De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), een hbo-instelling voor kunstonderwijs, bestaat uit het Conservatorium van Amsterdam, de Nederlandse Filmacademie, de Theaterschool, de Academie van Bouwkunst, de Academie voor Beeldende Vorming en de Reinwardt Academie.

De opdracht

De AHK had behoefte aan een nieuwe ICT-omgeving en koos daarbij voor het principe van ‘cloud first’. Daarnaast had men de wens om, mede gezien de relatief beperkte omvang van de school, minder tijd kwijt te zijn aan het beheer van ICT.

Onze aanpak

Wij leverden een virtueel datacenter, inclusief het volledige beheer tot en met het operating system, plus snelle verbindingen via lichtpaden. Daarnaast adviseren wij de AHK over manieren om de IT-organisatie kostenefficiënter, effectiever, beter en sneller te laten functioneren.

Het resultaat

In de nieuwe situatie houdt de AHK de regie en ligt de techniek bij Winvision. De AHK heeft veel minder werk aan het beheer en betaalt alleen voor de capaciteit en bandbreedte die daadwerkelijk wordt gebruikt. Daarbij zorgt het schaalbare platform voor meer flexibiliteit.


Meer weten?

Murat Alhan
Accountmanager Educatie
Murat.Alhan@winvision.nl 06 - 51 11 14 21