1. Home
  2. Oplossingen
  3. Stuurinformatie

Stuurinformatie

Elke organisatie genereert een enorme hoeveelheid data. Deze gegevens worden vooral gebruikt om operationele processen te ondersteunen, maar er is meer mee te doen. De uitdaging is data om te zetten in stuurinformatie: ontsluit betrouwbare en actuele gegevens en maak die analyseerbaar en bruikbaar om op elk niveau gefundeerde, strategische beslissingen te nemen.


Stap één is het koppelen van data uit de verschillende (silo)systemen waar de gegevens vaak in opgesloten zitten. Het is belangrijk dat relevante informatie in een eenduidig dataformaat uit de diverse processen te destilleren is. Want alleen dan krijg je inzicht in afdelingsoverstijgende processen en kun je structurele beslissingen nemen.

Stap twee is de data bruikbaar te maken. Zorg voor de tooling om gegevens op één plek samen te brengen en behapbaar te maken. Daarvoor is een gebruiksvriendelijk dashboard nodig waar bijvoorbeeld zowel realtime data, statistische gegevens als samenvattingen en alerts te vinden zijn. Daarbij geldt zeker geen ‘one size fits all’. De bron moet uiteraard wel correct, actueel en betrouwbaar zijn, maar niet iedereen gebruikt dezelfde dataset om beslissingen te nemen op zijn of haar niveau.

De volgende stap is om de data voor jou te laten werken. Met inzet van machine learning en kunstmatige intelligentie worden systemen zelflerend en is een deel van de analyse en de daaraan gekoppelde actie op een verantwoorde manier te automatiseren.

Met de juiste stuurinformatie kunt u betere en beter gefundeerde strategische beslissingen nemen. Winvision helpt u om data – ook in de cloud – te integreren en eenduidig en behapbaar te maken. Zo krijgt iedereen op zijn of haar niveau de informatie waar daadwerkelijk mee te sturen is. Geen technische exercitie, maar een bruikbaar instrument voor elke afdeling en rol.

Meer weten?

Deel op social media