‘DO’ WEET STEEDS BETER KANDIDAAT EN WERKGEVER TE MATCHEN

Timing, onderdeel van ADG-dienstengroep, behoort met meer dan 700 medewerkers tot de top 5 van Nederlandse uitzendorganisaties. Timing is gespecialiseerd in ‘doen werk’: uitvoerend werk in productie, administratie, schoonmaak, logistiek, zorg en contactcenter tot MBO+ niveau. In de uitzendbranche is een goede match tussen werkgever en kandidaat het belangrijkste streven. Timing is ruim twee jaar geleden gestart met het project om het matchen enerzijds te automatiseren en anderzijds te verbeteren.


Uitdaging

Do matcht op basis van harde gegevens als opleiding, ervaring, specialisme en mobiliteit én op ‘softere skills’. Ongeveer 20.000 kandidaten hebben een persoonlijkheidstest ingevuld en regelmatig beoordelen uitzendkrachten en werkgevers elkaar. Die gegevens zijn input voor het zelflerend algoritme dat het projectteam van Timing samen met datascientist Marian Dragt met onder meer Azure Machine Learning heeft ontworpen. Voor de directie van Timing is Do een sleutelproject, gericht op innovatie met toegevoegde waarde. Winvision werd een jaar geleden bij het project betrokken om de ideeën te vertalen in praktische toepassingen. Rik Verbrugge: “Winvision spiegelt onze plannen en ingevingen op een kritische manier. Ze houden ons goed bij de les en zijn heel oplossingsgericht. Wat wij bedenken, brengen zij onder in het systeem en de gebruikersinterface.”

Aanpak Winvision

Winvision heeft geholpen bij de data integratie en het ontwerp en de ontwikkeling van een mooi en gebruiksvriendelijk front-end. Do haalt de data uit verschillende bronnen binnen Timing. Winvision heeft het totale traject – van bron tot display – geautomatiseerd.

Voordelen op een rijtje

  • Do is een zelflerend systeem dat werkgever en uitzendkandidaat steeds beter kan matchen.
  • Do matcht op basis van harde gegevens als opleiding, ervaring, specialisme en mobiliteit én op ‘softere skills’.

Referentiecase

Bekijk hieronder de opgemaakte referentiecase: