Student Lifecycle Management

De relatie tussen een student en de onderwijsinstelling omspant vele jaren, activiteiten en evenementen. De relatie start bij de eerste informatieaanvraag door studenten of het bezoek aan een open dag, kent een intensieve periode tijdens de studiecarrière en loopt daarna door: alumni zijn goede ambassadeurs, verwijzers en mogelijke sprekers en wellicht geïnteresseerd in vervolgopleidingen of cursussen. Al die contacten, interacties en rollen zijn waardevolle input voor een relatiemanagementsysteem van ROC, hbo en universiteit. Student Lifecycle Management van Winvision helpt onderwijsorganisaties om de relatie met potentials, studenten en alumni in beeld te brengen, te verstevigen en om relevante activiteiten in samenhang te kunnen ontwikkelen.


Scholen zijn sterk in het digitaal vastleggen van de onderwijsprestaties – cijfers, eindlijsten, aanwezigheid, portfolio’s. Zo ontstaat een hechte relatie tijdens de onderwijscarrière van de student, gefocust op de studievoortgang. Maar alle bewegingen en interactie daarvoor, daaromheen en daarna zijn minder goed in beeld. Terwijl dat toch uiterst interessante informatie voor onderwijsinstellingen is om hun communicatie en acties op af te stemmen.

Totaaloplossing om instroom en betrokkenheid te vergroten

De oplossing van Winvision voor Student Lifecycle Management is een geïntegreerd platform voor relatiemanagement, workflowbeheer, activiteitenanalyse, communicatie en marketing en social media monitoring. De basis is Microsoft Dynamics 365 en integreert direct met alle onderdelen van Office 365 zoals Word, Excel, SharePoint, Groups en Skype for Business. Dat biedt alle instrumenten om de relatie met potentials, studenten en alumni langdurig te beheren, de gewenste activiteiten te plannen, te regisseren en in de organisatie te beleggen en de resultaten te monitoren en analyseren.

Student Lifecycle Management boekje

Vraag het boekje Student Lifecycle Management van Winvision aan. Dit boekje staat vol concrete voorbeelden waarmee Student Lifecycle Management onderwijsorganisaties kan helpen de relatie met potentials, studenten en alumni in beeld te brengen, verstevigen en relevante activiteiten in samenhang te ontwikkelen.

Factsheet Student Lifecycle Management

Lees in onderstaande factsheet meer over Student Lifecycle Management  van Winvision.

Deel op social media