1. Home
  2. Oplossingen
  3. Wearables

Wearables

Er komen steeds meer apparaatjes op de markt die iemand op zijn lichaam of op z’n kleding bij zich draagt, die de drager informeren en tegelijk informatie van de drager registreren. Deze zogeheten wearables worden vaak recreatief gebruikt: voor sport, fitness of dieet. Langzamerhand komen er ook steeds meer professionele wearables in de zorg die specifieke lichamelijke waarden meten. De slimme en interactieve polsbandjes, horloges, brillen en zelfs pleisters, lenzen en pillen kunnen een wezenlijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg.

Al deze wearables registreren losse data die iets zeggen over een bepaald onderdeel van de conditie van de drager. Als je die losse gegevens bij elkaar kunt brengen en behapbaar kunt maken in een dashboard, dan ontstaat er een samenhangend en doorlopend beeld van de gezondheid. Het biedt zorgverleners een geweldige informatiebron om herstel, ziekteverloop, effect van medicijngebruik of het ontwikkelen van ziektebeelden op afstand te monitoren.

Ziektes en complicaties kunnen worden voorkomen door tijdig in te grijpen. Langdurige zorg kan minder belastend zijn, als reguliere controles gewoon thuis kunnen plaatsvinden. Ook organisatorische valt winst te behalen, alleen al omdat het aantal fysieke afspraken verminderd kan worden, maar ook omdat gerichter kan worden behandeld; er is meer zicht op het directe effect van behandelen of niet-behandelen.

Winvision heeft een geïntegreerd dashboard ontwikkeld om de datastroom die grote aantallen verschillende wearables produceren, te bundelen en inzichtelijk te maken. Met een overzichtelijk dashboard op maat is het niet nodig om alle data continu te volgen. Het dashboard kan bijvoorbeeld zo ingericht worden dat alleen bij uitschieters of onverwachte waardes een signaal afgegeven wordt.

Meer weten?

Deel op social media