1. Home
  2. Events
  3. Rondetafel Batenmanagement

Rondetafel Batenmanagement

6 juni 2017

Wie zijn de varkentjes en kippetjes in uw organisatie?

Wanneer is een ict-project een succes? Is dat als een nieuw systeem volgens plan is geïmplementeerd? Of pas als (business)doelstellingen bereikt en overtroffen worden dankzij het systeem? Hoe meet u de daadwerkelijke baten en effecten? Tijdens een interactieve rondetafelbijeenkomst vertellen we u graag meer over de voordelen en inzichten die batenmanagement en effectsturing opleveren. U bent van harte uitgenodigd op dinsdagmiddag 6 juni bij Winvision in Nieuwegein.


Bij ict-projecten ligt de nadruk vaak op technologie, maar technologie is slechts een hulpmiddel. Je kunt een project beter definiëren aan de hand van de gewenste resultaten en effecten. Wat wilt u bereiken met inzet van ict? En nog belangrijker: wie committeert zich aan het te behalen effect van het project? Dat moet de leidraad zijn – al vanaf het allereerste gesprek over innovatie. Die focus en sturing op effect maken het echte succes van ict-projecten inzichtelijk én meetbaar. Adoptie van ict door medewerkers is belangrijk, maar batenmanagement gaat nog een stap verder.

Over varkens en kippen

In de rondetafelbijeenkomst op dinsdag 6 juni gaan we graag samen met u dieper in op batenmanagement en effectsturing bij ict-projecten. Hoe maak je verbinding tussen ict-project en organisatie? Hoe meet je en weet je wat vernieuwing onderaan de streep oplevert? Wie verbindt zich aan het succes? Vertrouwt u op de kippen die weliswaar betrokken zijn, maar ook elke dag een nieuw ei kunnen leggen? Of kiest u het varken dat zich met lijf en leden aan het resultaat committeert?

Batenmanagement: het effect van ict als maatstaf voor succes

We nodigen u uit om, samen met andere genodigden uit zorg en onderwijs, kennis te maken met batenmanagement en effectsturing. We zijn blij met spreker Michiel van der Molen, auteur van ‘Batenmanagement draait om mensen’. Hij vertelt u meer over effectsturing bij ict-innovatie en nodigt u uit om met uw eigen case aan het werk te gaan. U ontvangt na afloop zijn boek cadeau. Wilma van Roomen, ict-manager bij het Wellantcollege vertelt over haar praktijkervaringen. Daarna is er voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan.
 Het doel van de bijeenkomst is u te informeren, maar vooral te inspireren. En we willen graag met u en de andere deelnemers in gesprek over effect als maatstaf voor succes. We verheugen ons zeer op uw deelname!

Programma dinsdag 6 juni 2017

12:00 uur   Lunch (inloop)
12.30 uur   Anita van Dekken: Introductie rondetafelbijeenkomst
12.50 uur   Michiel van der Molen: Effectsturing en batenmanagement
13.30 uur   Eigen cases
14.30 uur   Wilma van Roomen: Referentiecase Wellantcollege
15.15 uur   Discussie en afsluiting

Locatie

Winvision | Marconibaan 12 | Nieuwegein

Aanmelden

Wilt u deze rondetafelbijeenkomst bijwonen, dan kunt u zich hier aanmelden.

Het aantal plaatsen is beperkt. VOL=VOL!

Wij kijken uit naar uw komst!

Locatie

Winvision
Marconibaan 12
3439 MS Nieuwegein
030-6580158

Deel op social media