App ontwikkeling

Iedereen is privé inmiddels volledig gewend aan het gebruik van mobiele apps. Het is alleen maar logisch dat ze nu ook de werkvloer veroveren. Met op maat ontwikkelde apps zijn medewerkers veel mobieler en hebben ze vanaf elke plek toegang tot de juiste informatie. Het resultaat: medewerkers kunnen veel flexibeler werken en dat leidt tot meer effectiviteit, lagere kosten en minder tijdverlies.


Bij het inrichten van ICT-werkplekken wordt vaak gedacht vanuit bestaande systemen. Deze zijn vaak log en niet erg flexibel met weinig ondersteuningsmogelijkheden voor mobiele scenario’s. De angst voor gegevenslekken is soms zo groot, dat men de informatie het liefst fysiek op systemen binnen de muren houdt en toegang beperkt tot de oude, vertrouwde pc’s. Dat kun je best een wat achterhaalde gedachte noemen. Privacy en gegevensveiligheid zijn uiteraard van cruciaal belang en zijn ook in mobiele scenario’s goed te waarborgen.

Apps bieden de mogelijkheid om de werkplek van medewerkers veel flexibeler en groter te maken. Het stelt u als organisatie wel voor een aantal belangrijke kwesties. Wat moet de app oplossen, welke scenario’s en processen worden ermee ondersteund, hoe ga je om met dataontsluiting, autorisatie en authenticatie? Krijgen medewerkers een mobieltje van de zaak of kunnen ze de app ook met een eigen smartphone gebruiken? Hoe ga je dan om met het verlies daarvan? Het zijn vragen waar u niet te lichtzinnig mee kunt omgaan omdat het over uw kritische organisatiegegevens en intellectueel eigendom kan gaan.

Mits met beleid ingezet, kunnen mobiele apps legio voordelen opleveren. Winvision heeft inmiddels ruime ervaring met de ontwikkeling van mobiele apps. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden die mobiele apps uw bedrijf of instelling kunnen bieden.