual Reality-ervaring en Datacentertechnologieën om te bekijken en te leren.

De Moderne Werkplek
Wensen en werkwijzen van burgers en werknemers veranderen. Zij willen graag plaats-, tijd- én apparaat onafhankelijk kunnen werken. Met een moderne werkplek op basis van Office 365 is dit mogelijk. Daarnaast levert de moderne werkplek voordelen op zoals een hogere flexibiliteit en een lagere beheerlast. Maar wat zijn de implicaties ten aanzien van de huidige IT-omgeving en dan met name het vaak ruime applicatielandschap? Hier staan we graag met u stil bij de visie van zowel Microsoft als Winvision, best-practices en de onderhavige business-case.

Adoptie
De overstap naar een nieuw ICT-systeem is een technologische uitdaging. Maar het succes wordt vooral bepaald door de mate waarin medewerkers hun werkwijze aanpassen en effectief met de nieuwe software aan de slag gaan. Snel kunnen overstappen en direct de mogelijkheden en voordelen kunnen benutten, levert veel op in effectiviteit, productiviteit en medewerkerstevredenheid. Winvision zorgt met haar adoptie-aanpak dat medewerkers de verandering kennen, met de nieuwe software kunnen werken en er graag mee willen werken. We staan hier vooral stil bij visie, aanpak en voorbeelden uit de praktijk.

Programma*

Dag 1 Donderdag 4 oktober 2018
17:00   Ontvangst met borrel
19:00   Diner

Dag 2 Vrijdag 5 oktober 2018
08:30 – 09:15   Ontbijt en uitchecken
09:15 – 09:30   Reistijd naar EBC en ontvangst EBC
09:30 – 10:30   Digitale Transformatie
10:30 – 10:45   Pauze
10:45 – 12:15   Virtuele Datacenter Tour Microsoft
12:15 – 13:00   Lunch
13:00 – 14:00   De Moderne Werkplek voor Lokale Overheid
14:00 – 14:30   Demo Microsoft Teams
14:30 – 15:30   Adoptie (management)
15:30 – 16:15   Afsluiting 


(*) Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Data

Donderdag 4 oktober & vrijdag 5 oktober 2018

Adres EBC

Microsoft Executive Briefing Center | Montoyerstraat 51 | 1000 Brussel, België

Deelnemen of vragen?

Deze reis is op persoonlijke uitnodiging. Wilt u ook deelnemen aan deze reis, neemt u dan contact op met Mark Wegman, Business Manager Lokale Overheid, om de mogelijkheden te bespreken.

Meer weten?

Mark Wegman

Business Manager

mark.wegman@winvision.nl
06 - 10 32 25 95

Deel op social media