1. Home
  2. Oplossingen
  3. Mobility Management

Mobility Management

Medewerkers werken op mobieltjes, tablets en laptop: onderweg, op kantoor, op locatie en thuis. De mobiliteit van medewerkers biedt voordelen, maar vraagt ook om een helder beleid en veilige oplossingen. Liefst een integrale oplossing waar technologie en gebruikersgerichtheid samenkomen.


Veel organisaties die stappen willen zetten in mobility management, moeten een inhaalslag maken. Medewerkers hebben al mobiel toegang tot gegevens en toepassingen, voordat er een helder organisatiebeleid is en er een gecontroleerd organisatieplatform is ingericht. Juist dan is een gestructureerde en integrale aanpak noodzakelijk. U wilt uw gegevens beschermen, datalekken voorkomen en de toegang tot en het gebruik van uw zakelijke netwerk kunnen monitoren en beheren. 

Winvision ondersteunt uw organisatie met het veilig inrichten van mobility management op basis van een duidelijk beleid, zodat medewerkers, maar ook andere gebruikers, overal en altijd bedrijfsgegevens en –applicaties kunnen benutten zonder dat ze gegevensveiligheid en privacy in gevaar brengen.

Belangrijke aandachtspunten:

  • Beveiliging van data, netwerk en applicaties: geen gevoelige gegevens op straat, geen ongenode gasten op het netwerk, datalekken onder controle
  • Controleerbaar en beheerbaar: wie mag wat, wie doet wat?
  • Snel realiseerbaar: gebruikers centraal, makkelijk toegang geven en zo nodig intrekken (bij beëindiging dienstverband/relatie)
  • Centraal onderhoud: zoals bedrijfsapps op afstand distribueren en installeren
  • Gebruiksvriendelijk: 1 x aanmelden (single sign-on) en selfservice
  • Werk en privé combineren (zakelijke data en apps bij beëindiging relatie op afstand te wissen, met behoud privébestanden).

Winvision kiest voor Enterprise Mobility Suite (EMS) van Microsoft: een complete cloudoplossing voor integraal mobility management met alle componenten om beheer van mobiliteit op maat in te richten.Zoals Azure Active Directory voor beheer van identiteiten en toegang inclusief selfservice-componenten; Microsoft Intune voor beheer van mobiele apparaten en apps; en Azure Rights Management voor de beveiliging van data.

Meer weten?

Mike van Zandwijk

Mike van Zandwijk

Principal Infrastructuur Consultant

mike.vanzandwijk@winvision.nl
www.wow365.nl
088 - 255 03 27

Deel op social media