Slimme Campus

Een Slimme Campus biedt studenten, medewerkers en omgeving nu en in de nabije toekomst vele mogelijkheden. Sensoren op een campus verzamelen de hele dag door informatie. Deze informatie, gecombineerd met andere informatie, wordt opgeslagen in de cloud. Met de informatie die zo wordt verkregen (ook wel Big Data genoemd) kunnen onderwijsinstellingen gebouwen beter inrichten of studenten beter ondersteunen tijdens hun studie.


Een van de scenario’s op een Slimme Campus is meten hoe vaak ruimtes gebruikt worden en het voorspellen van ruimtegebruik. Door het inzicht in beschikbare ruimtes weten studenten precies welke ruimtes vrij zijn. Ruimtes kunnen bovendien worden aangepast aan individuele voorkeuren. Zo kan de temperatuur worden aangepast of de sterkte van het licht in de ruimte.

Een De Slimme Campus begint al bij studenten thuis. Via een app op hun telefoon kunnen zij communiceren met de campus en informatie opvragen, zoals roosterwijzigingen en resultaten. Bij de entree van een Slimme Campus kan technologie ondersteuning bieden aan studenten en bezoekers. Een groot scherm kan registreren dat een student binnenloopt en meldingen op maat laten zien, bijvoorbeeld dat er een les is uitgevallen. Bezoekers kunnen worden geholpen met het vinden van de juiste route binnen het gebouw.

Referentievideo Drenthe College

Drenthe College bespaart kosten door ruimtes efficiënt te benutten met de Slimme Campus Solution van Winvision. Bekijk de video:

Factsheet Smart Buildings

Met de komst van goedkope sensoren en de revolutie van het nog nieuwe Internet of Things wordt vastgoed eindelijk intelligent. Door het aanbrengen van sensoren in een gebouw kunnen data worden verzameld, waarmee het gebruik van bijvoorbeeld ruimtes effectiever en efficiënter wordt. Download onderstaande factsheet en lees hoe u met behulp van technologie het volledig potentieel van een gebouw kunt benutten.

Slimme Campus boekje

In het boekje 'Slimme Campus' leest u meer over de mogelijkheden van slimme technologie.