Slimme Gebouwen

Slim gebouw - Het uitrusten van gebouwen met slimme systemen op basis van hoogstaande technologie

Gebouwen bestaan in iedere vorm en maat en vertegenwoordigen een breed palet aan functies. Maar echt slim of waarde toevoegend zijn ze nooit geweest. Dat verandert nu sensoren en slimme technologie van het Internet of Things mogelijkheden bieden voor enorme verbeteringen. Een slim gebouw is een intelligente omgeving waar meer kostenbesparingen worden gerealiseerd en de productiviteit van de gebruikers toeneemt. Dat geldt voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.


Als bestaande gebouwsystemen slim worden en er passende technologie wordt toegevoegd, ontstaan datastromen die geanalyseerd kunnen worden om uiteindelijk tot betere beslissingen te komen, eventueel zelfs autonoom. Zo kan een zelflerende energievoorziening op basis van de behoeftes van de gebruikers en weersomstandigheden op een meer adequate manier de verwarming en verkoeling regelen. Ook kunnen slimme bouwtechnologie en innovatieve oplossingen een slag maken in bijvoorbeeld het effectiever en efficiënter indelen van ruimtes.

Een slim gebouw leidt uiteindelijk tot een prettiger klimaat om te werken, leren en ondernemen met meer comfort voor de gebruikers. Technologie kan een pand duurzaam maken, beveiliging verhogen, facetten aanpassen op het gedrag en de wens van de gebruikers en creëert bijvoorbeeld ook mogelijkheden voor op locatie gebaseerde dienstverlening.

De oplossingen die Winvision biedt voor Slimme Gebouwen zijn van toepassing op alle typen gebouwen en organisaties. Het solide traject naar een slim gebouw doorlopen we samen met de gebruikers. Tijdens dit traject zoeken we samen naar mogelijkheden voor verbetering. Hierbij worden we ondersteund door samenwerkingsverbanden met specialistische partners als Microsoft.

Factsheet Smart Buildings

Met de komst van goedkope sensoren en de revolutie van het nog nieuwe Internet of Things wordt vastgoed eindelijk intelligent. Door het aanbrengen van sensoren in een gebouw kunnen data worden verzameld, waarmee het gebruik van bijvoorbeeld ruimtes effectiever en efficiënter wordt. Download onderstaande factsheet en lees hoe u met behulp van technologie het volledig potentieel van een gebouw kunt benutten.

Download de factsheet

Wil je op een ander tijdstip in alle rust een opgemaakte versie van de factsheet doorlezen of uitprinten? Download dan hier direct de .pdf versie.