1. Home
  2. Oplossingen
  3. Slimme zorg

Slimme zorg

De veranderingen in de langdurige zorg worden in hoog tempo doorgevoerd en gaan gepaard met reorganisaties en vernieuwingen. Ook in de samenleving zijn de veranderingen voelbaar. Mensen kunnen en moeten steeds meer zelf regelen en worden steeds ouder. Uw zorginstelling zal door alle veranderingen bij de mensen, de regelgeving van de overheid en de technologische mogelijkheden constant in beweging zijn. Als mensen langer thuis willen blijven wonen zal de ondersteuning wellicht anders moeten dan 5 jaar geleden. 


Doordacht ICT beleid en de inzet van moderne digitale samenwerkingsmiddelen zijn cruciaal voor een succesvolle bedrijfsvoering. Momenteel staan al vele ICT-mogelijkheden tot uw beschikking om u te ondersteunen bij de veranderingen in de zorg. Mogelijkheden waarmee u uw cliënten en medewerkers een betere leef- en werkomgeving kunt bieden.

Via een moderne online werkplek kunnen medewerkers gelijktijdig werken aan hetzelfde document, waar ze zich ook bevinden. Medewerkers die op zoek zijn naar een vrije werkplek kunnen via een app op hun telefoon zien welke ruimtes beschikbaar zijn en deze gelijk reserveren. Via een route-app kunnen ambulant medewerkers hun route bekijken voor de dag en naar hun cliënten navigeren. Ook bij de cliënt thuis worden zij ondersteund door digitale hulpmiddelen. Zo kunnen zij medicatie extra laten controleren door een collega via een medicatie-app. Of een nieuwsfeed over hun cliënt openen om de laatste informatie op te vragen.

Doordat apparaten kunnen worden gekoppeld met het internet kunnen verlichting en verwarming in een zorghuis slim worden aan- en uitgezet.  Cliënten kunnen zelf de verlichting in hun kamer bedienen of eenvoudig (beeld) bellen met naaste familie. Oefeningen die zij moeten doen, kunnen digitaal worden ondersteund met een camera.

De mogelijkheden zijn nu al legio en zullen alleen maar toenemen. Winvision helpt instellingen succesvol(ler) te worden met de inzet van digitale middelen. Met kennis van de markt en kennis van het Microsoft platform en in partnerschap met onze relaties bouwen we aan dit succes.

Meer weten?

Deel op social media