Cloud Identity

De overgang naar clouddiensten voor medewerkers is vaak een belangrijke reden om na te denken over het inzetten van een geautomatiseerd systeem voor het beheer van identiteiten en het verlenen van toegangsrechten.


Vaak wordt dit pragmatisch aangepakt en wordt niet verder gekeken naar de rol van Identity & Access Management (IAM) binnen onder andere het beveiligingsbeleid van de organisatie. Er wordt bijvoorbeeld een koppeling gerealiseerd tussen een bestaande gebruikersdatabase (Active Directory) van een organisatie en Microsoft Office 365. Hiermee worden de identiteiten van medewerkers bekendgemaakt binnen Office 365. Medewerkers kunnen vervolgens met één gebruikersnaam en wachtwoord de clouddiensten gebruiken.

Het gebruik van een IAM-oplossing biedt niet alleen functionele voordelen ten aanzien van het verlenen van toegang. Het gebruik van IAM levert ook andere voordelen op:

  • Verlaging van kosten voor de helpdesk door gebruik van een selfservice portaal voor het resetten van wachtwoorden;
  • Gebruiksgemak dankzij éénmalig inloggen voor toegang tot verschillende apps;
  • Kunnen voldoen aan wet- en regelgeving rondom informatiebeveiliging.

Behaal uw succes met EMS

Om snel, veilig en eenvoudig uw clouddoelstellingen op het gebied van identiteitenbeheer te realiseren maakt Winvision gebruik van de Microsoft Enterprise Mobility+Security oplossing (EMS). Of het nu gaat om een eenvoudige koppeling van uw bestaande omgeving met de Microsoft clouddiensten, of het volledig kunnen naleven van uw beveiligingsbeleid, Winvision helpt u met de succesvolle invoering en het beheer.

Meer weten?

Mike van Zandwijk
Principal Consultant
vanzandwijk@winvision.nl 088 - 255 03 27