1. Home
  2. Oplossingen
  3. Beeldbellen

Beeldbellen

Op een laagdrempelige en kosteneffectieve manier zorg op afstand

De digitale transformatie houdt ook in de zorgsector huis. Wereldwijd transformeert de gezondheidszorg over de volle breedte, waarbij in Nederland vanuit de overheid druk uitgeoefend wordt om kosten te beheersen. Cliënten zijn nu regisseur van de eigen zorg en worden aangemoedigd zoveel mogelijk technische mogelijkheden te benutten. Voor zorgaanbieders is het cruciaal om op deze veranderingen te anticiperen.


Toevoeging op traditionele zorg

Is het mogelijk om met minder mensen hoogwaardiger zorg te leveren? Ja. Beeldbellen is bij uitstek een toepassing die door de meeste doelgroepen van zorgorganisaties gebruikt kan worden. Beeldbellen is een waardevolle aanvulling op reguliere zorg omdat door toepassing van deze technologie cliënten 24 uur per dag op een laagdrempelige manier een beroep kunnen doen op een zorgverlener. Hierdoor kunnen cliënten bijvoorbeeld langer zelfstandig thuis wonen en bespaart de zorgmedewerker kostbare reistijd.

Door gebruik te maken van standaard Microsoft bouwblokken, biedt Winvision een platform voor beeldbellen dat beschikbaar is voor een diversiteit aan apparaten van vrijwel alle leveranciers. Door verder te bouwen op in de markt gangbare technieken, houdt Winvision beeldzorg betaalbaar en toegankelijk. Door toepassing van Microsoft-technologie, is integratie met andere (zorg)applicaties al aanwezig of zeer eenvoudig te bereiken. Beeldbellen vraagt niet om maatwerk, maar enkel om configuratie.

Meer dan alleen face-to-face contact

Beeldbellen van Winvision biedt naast beeld ook mogelijkheden voor communicatie via spraak en chat. Niet in alle situaties is het voor de cliënt namelijk wenselijk om beeld te gebruiken en uiteindelijk draait het om de meest effectieve en efficiënte manier van communiceren. Een ander uniek aspect is dat Winvision voor beeldbellen groepsgesprekken mogelijk maakt: het betrekken van ketenpartners en het netwerk van de cliënt vergroten de doelmatigheid van een behandeling.

Boekje Digitale transformatie in de zorg

In het boekje 'Digitale transformatie in de zorg' leest u meer over de ICT-mogelijkheden die tot uw beschikking staan om u te ondersteunen bij de veranderingen in de zorg. Mogelijkheden waarmee u uw cliënten en medewerkers een betere leef- en werkomgeving kunt bieden. Wij hopen u met dit boekje te inspireren en enthousiasmeren en wensen u veel leesplezier.

 

Factsheet beeldzorg

Lees in onderstaande facsheet hoe u met beeldzorg overal en altijd laagdrempeliger zorg kunt aanbieden.

Meer weten?

Hans van Zonneveld

IT Strategy Consultant

hans.vanzonneveld@winvision.nl
030 - 658 01 58

Deel op social media