1. Home
  2. Oplossingen
  3. Adoptie

Adoptie

Software bouwen en inrichten is één ding, maar er vervolgens voor zorgen dat medewerkers de oplossing leren gebruiken in het dagelijkse werk is iets anders.

Gelukkig begrijpen steeds meer organisaties dat het succes van een ICT-project vooral wordt bepaald door het gebruik van de oplossing. Organisaties besteden nu meer aandacht en middelen aan adoptie door medewerkers van de nieuwe systemen. Dat start met een inventarisatie van wensen en behoeften in de voorfase en loopt door tot gebruikerstrainingen en goede eerstelijns ondersteuning na oplevering.


Met de verschuiving naar cloudgebaseerde systemen komt de nadruk nog meer te liggen op gebruik. Releases volgen elkaar snel op: medewerkers hebben geen drie, vier jaar de tijd om de nieuwe versie te leren gebruiken. Het gaat om drie, vier maanden. Dat vraagt om snelle adoptie.

Winvision besteedt in de samenwerking met opdrachtgevers veel aandacht aan implementatie en adoptie. Dat betekent niet alleen intensief samenwerken naar een oplevering toe, maar ook capaciteit en expertise inzetten om management en medewerkers te ondersteunen bij het optimale gebruik.

Samenwerken met Winvision heeft een aantal voordelen:

  • Door begeleiding op de werkvloer is het productiviteitsverlies zeer beperkt, dit in tegenstelling tot traditionele trainingen.
  • Directe verbinding tussen ontwikkeling en beheer: gebruikerservaringen worden direct vertaald naar verbeteringen.
  • Winvision is ontwikkelingspartner van Microsoft en kan organisaties vroegtijdig voorbereiden op veranderingen.
  • Winvision heeft focus op zorg en onderwijs en is bekend met de dagelijkse praktijk binnen deze branches.

Factsheet Adoptie van ICT

Lees in onderstaande factsheet meer over het belang van implementatie en adoptie bij ICT-projecten.

Meer weten?

Ronald Brouwer

Business Manager WMS

ronald.brouwer@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media