AHK GAAT VAN ICT-BEHEER NAAR ICT-REGIE

De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) is een hbo-instelling voor kunstonderwijs, bestaande uit het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Theaterschool, de Academie van Bouwkunst, de Academie voor Beeldende Vorming en de Reinwardt Academie.


De AHK leidt studenten op voor het nationale en internationale werkveld van kunst, cultuur en erfgoed. De hogeschool staat voor excellent opleiden: uitstekende docenten helpen bijzonder getalenteerde studenten hun artistieke identiteit te ontwikkelen vanuit vakmanschap en traditie, met oog voor vernieuwing en in nauwe verwevenheid met het internationaal toonaangevende werkveld waarvan Amsterdam de spil is.

"WE ZETTEN NU DE EERSTE STAPPEN OM EEN STEVIG EN TEGELIJK FLEXIBEL PLATFORM VOOR DE TOEKOMST IN TE RICHTEN."

Uitdaging

De school was toe aan een nieuwe ICT-omgeving, de bestaande servers en het storageplatform waren afgeschreven. Dat gaf de AHK de gelegenheid om de ICT-infrastructuur opnieuw in te richten en hierbij te kiezen voor ‘cloud first’. Daarnaast wilden zij zich, ook gezien de relatief beperkte omvang van de school, veel minder met het beheer van de ICT bezighouden.

Aanpak Winvision

In de nieuwe situatie houdt de AHK de regie en liggen de specifiek technische activiteiten bij Winvision. De opdracht omvat het leveren van een virtueel datacenter, inclusief het volledige beheer tot en met het operating system, plus snelle verbindingen via lichtpaden. Winvision helpt als ICT-partner de AHK om de IT-organisatie kostenefficiënter, effectiever, beter en sneller te laten functioneren.

De voordelen op een rijtje

  • AHK hoeft zich veel minder met het beheer van de ICT bezig te houden.
  • Schaalbaar platform.
  • AHK betaalt alleen voor de capaciteit en bandbreedte die ze gebruiken.

Meer weten?

Mark Wegman
Key Account Manager
mark.wegman@winvision.nl 06 - 103 22 595