1. Home
  2. Projecten
  3. App regelt en registreert dubbele medicatiecontrole

App regelt en registreert dubbele medicatiecontrole

Zorggroep Sint Maarten is een vooruitstrevende organisatie voor verpleging, zorg en opvang in het oosten van het land met 18 locaties en ruim 2.600 medewerkers. Zorggroep Sint Maarten kiest bewust voor cliëntgerichte zorg. Zij vinden het belangrijk dat iedere cliënt de mogelijkheid heeft om invloed uit te oefenen op de zorgverlening. Zo kunnen al hun cliënten een zo goed mogelijk leven blijven leven. Ook als de lichamelijke of geestelijke gezondheid beperkingen met zich meebrengt.


"Dubbele medicatiecontrole is noodzakelijk bij medicijnen waarbij verkeerde dosering een onacceptabel risico met zich meebrengt."

Uitdaging

Bepaalde medicatie moet bij toediening dubbel gecontroleerd worden. Deze dubbele medicatiecontrole is noodzakelijk bij medicijnen waarbij verkeerde dosering een onacceptabel risico met zich meebrengt. Dat geldt bijvoorbeeld voor de toediening van insuline bij diabetespatiënten. Het speelt bij intramurale en extramurale zorg, maar juist bij extramurale zorg als thuiszorg en thuisverpleging is die controle lastig te organiseren en realiseren. Er is niet altijd een tweede zorgverlener beschikbaar om medicatie, toediening en cliëntgegevens (dubbel) te controleren.

Aanpak Winvision

Winvision heeft voor Zorggroep Sint Maarten een gebruiksvriendelijke app ontwikkeld waarmee een zorgverlener online bij de cliënt thuis de medicatie extra kan laten controleren door een college.

De voordelen op een rijtje

  • Voor Zorggroep Sint Maarten betekent de nieuwe app een belangrijke winst in werkefficiency.
  • Er worden geen concessies gedaan aan cliëntveiligheid of zorgvuldigheid.
  • Het hele proces wordt digitaal vastgelegd. Elk controleverzoek, alle data en betrokken medewerkers zijn terug te vinden.
 
 
 

 

Toegepaste oplossingen en producten

Meer weten?

Robbert Post

Sales Manager Healthcare

robbert.post@winvision.nl
06 - 24 78 07 10

Deel op social media