BeSense, een initiatief van bouwbedrijf Heijmans en schoonmaakbedrijf CSU, ontwikkelde een zelfstandig opererend sensorsysteem dat continu realtime data verzamelt binnen bijvoorbeeld een kantoorpand, campus of ziekenhuis. Op basis van deze data kan zo’n ‘slim gebouw’ efficiënter én duurzamer worden beheerd.

Samenwerking Winvision & BeSense

Winvision heeft zich als preferred partner aan BeSense verbonden. In deze hoedanigheid zijn wij verantwoordelijk voor het achterliggende cloudplatform in Microsoft Azure en zijn wij het eerste aanspreekpunt voor gebouwbeheerders en facilitymanagers van bedrijven waar BeSense is geïmplementeerd.

Daarnaast hebben wij het cloudplatform in Microsoft Azure ingericht en helpen we bij de doorontwikkeling van het systeem. In onze aanpak hebben we vooral gericht meegedacht met alle betrokken partijen en ideeën vertaald naar werkbare oplossingen. In de toekomst zullen we ons blijven inspannen om gebouwen steeds slimmer te maken.

Voordelen op een rijtje

Het systeem van draadloze sensoren, slimme software en cloudplatform is binnen één dag up en running in elk pand. Alle data die verzameld wordt, komt samen in een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk online dashboard. De gebouwbeheerder krijgt realtime inzicht in bezetting en omstandigheden van werkplekken, ruimtes en vleugels, waardoor gebouwen veel efficiënter en duurzamer beheerd kunnen worden.


Download de referentie

Wil je op een ander tijdstip in alle rust een opgemaakte versie van de referentie doorlezen of uitprinten? Download dan hier direct de .pdf versie.