8 trends die betere cybersecurity in de zorg vereisen.

Bescherm medische gegevens beter tegen datalekken. Vraag het trendrapport aan.

In 2017 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) 10.000 meldingen over datalekken, dat is een stijging van maar liefst 70% tegenover 2016. De meeste datalekken waren afkomstig uit de sector Zorg en Welzijn. Dat zijn verontrustende cijfers, want niemand wil dat zijn medische gegevens in de verkeerde handen terechtkomen. Een berucht voorbeeld is de WannaCry-aanval in mei 2017. De Britse National Health Service cancelde noodgedwongen geplande operaties en afspraken toen bleek dat gijzelsoftware hun computersystemen overmeesterde.

Waarom is de zorgsector zo gevoelig voor cyberaanvallen en datalekken? Welke trends in de zorg zorgen ervoor dat cybersecurity echt hoger op de agenda moet komen? In dit rapport delen we de 8 belangrijkste ontwikkelingen die direct invloed hebben op de security van zorginstellingen, zoals:

  • Toename informatie-uitwisseling binnen de keten
  • Zorgmedewerkers werken vaker mobiel
  • Dataveiligheid en compliancy continu op de agenda

Wilt u weten wat deze ontwikkelingen betekenen voor uw zorginstelling en bent u benieuwd naar de andere 5 trends? Vraag dan het trendrapport ‘8 Security trends in de zorg voor 2019’ aan.


Meer weten?

Mike van Zandwijk
Principal Consultant
mike.vanzandwijk@winvision.nl 088 - 255 03 27