BESENSE MAAKT GEBOUWEN SLIMMER

BeSense is in januari 2017 opgericht en is een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU. BeSense maakt gewone gebouwen slim. Daarbij werken ze samen met preferred partners als Topdesk, Clickey en Koning & Hartman, Winvision, Flo-interactive en It-visors om in de toekomst meer aanvullende diensten aan te kunnen bieden.


Aanpak Winvision

BeSense is een zelfstandig sensorsysteem dat doorlopend en realtime gegevens verzamelt over het gebruik van een gebouw en ‘comfortwaardes’ meet, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, geluidsniveau en lichtintensiteit. Die gegevens zijn input voor gebouwbeheerders en facilitymanagers. Op basis daarvan kan het pand effectiever benut worden, kunnen schoonmaak en andere diensten beter afgestemd worden op daadwerkelijke bezetting en wordt het bezoek- en leefklimaat aangenamer. Winvision zorgt ervoor dat alle data bij elkaar komt op het Azure-platform en vertaald wordt naar inzichtelijke informatie in de diverse apps. Daarnaast bemant Winvision het klantcontactcenter voor beheerders met vragen of problemen.

Voordelen op een rijtje

  • Het systeem van draadloze sensoren, slimme software en cloudplatform is binnen één dag up en running in elk pand.
  • Alle data die verzameld wordt, komt samen in een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk online dashboard.
  • De gebouwbeheerder krijgt realtime inzicht in bezetting en omstandigheden van werkplekken, ruimtes en vleugels, waardoor  gebouwen veel efficiënter en duurzamer beheerd kunnen worden.

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase:

Toegepaste oplossingen en producten